<

В озеро у Нововолинську активісти випустили 70 кілограмів риби

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:13 | 14.03.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
8
/ коментарів 16

На початку березня у нововолинське озеро місцеві рибалки випустили 70 кілограмів щуки. Проте активісти попереджають – рибу наразі виловлювати не можна.

Рибалки розповідають, що на релізацію задуму кошти збирали самотужки – по 200 гривень із людини. Не обійшлися, звичайно, й без допомоги місцевих підприємців.

“Ми просто хочемо проінформувати людей, що зараз нерест, ловити рибу не можна мінімум рік. Поки риба невеличка, з неї навіть нічого не приготуєш. Треба, щоб вона росла, розмножувалася. Тому якщо хтось рибу зловить – потрібно її випустити. Якщо озеро буде й надалі у такому занедбаному стані, то ми не матимемо, що показати внукам”, – зауважив Володимир Федорович.

“Хочемо юридично оформити спілку, аби можна було людей притягнути до відповідальності”, – додав він.

Активісти діляться планами на майбутнє – запустити товстолоба, що фільтрує воду, а восени – карпа і білого амура.

Рибалки запевняють, що ситуацію з виловом риби контролюватимуть самі і просять людей із розумінням віднестися до їхньої ініціативи.

А ще згадують, як у 2013 році у міському озері загинула вся риба. Володимир Федорчук зазначає, що засипати тоді водойму борною сіллю було помилкою.




коментарів: 16
  1. Бачите, аж коли виявилося, що в озеро сипали борну сіль! А мені відписали із міської ради і з санстанції, мовляв риба здохла через задуху.

  2. Щуку нужно выпускать равномерно по всему водоёму и желательно с лодки , Бо гайки ей будут . А так-то красавци! Хоть что-то .

  3. “Хочемо юридично оформити спілку, аби можна було людей притягнути до відповідальності”…це як???сьогодні кинув дві сотні в “общак”,,і ти “хазяїн” міського озера.
    будуть талони продавати і важити(як в Лішні)??

  4. Нда одне озеро на якому можна було посидіти у вихідний день з удочкой і тоє вже хочуть заграбастать ділки Я проти, бо вже дістали всі калюжі поприватизовували ще трохи і юуш будуть купляти по кусках….

  5. Нда одне озеро на якому можна було посидіти у вихідний день з удочкой і тоє вже хочуть заграбастать ділки Я проти, бо вже дістали всі калюжі поприватизовували ще трохи і буг будуть купляти по кусках….

    • ніхто нічого не приватизовує! рибалки самі збирають гроші щоб запустити рибу ,що б ви і всі бажаючі могли посидіти з вудкою та покидати спінінгом!просто просять отриматись в нерест і відпускати маленьку рибу)

  6. Ви припиніть продаж сіток.Особливий привіт (Віті сивому що їх продае на базарі), вудкою ти озеру збитків не нанесеш!

  7. Припиніть гадити по березі, страшно подивитись скрізь купи сміття,і поставте таблички проти браконьерів для початку.А ідея з “народною ” спілкою пахне приватизацією в одні руки.

    • гроші збирають-люда,контейнер на базарі і сергій-магазин біля пожарки.більше не знаю.

  8. Хлопці молодці! Дай Бог вам здоров’я! А ті хто пишуть про приватизацію і тому подібне: це озеро вже мертве від тоді як його спустили “чистити” до розмірів калюжі і не прийняли мір щодо захисту залишків риби коли 50-60 людей щодня протягом тижня браконь’єрськими способами просто під чисту вибили все що там лишилось і ніхто не подбав ще взимку про окиснення водойми, а навесну вже можна було побачити жахливу картину: сотні малька задусених ч/з нехватку повітря у воді. Тільки як хтось починає щось робити одразу спрацьовує принцип: хай все буде погано лиш би ніхто шматок не відірвав собі. Ну що ж це ж Українці.

  9. Правильно роблять. Мабуть люди просто побоюються що тепер і до води не дадуть підійти. Мені особисто взагалі незрозуміло навіщо забирати рибу, я за принцип “Зловив -відпусти”, можна групу створити в соц мережах і там віставляти здобуті і відпущені трофеї, а рібу зараз без проблем у магазині можна купить на зекономлені на дорогі прикормкі гроші, головне процес. Гарний приклад наша прокуратура, вони зловлять корупціонера, покажуть по телевізору і відпускають, особливо трофейні екземпляри, том завжди мають роботу і корупціонери не переводяться.

    • Создавай группу бро). Будем вчити молодь як зариблювати водойми,
      Бо нажаль у переважної більшості асоціації з рибою це сковородка,нажертись,я не відпущу бо дома з голоду вимруть)))

    • Ідея хороша але створивши групу будуть приїжджати унікуми з інщих міст і сіл яким всеодно на озеро і класти до пакету все. Хіба що закриту.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер