<

Збори гірників закінчилися шарпаниною під ДП “Волиньвугілля”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:25 | 21.05.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 9

21-го травня на ДП “Волиньвугілля” відбулися збори працівників нововолинських копалень, представників держпідприємства, які піднімали питання призначення генерального директора ДП “Волиньвугілля” та говорили про інші актуальні проблеми вугільної галузі Волині. Після зборів між гірниками виникли непорозуміння, які мало не переросли у бійку.

Гірники шахти “Бужанська”, представники “червоної” профспілки, а також “Захист праці” цієї ж копальні, працівники шахти №9 та ДП “Волиньвугілля” зібралися у вихідний день, щоб обговорити ситуацію, що склалася на вугільних підприємствах Нововолинська.

Як відомо 17-го травня гендиректор ДП “Волиньвугілля” Валентин Кисельов написав заяву на звільнення за власним бажанням, наказ про звільнення виданий 18-м травня. До цих пір ніхто не призначений на посаду генерального директора держпідприємства.

Можливим претендентом на крісло генерала є Михайло Борсук, проте щодо його кандидатури думки гірників розділилися. Так, 19-го травня перша зміна “Бужанки” не спустилася в шахту, вугільники почали акцію протесту – вони проти призначення Борсука генеральним директором ДП “Волиньвугілля”. Очолив акцію Богдан Макарчук – лідер Незалежної профспілки “Бужанки”, якого не визнають інші профспілкові голови.

А 21-го травня на ДП “Волиньвугілля” прийшли гірники, котрі здебільшого підтримують Борсука та у яких виникло багато питань до минулого керівника ДП Кисельова.  Без акцій, проте з власною думкою, вони провели збори у присутності працівників держпідприємства.

IMG_0721

Мета зборів, як повідомили “БУГу”,  – заявити про те, що не вся шахта підтримує Макарчука. У вугільників є бажання працювати цивілізовано, тому для зустрічі обрали вихідний день – процес видобутку вугілля на копальні не гальмується.

Найбільше питань шахтарі ставили юристу ДП “Волиньвугілля” Віктору Порплиці, основні це:

  • скорочення апарату ДП “Волиньвугілля”
  • введення нових посад
  • оренда транспорту

Порплиця розповів, що на сьогодні є тільки один юридичний відділ, посади збереглися в рамках того штату, що є, – вони були акумульовані. На питання юристу, чому відмовили у встановленні відеонагляду на всіх шахтах, відповів, що і без камер є відомості про недостачі на копальнях. Ці дані вже відправлені у СБУ та інші  відповідні структури.

Піднімали також питання шахти №9 “Нововолинська”, яка має перейти у третю групу. Як відомо екс-директор ДП “Волиньвугілля” Кисельов не включив цієї копальні у програму розвитку.

“Розуміємо, що без 9-ї шахти ми не потягнемо, адже нас загнали в таке становище, що тепер 1,5 – 2 місяці будемо без вугілля”, – відзначив головний механік “Бужанки” Олександр Шарко.

IMG_0777

Працівники підписали звернення до міністра енергетики Ігоря Насалика та керівника вугільного департаменту Корзуна наступного змісту:

IMG_0747
IMG_0730

Зустріч на ДП не обійшлася без прикрих інцидентів, зокрема виникла суперечка між Богданом Макарчуком, який щойно прибув під ДП “Волиньвугілля”, та представниками копалень, яка переросла в шарпанину. Пошкоджено телефон, за допомогою якого Макарчук знімав на відео гірників – учасників зборів.

IMG_0689
IMG_0701
IMG_0718
IMG_0759
IMG_0779
IMG_0782
IMG_0788




коментарів: 9
  1. Покажіть хоть одного представника 9 шахти? Знову цирк в якому розумні люди участі не приймають? Та не телефон йому треба було зламати,цьому жополизу!!!!

    • Shahtar , Ви як завжди, маєте нагадити сюди. Нудить від Ваших коментарів. Бодя, так тримати!

    • Були і з 9 шахти, правда декілька чоловік, просто мітинг не організовувався, а передзвонили один одному і виник спонтанно. А всі знайомі з 9 шахти, кого зустрічав, а повірте їх у мене багато, возмущалися, що ніхто їм не сказав про мітинг. На Гуру бочку перли!!! А їм потрібно було бути присутніми і послухати, що шахту 9 вже навіть в програму, яку захищав в Червонограді Кисельов не включив. На міністерскому сайті є навіть призначений вже директор ДП шахта 9. А вас вводять в оману, що ще щось там продовжили роботу шахти. 1 червня 2015 року було створене ДП шахта 1. Подивіться що там залишилось. От і робіть висновки самі…Щоб не було пізно. А з тими бардаками, які влаштовує Макарчук і його прибічники, Міністерство нас закриє, ми для нього як бельмо на оці, одні збитки. Скачіть далі шановні шахтарі!

  2. Нагадаю для редактора, 19 травня в шахту не спустилися лише видобувна дільниця і дільниця КТ. Всі інші дільниці включаючи ПР і допоміжні механічні служби працювали в звичному режимі. Не розумію логіку ГРОЗів, ідучи в плані і витягуючи на премію гальмують самі себе, ризикуючи залишитися без додаткових надходжень. Хлопці досить слухати того баламута. Він як завжди використовує вас в своїх цілях.

  3. Цікаво? А чому зібрання “кантори” і їх прибічників відбувалося в вихідний день? Жінки які там присутні і підписуються теж шахтарі? Як мені розповідав один учасник цього зборища їх зігнали навіть не знав чому? Звичайне замовне збіговисько прибічників Борсука.

  4. А знаєте чому на сборище “більшості” прийшло в рази менше людей ніж на мітинг під проводом лідера НПГ ш.”Бужанська”Б.Макарчука в четвер ??? А все тому ,що в акції в четвер приймали участь ,як шахтарі члени НПГ ,так і представники “червоної профспілки”,КОТРІ СВІДОМО!!! ЗРОБИЛИ СВІЙ ВИБІР НА КОРИСТЬ НЕПРИЙНЯТТЯ!!! МОЖЛИВОГО ПРИЗНАЧЕННЯ пана Борсука гендиректором,що в свою чергу ПОКАЗУЄ РЕАЛЬНЕ!!! ВІДНОШЕННЯ ШАХТАРІВ ДО ПОДІЙ З ПРИЗНАЧЕННЯМ ГЕНДИРЕКТОРА.Так що автор звернення явно прибрехав,сказавши ,що за Макарчуком меншість-все якраз з “точністю до навпаки” і правда в тому,що БІЛЬШІСТЬ ПРАЦІВНИКІВ ш.”Бужанської”підтримує його,навіть і ті ,що із-за своїх меркантильних інтересів і досі числяться в рядах інших профспілок.І ЦЕ Є ПРАВДА!!!!! А хто сумнівається може переконатись у цьому вже в понеділок після першого наряду В ТЕХНАРЯДНІЙ.То ж запрошуємо ВСІХ і лівих і правих і рожевих і червоних-прийдіть і доводьте свою правоту відкрито…………………………………………………………….Що ж стосується роботи шахти зараз,зокрема видобуток вугілля, ТО 100% ГРОЗів і всіх працівників так чи інакше пов,язаних з цим процесом НАЛАШТОВАНІ КАТЕГОРИЧНО-ВИДОБУТОК БУДЕ НА НАЛЕЖНОМУ РІВНІ І ЦИМ ВОНИ ХОЧУТЬ ПОКАЗАТИ,що не є “прогульниками і п,яницями”,як їх стараються представити КАБІНЕТНІ СУПУР-ПУПЕР СПЕЦІАЛІСТИ шахтарської галузі. СЛАВА УКРАЇНІ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  5. Сміхота..!!!!.. Подивіться на підписи..))), прізвища великих махінаторів з Бужанки, які крали вугіллячко наше.., ой злодюжки – не минутися вам відповідальності.., мали б совість і повагу до шахтарської праці, а не до керування робочими мозолями..!!!.. Ганьба..!!!!..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер