<

Йде ремонт і «гуляє» коронавірус: адміністрація Нововолинської лікарні порушує карантинні правила в приймальному відділенні, – Магомаєв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:05 | 13.08.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
21
/ коментарі 22

У Нововолинській центральній міській лікарні порушують заходи безпеки, пов’язані з поширенням COVID-19: на приймальному відділенні разом з іншими хворими поступають пацієнти з підозрою, відділення реанімації не ізольоване. 13-го серпня тут снують туди-сюди робітники, що здійснюють ремонт біля реанімації з коронавірусними хворими.

Про це розповів депутат Нововолинської міської ради, лікар-хірург Магомед Магомаєв.

Всіх хворих, у яких є підозра на коронавірусну інфекцію, першочергово обстежують в приймальному відділенні, яке знаходить в хірургічному корпусі. Кабінет розташований в одному коридорі із перев’язочним та кабінетом ургентного хірурга.

“Є кабінет, де консультують, роблять тести на COVID-19 і на цей час приймальне відділення повністю закривають (протягом години-двох). Привезли хворого з кровотечею – не можемо допомогти. Доступ до перев’язочної зачинений. “Коронавірусних” хворих везуть в хірургічний корпус, попри те, що є ціле інфекційне відділення з трьома входами. Після прийому пацієнта з підозрою, йде дезінфекція кабінету та коридорів”, – розповів Магомаєв.

За кабінетами, про які розказує лікар, на тому ж поверсі розташоване реанімаційне відділення для важких хворих на COVID-19. 13-го серпня на коридорі розпочали ремонт й тепер і робітники, і медперсонал, і всі пацієнти, не лише з підозрою на інфекцію, пересікаються разом в одному приміщенні.

“Ніякої герметичності на дверях, що ведуть у реанімаційне відділення не було з першого дня – лише плівка над дверми. Ось така така ізоляція хворих з COVID-19, хоча окремий вхід є. Сьогодні взагалі двері відкриті, бо ведуться ремонтні роботи”, – розповідає Магомаєв.

Лікар стурбований, що в лікарні Нововолинська є загроза на інфікування, йде порушення всіх інструкцій та наказів МОЗ.

Магомед Магомаєв телефонував в адміністрацію лікарні, секретар головного лікаря Віктора Мороза сказала зачекати і повідомила, що докладе по дзвінок.

“Зі мною ніхто не зв’язався і не пояснюють, що відбувається. Цей безлад вже дістав. На зауваження до адміністрації з приводу будь-яких порушень, виносять догани, шукаючи приводи”, – говорить Магомаєв.

Наостанок лікар додав, що на вході біля приймального відділення стоїть рамка для дезінфекції. Як розповідає, розташована вона там протягом трьох тижнів, однак тільки день працює. На приймальному відділенні відсутні паперові рушники натомість висить один махровий.




коментарів: 22
  1. Ненормальна ситуація.Наскільки важко медикам виконувати свої функції в таких умовах.

  2. Працюю медичною сестрою в нашій лікарні і не можу не відреагувати на жалюгідний флеш-моб лікаря, з яким стикаюся ледь не щодня. Те,що він розповів , треба поділити на сто, а потім ще на 10. Інформація настільки спотворена! Да, розпочалися будівельні роботи, богато незручностей, це самий перший день, коли прийшли будівельники, і тут лікар влаштовує сенсацію, для кого? Хай краще перегляне свій мундир, і чи не заплямований його халат, і чи немає на спині слідів від негативу людей і навідь йогож колег? Прошу модераторів сайту буди обєктивними до кінця – опублікували, то і майте совість не видаляти коментарі!!!

    • Більше б таких лікарів як Магомаєв. Золоті руки. Раз говорить, значить є.
      А, ось, медична сестра Микола… Щось не сходиться

      • Власне так! Лікар від Бога. Кожен має займатись своєю справою. Лікар – рятувати людей. Політик – політикою. Не може одна людина вміти все. Як політик, Магомаєв М. Д. відверто кажучи, просто ніякий. Не кіпішуйте, доктор. Богу – боже, а Кесарю – кесареве.

  3. Взагалі-то закрите відділення для хворих на COVID – 19 знаходиться зовсім не за тими дверима, які істерично демонстрував Магомаєв М. Д. Це свідчить про те, що хірург жодного разу не підходив до цього ЗАКРИТОГО згідно всіх наказів і протоколів МОЗ відділення для хворих на COVID. Зверніть увагу, шановні, на жодному кадрі з цього відео ви не помітили медперсоналу в захисних герметичних костюмах, тому що власне ті люди, які віч – на – віч знаходяться щохвилинно в контакті зі смертельною інфекцією, є дійсно ізольовані від усіх інших відвідувачів, працівників та хворих цілого хірургічного корпусу. Тому перед тим, як робити такий чорний піар, було б добре ініціатору замовленої публікації вивчити проблему зсередини, а не вола и про порушення наказів МОЗ. Вам не соромно, лікарю????

    • Простий коронавірус. Друга хвиля прийшла неочікувано, як сніг для комунальників у грудні. Зайдіть в приймальний покій лікарні і подивіться, як це все виглядає. Не легковажте здоров’ям своїм і своїх ближніх. Це страшна реальність.

  4. Надіюсь, восени один Вітя піде нарешті на пенсію та забере з собою іншого Вітю

  5. Медична сестра Микола….
    У Мороза є такі працівниці.
    Це щось нове.
    Мороз, не пиши дурні

  6. Дай, Боже, щоб Віктор Васильович зміг не піти з мером одночасно. Наразі він робить те, що має робити. Ще не народився той, хто всім вгодив. Мороз не тульский пряник, щоб всім подобатись. Гидоту про нього пише той, хто ніколи не мав з ним особисто справ, як з керівником. Я 20 років у тісних професійних стосунках з Морозом В. В., як з керівником установи. Причому, абсолютно йому не підпорядкована, тому що працюю в обласній установі. Дай Вам Боже терпіння і мудрості у вашій праці. “Собаки гавкають, караван іде”.

    • У тісних професійних стосунках це в розумінні ділитесь? Як та пані що профоглядами керує? Не треба робити з Віктора Васильовича святого, теж знаю його особисто, що лікар ніякий, що бездарний хамовитий керівник.

      • Ні, шановний, не соромно. Ніколи не лизала і не збиралась. Професійна співпраця – це не дерибан, а вирішення проблем на рівні міста та області. На моєму робочому місці не лижуть, а дезинфікують хлоргексидином і хлораміном. Не робіть висновків, якщо не розумієте суті справи. Але ж наші люди найкраще розбираються в двох речах – політиці і медицині. При чому не маючи ні медичної, ні хоча б юридичної освіти. І дуже добре вміють поливати всіх гімном. Для цього освіти не потрібно. Кожен бачить те, що хоче бачити, що йому позволяє його світогляд. Бджілка бачить квіточки, а муха – купу фекалій. Мені ніколи не соромно за свою думку, і я не боюсь її висловлювати публічно.

        • Бачу купу фекалій, бо є з чим рівняти. “Вирішення проблем на рівні області” звучить смішно. Адміністрація не може вирішити проблему з нестачею кадрів(тому що хтось сильно жадібний і безкоштовно на роботу не бере). Порівняйте лікарню в Ковелі(з адекватним керівником) та нашу.

      • Може я не розбираюсь в медицині та політиці, але я добре бачу коли розкрадають сплачені мною та іншими людьми податки.

  7. Простий коронавірус. Друга хвиля прийшла неочікувано, як сніг для комунальників у грудні. Зайдіть в приймальний покій лікарні і подивіться, як це все виглядає. Не легковажте здоров’ям своїм і своїх ближніх. Це страшна реальність.

  8. Запрошуємо до інфекційного відділення, де дійсно перебувають лікуванні хворі з коронавірусною інфекцією. А не там, де показав чоловік на відео. Для таких хворих є спеціально відведений 1 поверх інфекційного блоку.
    В нашій лікарні не все так добре, як хотілось би, але точно не так, як розказує депутат. Скільки років ви депутат? Що конкретно ви зробили для міста в цілому і лікарні окремо?
    Отож то.

  9. А цей депутат міської ради тільки справно рахував голоси інших депутатів та “стидав підприємців, які звернулись в міську раду з проханням звільнити їх від орендної плати та податків на період дії карантину.Ото і вся його “Заслуга” перед громадою. А за період депутатства приватизував комунальне майно-приміщення по вул. Кобзаря.

    • Магомаєв один з небагатьох адекватних в цій установі, патріот нововолинська – бо з його талантом давно міг працювати в обласному центрі чи столиці. Так з ньюансами, але з честю та гідністю, якої бракує багатьом нововолинцям. Йому респект. А Мороз – гальмо розвитку НЦМЛ. Вічний царьок типу Лукашенко в Білорусі. Так не буває. Чому Ковель пішов в рази вперед, хоча раніше відставава від Нововолинська – бо адекватний менеджмент. А тут радянський союз і зашорений персонал, який розбігається.

  10. Вперше пiдтримую Магомаэва. Погоджуюсь з кожним словом. Один лише махровий рушник на всiх – це кричуща антисанiтарiя. А до Мороза щоб дозвонились, то нереально. Я колись полiцiю просила його розшукати, бо лiкарка збиралась неправильно антибiотик моэму сину призначити. То секретарка Мороза не хотiла своэму шефу повiдомити. Полiцiя допомогла, але ж так не повинно бути. Цю богадэльню треба або закрити повнiстю, або переатестувати весь персонал.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер