<

14-ту механізовану бригаду очолив полковник Олександр Жакун

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:06 | 5.12.2014 / Володимир /
Перегляди
185
/ Коментарі відсутні

Як повідомляли раніше, з 1 грудня 2014 року припинила своє існування легендарні 51-а бригада. На її місці створене нове військове з’єднання, 14 бригада. Як і 51-ша бригада, вона дислокується у Володимирі-Волинському.

Олександр Миколайович Жакун до призначення комбригом керував 13-м батальйоном територіальної оборони «Чернігів-1». З 10 травня по 27 жовтня 2014 року він разом з бійцями тербату брав активну участь в АТО – пишуть Волинські Новини

З червня 2014 року Олександр Жакун проходив службу в Луганській області, зокрема у таких населених пунктах: Станиця Луганська, Щастя, Тепле, Нижня Вільхова, Верхня Вільхова, Макарове, Ільїнка. Не обійшло в батальйоні без втрат – 9 героїв загинуло, ще 22 отримали поранення.

У вересні під час зустрічі з Юлією Тимошенко бійці батальйону пропонували Олександра Жакуна на пост Міністра оборони. З їх слів, він не ховається за спинами бійців, а сам першим іде в бій і веде інших за собою.

51-ша бригада, а, відповідно, її правонаступниця 14-та бригада полковнику знайома, адже він служив тут кілька років відразу по закінченню Одеського інституту сухопутних військ.

Як відомо, до складу нової бригади мають увійти 4 найкращі підрозділи колишньої 51-ої бригади: реактивний дивізіон з батальйонно-тактичної групи «Колос», що першим взяв Савур-Могилу, танковий батальйон, що здійснив рейд на ворожі позиції під час виходу з Іловайського котла, протитанковий артилерійський підрозділ, який знищив чималу кількість ворожих сил, та ремонтний батальйон, що й під обстрілами виконував свою функцію.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер