<

Вбив і ввімкнув музику: в суді відтворили відео слідчого експерименту у справі Литкіної

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:39 | 3.01.2019 / Нововолинськ / /
Перегляди
85
/ коментарів 11

3-го січня у Ковельському міськрайонному суді відтворили відео слідчого експерименту за участю обвинуваченого у вбивстві неповнолітньої мешканки Нововолинська Катерини Литкіної Максима Т., а також заслухали фрагменти записів зі щоденника вбитої і допитали свідка у справі.

Присутні переглянули відеозапис слідчого експерименту, проведеного на териконі 3-ої шахти в місті Нововолинськ, під час якого обвинувачений у злочині Максим Т. за допомогою перекладача зізнається – Литкіну вбив його брат.

З його слів, він зустрівся з Катериною після 23:00 неподалік її дому, при зустрічі вона відразу віддала йому малюнки. Далі вони відправилися на терикон, дорогою Катя ввімкнула ліхтарик в телефоні.

Максим Т. показав камінь, на якому сиділа Катя під час їх ньої зустрічі.

З його слів, під час їх перебування на териконі, до них прийшов його брат і сказав, що хоче поговорити з Катериною. Тоді обвинувачений Максим Т. залишив їх обох і пішов. Відійшовши недалеко, почув, ніби щось впало і удари, яких було не менше 5-ти. При поверненні назад побачив Назара С., який стояв біля тіла Литкіної (біля окривавленої голови), що лежало на землі. З його слів, брат забрав телефон Литкіної відразу. Ніяких ознак життя у дівчини він не спостерігав.

Для ударів, за словами Максима Т., брат використовував биту, яка була пописана.

Місце на землі, де була кров, Назар С. засипав. Разом із братом вони взяли тіло і віднесли його далі. Розхитавши тричі, кинули під дерево.

Назар С. вкрив тіло гілкою з дерева. Тоді разом стали спускатись териконом.

Назар С. розбив битою телефон вбитої, зламав сім-карту, флешку ж забрав собі. Дорогою він ввімкнув музику на телефоні. Додому верталися іншою дорогою, аби не проходити повз будинку Литкіної, у власний дім пробрались через вікно.

Зі слів обвинуваченого Максима Т., коли спитав брата, навіщо це зробив, той почав нервувати і сказав більше про це не згадувати.

Адвокати обвинувачених вважають, що прокурор, надаючи відео як доказ, має розуміти, що при визнанні його як дійсного потрібно розглядати перекваліфікацію статті, за якою обвинувачуються їх підзахисні.

Прокурор натомість говорить, що при наявності інших доказів рано говорити про перекваліфікацію і що не мав права не надати відео з проведення слідчого експерименту суду.

Рідні вбитої Литкіної не до кінця вірять в свідчення Максима Т., надані під час слідчого експерименту, адже вони можуть сприяти зменшенню міри покарання обвинуваченим у вбивстві. Також судді заслухали свідка Влада Б., який розповів про пошуки Катерини Литкіної.

“З Мироном Ж. вирішили пройтися по місцях, де вони (Катерина і Максим, – авт.) раніше бачились, проте Каті ніде не було… Коли посвітили ліхтариком Назару в вікно, почалася якась суматоха в кімнаті. Назар почав вилазити до нас через вікно, навіть поставив ногу на підвіконня, але після цього закрив вікно і вийшов через двері… Він сказав, що Максим давно поїхав”, – пригадав свідок.

Влад Б. також розповів, що з Максимом переписувалися раніше – раз захищав Катю, другий спілкувались на інші теми, зокрема й про політику. Свідок повідомив, що спілкування йому не подобалося тим, що Максим часто використовував слово “сатана”.

В суд прибули дід обвинувачених у вбивстві та вітчим одного з них. Останній, діяльність якого пов’язують з поліцією, розповів, що працює на приватному підприємстві водієм та на даний час проживає в Луцьку.

Обоє скористалися можливістю не надавати свідчень згідно статті 63 Конституції України.

Під час судового засідання також зачитали фрагменти записів зі щоденника Катерини Литкіної. З їх контексту зрозуміло, що ще у зовсім юному віці Катя була небайдужою до Назара С, пізніше вона захопилася його братом. Один з описаних епізодів – зізнання Максима Т. в коханні Каті. Мама вбитої розповіла в суді, що знала про щоденник, але ніколи не читала його. Після смерті дівчини він був вилучений правоохоронцями.

Суд продовжив строк тримання під вартою обвинуваченим у вбивстві. Засідання завершилося о 18:30, наступне – 4-го січня.




коментарів: 11
  1. Ранее нигде не писали, что Катя имела интерес к этому Назару. Очень удивлена. Я думала у них были всегда плохие отношения. Конечно под вопросом истинное положение вещей касательно участия брата-“словенца”. Пошел он значит на свидание, сидят разговаривают. Приходит брат с битой, и говорит ему отойти. И он якобы отходит. Очень это неправдоподобно. Что-то ранее нигде не писали что Статочнюк любил гулять с битой.

  2. Коли вже засадять тварюк до кінця їхнього нікчемного життя?!!! Досить таким виродкам – “синочкам” все спускати з рук!!! Доказів вже більше, ніж достатньо! Не посадять – живими вони в місті надовго не залишаться, це вже точно. Люди влаштують самосуд, головне зробити це швидше, ніж родичі, що так сильно покривали вбивство, вивезуть “малюсиків” закордон.

  3. Статочнюк приобрел биту заранее. И почему-то, вдруг, решил пойти на террикон, куда его никто не приглашал, захватив биту с собой просто так? Чушь собачья! Младенцу все сразу понятно, что все было договорено изначально. Терлецкий выманил Катю на террикон. Она, не подозревая ничего гнилого от этих нелюдей, согласилась пойти. Там их ждал уже Статочнюк с битой. Возможно, сначала насиловали девочку, возможно, их цель была только убийство. Потом нелюди расправились со своей жертвой.ХЛАДНОКРОВНО раскачали и бросили тело убитой, КОТОРАЯ БЫЛА ВСЯ В КРОВИ, девочки в кусты. Хладнокровно накрыли ветками. Потом под музыку пошли спокойно домой. Это не случайность! Никто не бежал от ужаса содеянного, не паниковал, не истерил. Они шли и слушали музыку. Пришли домой и качали на Картину флешку музыку. Судьи и прокурор, надеюсь вам тоже все видно и понятно в этой страшной трагедии!!! Ад во катам подсудимых нужно выбелить этих отморозков и выпустить монстров на волю. А судьи? Бита была для этого заранее выписана по интернету через подставное лицо. Все было тщательно спланировано заранее. Потому так удачно замели следы. Преступление совершалось в полнолуние в полночь!!!! Это сатанизм. Они совершили обряд жертвоприношения. Уж не знаю в какой секте они состоят, но видно, что это так по отсутствию сожаления о содеянном, довольной роже Статочнюк во время суда,отсутствии и тени страха от случившегося. Скорее всего, и возможно, у Терлецкого это может быть и не первая жертва. Вот вам и вся правда. Не нужно иметь семь пядей во лбу, чтобы понять как все было. Вопрос только в том, захотят ли осудить их.

  4. А взагалі, де логіка? Лишити дівчину з братом, який прийшов з бітою. Поговорити. Ага. Вони людей за дурнів мають?) Чи він з бітою ходив кожного дня, і то було нормальне явище? А він наче і не підозрюював, чим то закінчитись може, знаючи свого брата?

  5. ТАНЯ! а ТВАРЮКИ в Нововолынске уже никогда и не появятся: мамаша одного из них уже распродала всю недвижимость – дом в Нововолынске и бар-магазин в с.Осмиловичи! а мамаша другого из них живет в Словении и каждое заседание суда она проводит в своей машине возле здания суда в Ковеле. так что в НАШЕМ ГОРОДЕ ОНИ точно не появятся!!!

  6. Чого не було суду 4 січня??? Бо в Шостака справ багато? Дальше пішов захищати винуватця ДТП??? Ну да той збив на смерть чоловіка і Шостак буде відстоювати інше бо йому забашляють!!!!

  7. Великий рівень агресії не толерантність і взаємної агресії. Потрібні серйозні радикальні реформи і судово-правової системи .

  8. А з якогого то дива дьяволя по імені максим спілкується через перекладача?Воно що зі страху вже рідну мову забуло???

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер