<

У масиві «Гірник» поблизу Нововолинська «віджимають» дачі, – потерпілі

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:40 | 24.07.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
178
/ коментарів 8

Мешканці Нововолинська розповіли, що 22-го липня у дачному масиві «Гірник», що неподалік колишньої шахти №5, на їхній дачі змінили замки, тобто без попередження відібрали її.

Люди зазначають, що приїхавши на місце, не змогли зайди у ворота та свій будиночок.

“Дачу без відома забрали. Ніякого попередження не давали. Ми приїхали, а виявилося, що стоїть новий замок, в будиночку також замки поміняли. Ми на місце викликали поліцію. Нам керівництво масиву розповіло, що за дачу не сплачено близько 3 років і були надіслані листи. Відсилали їх на стару адресу. Ми погоджуємося плати. Як можна без відома таке робити? Будиночок будували самі, там є особисті речі, які тепер і не можемо забрати. Сьогодні ми, а завтра хтось інший? Кажуть дача була занедбана, але це не так”, – розповідають потерпілі.

Окрім того, БУГу розповіли, що попри те, що сплачуються членські внески, керівництво масиву не займається впорядкуванням території. Відсутні смітники, немає можливості набрати питну воду.

Галина Афанасіївна розповіла, що їй також надіслали попередження, що буде відібрана дача за несплату. Та за її словами, масив ще їй винен кошти.

“У мене немає несплати. Мені масив винен за продувку труб в 2018 році гроші. Я з власною ініціативою це робила. А минулого року (2019, ред.), взагалі не було на дачі води. За що платити? Голова масиву ще й написав на мене скаргу і пишуть погрози, що виселять з дачі. Тут самовільно відкривають будиночки. А голова не виконує свої службові повноваження, не буває на дачах чи в офісі, попри те, що йому йде стаж та зарплата.

Біля колонки був кран, де всі могли набрати питну воду. Зараз все прибрали. Є графік, але зачинено постійно і взяти воду неможливо. Її треба возити з дому. І немає смітника. Це люди мають везти сміття додому”, – розповідає жінка.

БУГ очікує на коментар керівників дачного масиву.




коментарів: 8
  1. А відколи це садівниче товариство має право фіксувати порушення вимог Земельного кодексу? Обласна прокуратура, розголос і ДБР в додачу. Бо ця нововолинська садівничо-сапогова шайка вже геть берегів пустилась.

  2. Я маю на п’ятій дачу і регулярно плачу. Чому інші не платять? Інформація про бюджет товариства ,я так думаю, не є секретом,коли платить 20 процентів то про які смітники може бути мова. Я цікавився в керівництва і вони праві, будинки на території масиву не є об’єктами нерухомості і земля належить товариству то такі халявщики є прямою загрозою функціонування дачного масиву. Якщо садовод так називаються члени товариства не може оплатити в місяць членський внесок у розмірі вартості пів кілограма помідорів то який він садовод. Нехай забирає або продає своє майно що знаходиться на ділянці. А коли садоводи порушуючи закон зводять будинки з фундаментом, не платять по п’ять років це їхні проблеми. На рахунок сміття я як людина що прожила не мало років у селі хочу для себе зрозуміти де береться сміття у лісі, чи у садку. Якщо ви принесли пластиковий пакет чи пляшку води, або коробку цигарок то тару з них назад набагато легше нести до дому ніж на дачу. Листя та гілки це безкоштовний компост(добриво). Ще довго совок треба викорінювати з голови громадян, а як правило саме з тих хто з заводу або фабрики не крав, а ніс. Халява закінчилась, організуйте мітинг щоб невідключали світло боржникам, а за них сплачували ті що платять постійно. прийде половина міста. А журналістам раджу коли даєте такі фото документів то нелінуйтесь подивитись на дати та зміст.

  3. По-перше:За несплату – заберають ділянку, а вломлюватись у будинок, та ламати замки ніхто не має права! 2:людей мають ознайомлювати зі статутом, звідки людина, яка наприклад була тривалий час за кордоном, має знати що дачу заберають за 3 роки не оплати (згідно статуту) 3:Чому не вішають відповідні записки, чи рішення, на калітках, дверях, щоб люди могли знати у чому справа і т.д. Де взяти їх номер телефону? 4:Ніхто власників дач не шукає, просто хтось оплачує борг, у розмірі 1000 грн і заберає дачу, халява, правда ж, нічогесенький бізнес! А потім бідолашну пенсіонерку власницею, просто пошлють подалі і все!

  4. Пане Олег ви праві! Люди думають що можуть робити що хочуть і їм за це не буде нічого! Вони привикли на беззаконіє але голова не нарушати статут а захищати його і садоводів!

  5. Шановні кореспонденти! Якщо пулікуєте, то прислухайтеся до слів! Цей дачник заборгував з 2016 року за дачі! До 2016 він знав що потрібно платити по закону а тут він каже що хтось придував, що за дачу потрібно платити!? Дальше розмова з жінкою! Вона говорить за конференцію, що якби голова не хоче збирати! А чому ви не запитали як бути з законом України про карантин!? Чи можна збиратися людям, якщо навіть автобуси і траспорт не їздив!? А про воду щоб напитися? В кожного біля дачі є в крані вода, пийте скільки хочете! Слова про 1000 гривень, якоби Павлович виновати!? А де накладні, протокол, акт про дозвіл робити продувку і на що пішли гроші? Дальше пан Петро говорить про те, що його овиняють за поломку кранів і задвидок! Пане Петро скажіть хто кричить : “Злодій, злодій!”? Сам злодій, щоб відвернути від себе увагу! Його ніхто не овіняв, він сам напав в автобусі з цією панею напав на голове і кричав про крани на що почув відповідь: “Якщо ви так кажете значит це правда”! Вони в автобусі сідають самі перші і рядом може стояти бабця немічна, вони не встануть і не датують ій присісти! А на зауваження на це щей хамить!
    Шановні дачники і Галина Афонасівна! Ви повинні виконувати статут і платити за дачі, а так як при вашому командуванні пані Галина було що відпрацьовано! Не має такою валюти “відпрацьовано”!
    На рахунок слюсаря-ремонтника якій в житті зробив помилку і за яку відбув покарання! Пані Галина а в Янукович якій сидів ким був? Не призедентом?
    Про погрози, якоби говорив голова!? Крім Вас йому не погрожували! Це ви, нападали на масиві,в конторі, на дорозі і погрожували фізичною розправою,прокльонами і образами! Пані Галина Вас ніхто не боїться і розвалити садовотство ніхто не дасть і не старайтеся!
    З повагою голова СТМ “Гірник” Павлович Микола Михайлович.

  6. Прошу вибачити за помилки які є в коментарі! Не можу привикнути до автоматичного набору слів!!!!!

  7. Покі ми тебе не знали воду в трубах і крані мали.і якби Гроха немали! То зводою бідували.За Статутом ти ніхто,бо дачі немаїш.Бабусь треба шкодувати-на більше мість автобус вимагати,зупинку зремонтувати,щоб бабусь дощ немочив.ти зупинку їм зробив?Чи дороги покосив?Чи ти башню покрасив?Навчись соплі витирати,старших людей поважати.Гарно вмієш ти брехати хто хамлюга дасця знати…

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця