<

Нововолинськ отримає 6 мільйонів доларів на якісну чисту воду

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:27 | 23.09.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
31
/ коментарі 3

Нововолинський водоканал отримає 6 мільйонів доларів на реконструкцію системи водопостачання.

21-го вересня до Нововолинська прибули представники, які беруть участь у реалізації “Другого проекту розвитку міської інфраструктури” і заключили договір для розробки тендерної документації.

У травні 2014-го року в офісі Світового банку в Києві  начальник підприємства «Нововолинськводоканал» Володимир Озімчук підписав угоду про позику щодо інвестиційного проекту.  Він передбачався в 11-ти містах України, серед яких Київ, Харків, Житомир, Тернопіль, Черкаси, Вінниця. Вдалося потрапити до цього списку і Нововолинську.

“Зношення водопровідної мережі – ось в чому проблема Нововолинського водоканалу. Каналізаційна система, яка існує на даний момент  перенавантажена зайвою водою. Прокладання газопроводу  негативно вплинуло на стан сталевих труб. Термін їхньої служби – 25 років, а вони вже три рази по стільки використовуються. Через це стаються постійні пориви, з кранів тече іржава вода. Прийшов час замінити їх на поліетиленові, які  будуть слугувати приблизно сто років. “, – розповідає нам Володимир Озімчук.

За підтримки міської ради, крок за кроком, Нововолинський водоканал рухався на шляху до укладення договору. Проект з техніко-економічного обгрунтування модернізації систем водопостачання та водовідведення складав начальник водоканалу. З 14-ти світових компаній, тендер на розробку документації виграла французька фірма «Еgis Україна».

Процес модернізації каналізаційноної системи запущений. 8-го листопада буде розкриття тендерної пропозиції. Компанія, яка переможе в торгах,  вже наступного року зможе розпочати переобладнання системи водопостачання міста.

Деталі проекту поки конфіденційна інформація. Відомо лише, що  планують провести реконструкцію 5-ти головних насосних станцій, замінити водопровідні труби, ввести в дію дві станції знезалізнення.

“Міняти треба 18 кілометрів водопроводу. Доведеться перерити всю вулицю Перемоги, зносити асфальт, бруківку і все прокладати по-новому”, – ділиться Озімчук планами проекту.

Нововолинці матимуть воду зовсім іншої якості. Зникнуть проблеми іржавої води, накипу в чайниках. Для самого підприємства зменшиться енергоємність.

Начальник водоканалу запевняє, що заміна системи сама по собі не стане причиною підвищення тарифів на воду.

Тепер більше 50-ти тисяч людей можуть чекати на чисту воду в кранах.

Однак, як пояснив директор водоканалу: “Усе залежить не лише від центральної системи водопостачання. Дуже часто причиною тої ж іржавої води є внутрішні мережі”. Тому необхідно  замінювати і будинкові каналізаційні системи.




коментарів: 3
  1. буде нововолинськ мати воду зовсім іншої якості, чи не буде це ще досить розмите питання, а от те , що чиновники водоканалу і всі, що біля них пересядуть в набагато комфортніші автомобілі, є досить велика ймовірність

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер