<

У Польщі приготували спрощення для отримання карт побиту: що зміниться

Цей запис опубліковано більш як рік тому
05:43 | 9.09.2021 / Новини / /
Перегляди
699
/ Коментарі відсутні

Процедура розгляду заяв на отримання карт побиту в Польщі може прискоритися через зменшення кількості формальностей.

Як повідомляє Yavp.pl з посиланням на pulshr.pl, опубліковано проєкт урядового розпорядження, який передбачає кілька важливих змін при розгляді заяв від іноземців на отримання дозволів на роботу та проживання в Польщі.

Згідно з запропонованим проєктом, в ужендах воєвудських перестануть вимагати від іноземців доказів, що вони мають стабільне місце проживання в Польщі та отримують регулярний дохід. Простіше кажучи, при подачі заяв на карти побиту не треба буде додавати договір оренди житла.

Ймовірно, не вимагатимуть також декларацію PIT, яка доводить регулярність отримання доходів. Замість цього кожного заявника перевірятимуть тільки на те, чи він дійсно отримуватиме заробітну плату не нижчу від мінімальної в Польщі. 

Коротко про основні запропоновані зміни:

  • скасування вимоги підтверджувати стабільне та регулярне джерело доходу при подачі документів на карти побиту;
  • скасування вимоги надавати договори на оренду житла при подачі документів на карти побиту;
  • розширення переліку обставин, що не вимагають зміни дозволу на тимчасове проживання та роботу (наприклад, зараз при зміні посади в рамках однієї фірми треба заново отримувати карту побиту)
  • спрощення процедури надання дозволу на тимчасове проживання та роботу іноземцям, які мають намір працювати в структурах, що мають стратегічне значення для польської економіки;
  • спрощення отримання дозволів на роботу для сезонних працівників;
  • введення спеціальних 60-денних термінів для вирішення питання про надання дозволу на тимчасове проживання, а також 90-денний термін для розгляду апеляції.

Запропонований проєкт змін польський уряд може ухвалити ще до кінця вересня. Передбачається, що в такому випадку зміни наберуть чинності з січня наступного року.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок