<

Вбивство Окуєвої: суд залишив під вартою підозрюваного Редькіна

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:57 | 10.05.2020 / Новини / , , , , /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Суд на два місяці залишив під вартою підозрюваного у вбивстві доброволиці Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна.

Про це інформує hromadske.ua.

Про це журналістам повідомив слідчий у справі та адвокат підозрюваного Юрій Реус.

Сторона обвинувачення просила залишити в силі запобіжний захід, наголошуючи на ризиках втечі, тиску на інших фігурантів та свідків, знищення або спотворення речових доказів, а також наголошувала на тому, що слідство не встановило усіх можливо причетних людей до скоєння вбивства, зокрема — ще двох, чиї ДНК виявили на зброї. 

Адвокати просили обрати більш м’який запобіжний захід Редькіну, наголошуючи на тому, що нові докази причетності їхнього підзахисного до злочину відсутні, а експертизу щодо ДНК на зброї вони вважають сумнівною.

Також адвокати зазначили, що сам Ігор Редькін називає підозру безпідставною та підтримує в судових засіданнях своїх захисників. Вислухавши усі сторони суд залишив Редькіна під вартою.

Захист планує оскаржити це рішення.

Нагадаємо, 12-го січня правоохоронці затримали підозрюваного у вбивстві Аміни Окуєвої Ігоря Редькіна. Він уродженець міста Каспійськ республіки Дагестан (Росія).

Тривалий час проживав в Україні, мав бізнес в компанії ІТ-технологій. 14-го січня 2020-го року суд взяв його під варту на два місяці без можливості внесення застави.

За даними слідства, Редькін входив до злочинної групи, яка займалася замовними вбивствами. У вересні 2019-го року поліція затримала його та ще шістьох членів групи за підозрою у двох вбивствах: у вересні 2016-го року в селищі Крушинка Васильківського району Київщини вбили директора компанії «Caparol Україна» Павла Зможного, у 2019-му році — керівника відділу реклами КП «Київський метрополітен» Павла Миленького.

Саме вбивство останнього, за інформацією правоохоронців, допомогло слідству вийти на угруповання Редькіна та перевірити його на причетність до інших нерозкритих злочинів. 

30-го жовтня 2017-го року автомобіль, у якому перебувала Аміна Окуєва з чоловіком Адамом Осмаєвим, розстріляли біля селища Глеваха Київської області. Аміна загинула. На третій рік розслідувань правоохоронці затримали першого підозрюваного у вбивстві — уродженця Дагестану Ігоря Редькіна.

За даними слідства, його ДНК збіглися з тими, що виявили на зброї, з якої скоїли вбивство. Також слідчі встановили, що Редькін незаконно отримав громадянство України. СБУ викрила і затримала генерала-майора СБУ Валерія Шайтанова, який, за даними слідства працював на РФ і готував вбивство Адама Осмаєва. 

Аміна Окуєва народилася в Одесі, деякий час жила в Москві та в Чечні. Після другої чеченської війни переїхала в Україну. Служила в лавах батальйону поліції «Київ-2».

Одночасно була прессекретаркою «Міжнародного миротворчого батальйону імені Джохара Дудаєва». Окуєва також співпрацювала з кримськотатарським каналом ATR, де готувала авторську програму «Герої Кавказу», перший епізод, якої показали одразу після її смерті.

Її чоловік Адам Осмаєв був керівником батальйону імені Джохара Дудаєва. У Росії його звинувачують у замаху на президента Володимира Путіна.

Раніше БУГ повідомляв, що викриття Шайтанова може підірвати велику агентурну мережу Росії в Європі – закордонні ЗМІ.

Також за життя Аміни Окуєвої ЗМІ внесли її до ТОП-11 красунь-бійців АТО.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок