<

Владика Матфей освятив місце для молитви на шахті №10 «Нововолинська»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:01 | 20.05.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарів 6

16-го травня на шахті №10 «Нововолинська» відбулося відкриття та освячення Владикою Матфеєм образу Божої Матері.

Як розповів директор ДП «Передпускова дирекція шахти №10» Григорій Бар образ встановили за кошти колективу. Це буде куточок для знаходження Божої благодаті та молитви.

«На території шахти закладений хрест, там мала б бути капличка, та зараз немає коштів для її спорудження. Тому з допомогою працівників у нас з’явилася фігура Божої матері», – зазначає Бар.

На шахті №10 в 2019 році не виконується жодних прохідницьких робіт. Все, що є на сьогодні, – це утримання об‘єкту.

У держбюджеті-2019 було закладено лише 25 мільйонів гривень. Коштів цих вистачає на 5 місяців підтримання життєдіяльності копальні.

Ще 44 мільйони мають додати. За словами керівника ДП «Передпускова дирекція шахти №10, загальної суми в 69 мільйонів на утримання об‘єкту, заробітну плату, оплату електроенергії повинно вистачити. Однак про виконання робіт з подальшої підготовки до запуску шахти мова не йдеться.

«У 2018 році ще виконували прохідницькі роботи, в цьому ж – немає замовлення від генпідрядника. Ми готові працювати. Тисяча робочих місць може з‘явитися, якщо шахту добудують», – зауважив Бар.

Нині ж із недобудованої за 30 років шахти №10 «Нововолинська» звільняються працівники. З грудня 2018 року до тепер 100 людей пішли.




коментарів: 6
  1. “…а зараз немає коштів для її спорудження”
    Ця фраза файно говорить про формальність і беззмістовність того, про шо стаття.
    Якби був Бог в голові, серці і душі, то таке побоялися б сказати.

    Скажу з досвіду життя: не “немає коштів ДЛЯ”, а немає коштів БО!
    Хто мудрий, той зрозумів.

  2. Шахтарiв всіх звільнили. Одна контора буде модитись. А обличчя в контори сами бачите яки. Ситі лиця.

  3. А на мою думку дуже хороша ідея. Сама здавала гроші. І погодьтеся вийшло навіть дуже непогано. Так, на шахті не найкращі часи, але і Ваші безглузді розмови нічого незмінять. Не зі слів знаю – молитва має велику силу. Стосовно звільнення людей, вони звільнилися з 3-ма окладами щей в суд звернулися. Згідна що вони мають на це повне право, але чи задумався хоч 1 з них що своїм звільненням нелишають шансів на існування. І я Вам відкрию великий секрет.)) В АУП (конторі)працють також люди, які также як і Ви мають сім’ю, дітей і батьків. А що стосується ситих облич, слава Богу і Ви не голодуєте. (Для переконання можу позичити дзеркало.)

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа