<

У Нововолинську в недільній школі при Низкиницькому монастирі мерзнуть діти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:49 | 8.11.2016 / Нововолинськ /
Перегляди
32
/ коментарів 105

З настанням холодів недільна школа ім. Сергія Радонезького, що діє при Низкиницькому монастирі, зіштовхнулась із труднощами – зламався котел, який обігріває будівлю.

Проблема полягає в тому, що вийшла з ладу одна з деталей опалювальної системи Tatramet  t28. Ціна такої опалювальної системи – 200 000 гривень, але деталь, яка зазнала поломки вартує 29 600 гривень, а її установка – 5000 гривень. Недільна школа немає таких коштів.

Наразі заняття, навіть у холодному приміщенні, відвідують близько 60-ти дітей

«У нас вчителі не отримують заробітну плату. Чим далі – тим важче людям працювати на добровільній основі. А зараз ще й котел зламався. Ми не можемо самотужки дати собі раду», – зауважила директорка недільної школи Лариса Хоменко.

dsc_3299

За звичайного навчального процесу заняття у недільній школі проводяться у вихідні дні, а на канікулах – щодня.

Недільна школа, крім навчання дітей закону Божого, патріотичного виховання, забезпечує своїх учнів і корисним відпочинком. Зокрема, влітку організовується двотижневий табір “Киселята”, що поєднує відпочинок із уроками духовності.

Діти та педагоги недільної школи будуть вдячні будь-якій допомозі зі сторони небайдужих людей, аби й надалі мати можливість проводити заняття, та вже у теплій будівлі недільної школи.

Рахунок школи: Р.Р 26004010016523 ЕГРПОУ. 38960172 МФО. 307770 ПАТ Акцент-Банк




коментарів: 105
  1. Ренджровера продайте і хватить на отоплення і харчування!

    • Ви напевно ніколи там не були раз таку єрунду морозите

  2. Яке патріотичне виховання можуть дати попи московського патріархату? Тільки таке, що Бог розуміє молитву тільки на руском язикє?

  3. а в чому заключається патріотичне виховання в в низкиничському монастирі,в якому зараз правлять московські монахи, які там знаходяться, до речі, незаконно? і який такий в корисний відпочинок?

  4. Шановні дописувачі, а ви прийдіть і подивіться на Ренджровера на території монастиря і на життя в НАШІЙ ШКОЛІ.тоді й прокоментуєте..
    https://vk.com/sunday_school_nyzkynychi

  5. 29600+5000=34600
    34600/60=576,67
    На недільну школу, яка крім навчання дітей закону Божого, патріотичного виховання, забезпечує своїх учнів і корисним відпочинком можна й виділити

  6. Шановні про що ви говорите, для чого осуджуєте, якщо не бажаєте допомагати краще пропустіть замість того щоб писати неправду. Я мама дитина якої відвідує недільну школу і діти моїх подруг теж туди ходять. Ми задоволені , діти самі біжать туди , а патріотичне виховання тут на рівні з духовним.

    • Софія, займіться збором коштів серед батьківтих дітей, які відвідують школу.
      Скільки вже можна з людей тягнути гроші? Нехай попи нарешті дістануть з-під матраців готівку і полагодять свої приміщення, годі вже пробивати на сльозу, спекулюючи дітьми. Це стидоба. Кожного служіння люди несуть пожертви на церкву, а попам все мало. Звичайно, коли грабунок простих громадян іде на рівні держави та в таким масштабах, то попи, як паразити(бо ніколи не працювали і працювати не будуть) на тілі держави, хочуть і собі урвати шматок короваю.

      • Хто спекулює дітьми? Про яку стидобу йде мова? Ніхто нікого не примушує! Є люди які мають бажання допомогти дітям,недільній школі !Якщо у Вас немає бажання то пропустіть цей пост і не залишайте оцю нісенітнецю в коментарях!
        Пожертви ,як ви замітили ,йдуть на храм а не “попам”.Перш ніж називати священників паразитами ,подивіться чим вони займаються,скільки всього роблять для оточуючих. Я впевненна ,що Ви і дня не протримались з таким графіком як у них! Обговорювати їх в коментарях може кожен,та впевненна ,що в очі ніхто не зможе нічого сказати.

  7. Немає там кому давати кошти, хай продадуть свою одну з 5 квартир або магазинів тай все відремонтують, а не тягнуть кошти з монастиря… Неучять там нічього релігійного і відношення до чогось святого, як може бути недільна школа в директора яка має кучю бабла і тягнуть кошти з пожертвувань на храм божий

    • А відколи то дохід зятя рахується тещин. Подруге ви були хоч раз на уроках бо я є що суботи Потрете школа не приватна власність. Четверте з яких батьків збирати, там тільки маленькі з хороших сімей решта дорослих дітей сироти, пів сироти і з неблагополучних сімей,а попяте дивіться бо захлинетися своєю заздрістю і злістю ,а в неправді потонете.

    • о, горе дописувачко!Вам би грамоті повчитися, а тоді і в недільну заглянути..а там і самі побачите що і до чого…

  8. Ну так не пускайте дітей у холодне приміщення !!! Зробіть ремонт кошти у вас є, а от совість? Не знаю… Тоді знову запрошуйте дітей на свої “уроки”…

  9. Нехай монастир перейде до Київського патріархату,тоді дивись і люди допоможуть.

    • Диктувати умови взялись?
      Спершу поцікавтесь, скільки монастирські зробили для хлопців, які в АТО.

      • Як можна одночасно молитися за кіріла та путіна і збирати кошти на АТО,ви вже якось визначіться.

        • в монастирі ніхто за Кирила не молиться

        • Щоб знати за кого моляться в храмах, треба, принаймі, відвідувати їх, шановна Нова Волинь!

          • В ж самі не знаєте за кого ви молитесь. Ви не можете чути за що молитися священник під час проскомидії. Не молитися за патріарха – порушення церковного уставу.

    • згідно історії нашого краю цей монастир до московського патріархату немає ніякого відношення. Адам Кисиль, на момент закладення свого монастиря, приблизно у 1635 році, був уніатом, з дитинства іздив у Володимир, до домініканського собору, який до речі з успіхом розвалили більшовики, які були тут у 20-х роках. Прискорило будівництво монастиря смерть брата Адамового. де його першим і захоронили. до речі камінь при закладці монастиря освятив знаменитий Іван Могила. який належав на той час українській церкві Київської митрополії. на Україні тоді ніяких патриархатів не було, не було в цьому потреби, була одна українська церква,до речі там московські монахи поставили табличку з неправильною датою заснування монастиря

      • вибачте спішив писати – ПЕТРО МОГИЛА . не іван

      • В Україні тоді була Річ Посполита і були Церкви Східного і Західного обрядів. А як вказують деякі джерела, Низькеницький Монастир був поставлений засновником під патронат Києво-Печерської Лаври.

  10. павлові, що пішов в Києво-печерську Лавру цей бойлер взагалі нічого не вартий, для нього це копійки, той павло тільки засвічений дом під Києвом за 1,3 млн. доларів продає, а треба були гроші його побудувати, а машина, причому новенька з шофером, а перейти з монастиря в Лавру, скільки то грошей треба було ввалити,і то ще не все….а ви бойлєр, плачете

    • А що до Павла він ніякого відношення немає до монастиря . Мабуть ви не читали коментар о Віктора про нього у 2014 році www​.volynpost.com/…/26143-sviaschen…

      • монастир до павла має велике відношення, ви просто того не знаєте, а що говорить віктор я і без інтернета знаю

      • Не прирівнюйте о. Віктора до Вікентія.

  11. Шановний “Нова Волинь” то може ті люди і Київського патріархату собор у Нововолинську добудують?

    • В інтернеті гроші на собор не просять!!!!!!

  12. Бог чує вірян не залежно від патріархату.

    • БРЕХНЯ!!! ВЧІТЬ ІСТОРІЮ!!!

      Кому Ісус дав ключі? Петру! А де Петро побудував церкву? В Римі! І ні в якій Москві!!!

  13. мені не треба нікого читати, я про нововолинських московських монахів знаю і без читання, там багато, що утаємнено, а якщо хтось чогось незнає – поцікавтесь і розкрийте очі

      • ми не бог, але мене вбиває та несправедливість і жадібність з однієї сторони, одночасна брехливість з іншої одних і тих же людей, скільки людям треба грошей, щоб вони нарешті почали бачити оточуючих, дійсно потребуючих допомоги, а то виходить на людях, наприклад, чиновник такий хороший, а за очі, вибачте , така сволота, і не побоюсь сказати, що в церкві робиться те саме, так є в москоській церкві нормальні монахи, але їх мало і вони нічого в самій церкві на державному рівні, да і на місцевому, не вирішують

    • У кожного в шафі знайдуться свої скелети, чи може у Вашій шафі все чисте і безгрішне? То може ви святий?

  14. Так ,діти мерзнути не повинні.Ось коли поремонтуєте котла-тоді і заняття відновлюйте. І ,якщо вже так прямо говорити,то звертатись потрібно в першу чергу до своїх настоятелів,які не є бідними людьми.Купляють нові машини і шоферів мають.А ще багато прихожан є,які сигарети в Польщу возять.Ну,а якщо *свої*не допоможуть=переходьте до Київського патріархату.Не пропадете,тільки дітьми не шантажуйте.

  15. Пишуть переходити до Київського а скажіть де е така школа? Нововолинск ? Володимир? Щоб навчали дітей ? Компютерний клас ? Чисто завжди! Колектив привітний ! Тільки пишите тут дурниці та всякі плітки. Вже тушнить від того київського.

    • А може тебе від усього українського тушнить?

        • Ну,якщо “викладач” не знає, що в українськіймові не має слова “тушнить”, є слово “нудить”. То гріш-ціна такому “викладачу”, чому Ви можете навчити? Битися лобом в підлогу, відбиваючи поклони? Готуючи нових адептів для збагачення попів? Хто Ви, попівські прихвостні? Залякувати дітей страшним богом, який каратиме? А чому той бог не карає брехливих, зажерливих попів? І ще, попи не свої гроші давали для АТО, а людські, самі попи ні копійки не заробили, бо все життя тяжче за кадило у руках нічого не тримають.

    • Недільні школи є при багатьох церквах київського патріархату, де дійсно учать любити Бога і свою рідну Україну

  16. Шановні я тут читаю все крім правди. Одиниці відстоюють її. Я вчитель Закону Божого у цій школі. Займаюсь духовнопатріотичним вихованням молоді. Скажу відкрито ви всі розумні батьки, але та біль емоційні зриви психологічне страждання брак батьківської уваги роблять з наших дітей молодих людей без позитивних емоцій. Ви думали коли небуть що може бути основа життя дитини суїцид?!!!! Такими вони до нас приходять.Ми намагаємося показати їм, що так в житті є труднощі, але треба їх перебороти, що коли ти плачеш на одинці тебе обовязково чує Бог, він може змінити все треба лише попросити. А патріотичне виховання починається з жовтоблакитного стягу біля школи ,з вишиванок на кожному нашому святі, з памяті жертв голодомору. А ви як виховуєте своїх дітей?

  17. Прочитала коментарі. І боляче і смішно. По – перше: Чия ми школа? Українська православна. Так, приміщення школи збудовано монастирем. Комунальні послуги школи оплачує монастир. Печиво, цукерки до чаю – дає монастир і по духу школа – українська. Свідчення того – саме життя школи, український прапор на флагштоці, вишиванки дітей і працівників. Нашою школою в соц мережах зацікавилось багато людей в усьому світі. Були й охочі стати нашими донорами з-за кордону, при одній умові – поміняти стиль школи. Бо ми істинно «бандерівська школа». А тут ми – «московська школа». А просто українська не може існувати? По – друге: школу відвідують діти віком від 3 до 17 років незалежно від віросповідання. Батьки дітей є прихожанами, як Московського так і Київського патріархатів, а ще, як на диво, п’ятидесятники та Свідки Єгови , або ті, які взагалі ніколи нікуди не ходили. Діти мудріші нас! Вони не діляться «хто є хто»., а просто дружать. А ми вчимо їх споконвічних істин – віри православної, добра, любові, взаємодопомоги. Поділися цукеркою з бабусею, допоможи мамі, слухайся тата, не кради, не обманюй – з цього починається навчання малечі. Завжди будь людиною, в найкращому розумінні цього слова. По – третє: не секрет, що в наш час основна маса дітей залишена сама собі на призволяще. Підлітки надзвичайно вразливі. В сучасному світі їм тяжко визначитися. Особливо коли мамі і батькові до них немає ніякого діла. Батьки не говорять з дітьми, не вміють їх слухати, зайняті своїми проблемами. Добре коли є друзі. Ми дуже раді-що для багатьох наших діток, недільна школа стала домівкою, де їх вислухають, розрадять, допоможуть. І найбільша нагорода, коли дівча, яке шукало в неті спосіб, як найлегше вмерти, каже: «життя прекрасне, варто жити». По – четверте: малят в школу приводять батьки. Старші ходять самі , або в товаристві подружок і друзів. Багато батьків, мабуть, і не знають, що їх діти в недільній школі. Одні відвідують школу вже по кілька років, інші місяці. Відвідання в нас добровільне і вільне, по потребі душі. Ми хотіли припинити навчання, на час, коли полагодять опалювальну систему. Діти ж просять на змилування: «Ні, тільки не це. Нам не холодно» й приходять до школи задовго до відкриття. По – п’яте: хочу попросити всіх – в будь – якій ситуації залишайтеся просто людиною. Вчіться у своїх дітей. Облити багнюкою можна будь – кого. Її так багато в нашому житті. Зупиніться. Відшукайте в своїх душах зернятко добра й викохайте з нього чарівну квітку любові.
    Вчитель недільної школи.
    Конец переписки

  18. Настоятель Києво-Печерської Лаври владика Павло, схоже, продає той самий маєток під Києвом. Зазначається, що ціна на сайті становить більше 34 мільйона гривень або 1,3 мільйона доларів.

    • Ви хоч читате попередні коментарі?

      • а чому не попросите в того самого Павла, думаю, він би можливо допоміг, тож має гроші

      • Ви,Світлано, впевнені,що Вікентій горшки готовий бити з Павлом через інцидент з Віктором???

  19. Яка б добра діяльність школи не була та все одно всім нам відомо під чиїм вона “дахом” і хто за нею стоїть…. а може вона і створена спеціально для прикриття, замилювання людям очей….. за її спиною творить Великі справи Великі люди в рядах. Я й уявити колись собі не міг які вони справи вирішують!!!! А грошей в цих людей стільки що простий мешканець нашого міста уявити собі навіть не може!!! Тільки в нашому мрео зареєстровано декілька джипів! І це все у людей монахів які теоретично відмовились від матеріального світу і присвячують своє життя духовності))))
    Я зовсім не заздрю, хай собі мають, храм і територію гарно облагородили,приємно подивитись, але нехай не ламають таку дешеву комедію про свою пермону та як наприклад з котлом! Не думайте що люди дурні і нічого не знають….
    Мали за що збудувати школу то й найдуть за що котел поремонтувати.

    • Ви глухі і сліпі де ті люди що за нами стоять покажіть мені може я не знаю. Три роки працюю вчителем у цій школі,а зі мною ще пятеро таких волонтерів як я і ніхто нам зарплати не платить. Якщо ви таке пишете то хочаб відповідайте за свої слова. Памятаєте 9 заповідь говорить.”Не свідчи неправдиво проти ближнього свого”

      • То поки ви безплатно працюєте – в рясах бакси носять і раді шо є кого використовувати і ким прикриватись…
        А ви настільки сліпі що не можете зрозуміти наскільки дурні…. це не для того щоб образити, а для того щоб ви задумались як вашими “руками жар загрібають”! А ви тут розпинаєтесь….
        5% це максимум монахів монастиря які відповідають своєму призначенню…
        Наприклад: роки 2 тому назад одна жінка пійшла щоб приклонитись і поцілувати ікону на престолі по щавершенню служби Божої а Вікентій перед нею вихопив ікону і зі злістю сказав: “толку з того вашого целованія!” І поклав ікони для вінчання до якого готував храм.Та жінка не виглядала якоюсь босячкою але й на багачку також не показувала.
        То виходить якщо тебе не знають у цьому храмі як щедрого жертводавця то й нормального ставлення не чекай! Дуже було прикро і боляче від побаченого і та жінка не знала що їй робити і куди повернутись і просто смиренно перехрестилась і вийшла з храму. ДО сьогодні про це ніхто не знав, але якщо вже про це мова то знайте всі яке насправді ставлення до прихожан! Може нас там сприймають як гаманці а не християн?

        • Ми на стільки сліпі,що теж наблюдали як такі ЗІНИ,вибачте,стоять під час молитви і кістки миють,а коли батюшка міняє ікону ,треба бігти одразу приклонятися.

          • Ага, і головне, не забутися облизати руки і попові…хто зна де ті руки чухали?

  20. А хіба кроношпан не будував недільну школу? Було оприлюднено чималеньку суму виділену кроношпаном на мокастир для недільної школи та подякимонастиря за це.А тепер говорять,що монастир збудував школу,а за чиї кошти?

    • Нi небудував, а видiлив тiльки ламiнат на 70% будiвлi

  21. не така і велика сума, яка вам потрібна- могли б і звернутися до своїх парафіян, священників московського патріархату, а не просити гроші в людей в соцмережах! у місті є діти, які потребують більше допомоги і грошей, ніж ваша недільна школа.

  22. Шановні дописувачі. Якщо не хочите бути самаритянином то краще проходьте мимо як священник чи левит з притчі Христової. Бо говорити може кожен а підняти жопу з дивана і щось зробити лише одиниці.

    • Ще одна неграмотна “вчителька”? Слово”хочете” пишеться через “е”, перевірочне слово “хоче”. Сідайте за вивчення правопису, грамотійки.

  23. Діти мерзнуть? Цікаво чому? Взагалі після закінчення опальовального сезону,мені здається треба зробити техогляд і консервацію!!!!?? А виходить,нарешті настав листопад,почекаємо до грудня,заморозимо систему.? Але ще цікавіше,що це за деталь,яка коштує стільки тисяч,і майстер який готовий її замінити за таку суму??? А ще цікаво чи намісник дав своє благословіння???

    • А чого це ж вам так цікаво? Підійдіть тай спитайте…і не деталь замінити треба а котел..Tatramet t 28 на 40 квт

      • Цікаво це по тій причині,бо на скільки я розумію,це є нова споруда,в якій зроблена нова система опаленя,і не зрозуміти,як можна зіпсувати новий котел,який має бути на гарантії??? А ще котел “tetramet t28 40kw”чомусь не існує,і взагалі котел потужністю 40 kw не може коштувати 29 600 грн. І схоже це на якусь аферу!!! Вибачте якщо когось образив,але це є моя думка.

        • то тримайте свою думку при собі.і не ковиряйтеся в чужих проблемах.. все амінь

          • ЯК що це ваша проблема то й вирішуйте її,а збираєте гроші незрозуміло на що!!! А на рахунок думки-просто перед тим як збирати гроші на то,не знаю на що,але не помішають,в майбутньому просто поцікавтесь проблемою…
            Все амінь!

      • Ходив питав: вже майстри роблять тільки ви до цього не маете відношення.і не котла міняти треба,а вам могила.

          • Мозги міняти треба тим що палили ви ж самі сказали що ми ніякого відношення не маєм. І видно хто тут КАРОЛЬ

          • В березні місяці поламався котел, а робите в листопаді розумні,,,, аферисти.,,.гроші вже дав главний монах Вікентій а ви просите.

          • Мозки не треба ні кому міняти. Просто совість треба мати!

        • Кароль ви, напевно ,не християнинської віри, раз так грубо і погрозливо розкидаєтесь словами після того ,як ходили питати чи роблять майстри.
          Тому виникають питання….Наприклад:
          А що робить при православній церкві людина,яка ігнорує та нехтує її багатовіковими ЄВАНГЕЛЬСЬКИМИ істинами ?

      • А в статті написано,що ДЕТАЛЬ міняти ,а не котел.. То хто забрехався САМІВИЄРУНДА чи автор статті”мерзнуть діти”
        Негоже надавати недостовірну інформацію,ТОБТО СВІДЧИТИ ЕКПРАВДИВО задля збору коштів

        • а ви багато дали на ці збори..ото ж бо помовчіть..

  24. Добре, що в депресивному Нововолинську є такі заклади для діток. Їм так не вистачає любові, яку хотіли б, але не сповна можуть дати батьки, більшість з яких пропадає місяцями на заробітках, щоб забезпечити сім’ю найнеобхіднішими речами… Моя думка – хто має можливість, треба допомогти. Краще хай діти проводять свій час у недільній школі ніж курять по під’їздах і дивляться зомбоящик, в якому якісь вискочки закликають людей воювати проти церков і до інших безглуздих речей. А ви шановні “гетьмосковськогопопа”, подивіться довкола, яка “всенародна любов” вас охопила, зробіть висновки поки не пізно і вчіться толерантності до думок та поглядів інших…

  25. поясніть тоді, будь ласка, як можна ненавидіти росіян і Путіна , а самим ходити і служити в московську церкву????

    • Як можна пояснити, просто – сліди йдуть далеко в історію, московії ( далі не будем поглиблюватись, бо то буде довго)для того, щоб окупувати якусь територію спочатку треба частково або повнівстю морально ( кажучи сучасною мовою, ідеологічно)обробити голови населення, яке живе на майбутніх окупованих територіях, в потрібному для москви напрямку, ось тут московська церква і є одним із тих підрозділів, які грають велику роль в обробці населення і під виглядом віри в бога імпульсивно вбивається в голови людям слово ” мир”, а для москви і московської церкви під цією фразою мається на увазі-не чинити опору російській окупаційній армії, ось така церква для московії дуже потрібна

      • Я був на в їх на собраніі вони моляться за українську державу.

        • це ще нічого не значить, якщо взяти історію побудови цього монастиря і ким ( часи Адама Киселя, а також брати до уваги, що Адам переходив з з уніатства до київської церкви и навпаки), то монастир має належати київським монахам максимум, а московські для цього монастиря є окупатами, які там є тільки завдяки комуністичному періоду впливу на Україну

          • Шановний, якщо Ви побудуєте, не будемо говорити про Церкву, що-небудь своє, і ваша будова багато віків милуватиме людські очі, тоді можете зробити послання нащадкам з заголовком “Хто й коли буде шарпати те що я построїв”…)))

        • допоки такі каролі будуть правити балом, доти і буде весь цей абсурд.

      • Голови обробляли і обробляють тим, хто переслідує Церкви. Ви козиряєте знаням історії, хоча насправді історії не знаєте. Почитайте хоча б визначення “Московський патріархат”, інакше, проводячи такі паралелі з назвами, при конфлікті наприклад з Болгарією, Вам доведеться відмовитись їсти Болгарський перець…))) Ви навіть не помічаєте, наскільки промили вам мізки і хто це робить та навіщо… Благо, геополітика починає мінятись, скоро промивати мізки тим хто не має своєї думки, почнуть у протилежному напрямку, залишилось лише трохи потерпіти…

        • шановна читайте історію, але історію сучасних авторів, а не викладену московськими істориками, історію московії і її церкви, яка повністю сплюндрована, поставлена з ніг на голову, і з історією немаючою нічого спільного, в тому числі і історія москосковської церкви , а якщо вас це дратує – це добре, люди бачать істинне відношення людей до оточуючих подій

          • Як все банально… Читаю історію Волині чи не кожного дня, зокрема читаю Цинкаловського, видання “Минуле і сучасне Волині та полісся”, нариси польських авторів про історію Волині часів Речі Посполитої, навіть признаюсь, читаю “Архив юго-западной России”, щоб вас сильно не вразила назва останнього видання, привідкрию завісу, його співавтором був Михайло Грушевський, ще люблю читати Бонецького, Несецького і інших істориків. Не читаю і не слухаю політиків, які глумляться над Українською історією, спекулюючи і маніпулюючи нею в своїх інтересах. А дратувати ви мене не можете, завелика то для вас заслуга.)

    • зрозумійте, накінець, церква не московська, вона- Господня, церква для всіх людей всіх.для нас українців і для росіян і для поляків і для німців,євреїв, руминів..В Бога всі люди однакові без національних ознак..а решта залежить від нас..

      • якщо вона господня, для всіх людей значить там мають правити монахи нащадками кого вони є, тих монахів, які її побудували і посвятили, а саме на сучасний лад Київська церква, т.б.т. Українська церква Київського Патріархату, бо на період 30-х, 40-х років 17-го століття москва розпочала агресивні дії тільки ще на слобожанщині, сумщині, і до цього монастиря немає ніякого відношеня, а для московських монахів росія велика, нема проблем

        • Тамтешні Монахи не московські, вони не приїхали з москви чи з ростова. А Ви самі не хочете піти в Монахи пане Юрію? Зробите такий же подвиг, як вони?

          • ні, церква в державі має надихати людей любої держави не тільки вірити в бога, а і вірити в свою землю, в свій народ, який живе на цій землі, а відносно до України московські монахи немають ніякої ні суспільної, ні релігіозної, ні державної позиції, москоська церква є ІДЕОЛОГІЧНИМ підрозділом російскої армії, і ще ніхто мене не переконав, треба свою землю, мінімум ,поважати, а не просто істи хліб і сало українське, молитися богу, і показувати, ” які ми білі, пухнасті, нейтральні”, Україна має свою славетну історію, в тому числі і релігіному питанні, а москва для України завжди була злом, в тому числі і в релігійному питанні

  26. Знаючи от. Сілуана ви не приклонялися до святині, а перемивали чиїсь кістки

  27. Юрію, Церква має надихати вірити в Бога, а не в землю, а також надихати любити себе і ближнього, як самого себе. Створіть чи організуйте, щось, що служитиме людям тисячоліттями, тоді й визначите для себе, на що ВАШЕ творіння має надихати людей. А від Монастиря відчепіться, почитайте його історію з багатьох джерел, хто тільки не ліз туди зі своїм уставом, а він і далі служить людям і дасть Бог служитиме у Божу Славу безмежну кількість часу.

    • не відчеплюсь, а буду людям розказувати все , що стосується дійсної історії нашого краю, що допоможе подивитися людям на історію іншими очима. а церква, на моє і не тільки, переконання не тільки для бога, а для свого народа, подивіться на дії польського костьолу в війні проти москви у фільмі ” варшавська битва.1920″, так і на майдан українська церква київського патріархату реально допомагала людям, а московські монахи сіділи і тихесенько чекали ” хто ж переможе?”,думаю молилися за януковича під гаслом ” за мир”

      • Так і розказуйте факти, а не переходьте на особистості Монахів і не визначайте їх місце народження чи національність! З якого такого дива ви визначили себе істориком, та ще й таким, що має право на остаточну істину?

        • я не історик, але дуже цікавлюсь історією держави нашої, і не тільки, що раджу робити всім, бо без знання реального минулого нема реального майбутнього, у всіх сферах життя людини, народу, держави і якщо хочете почути церкви, і я не боюсь того, що в історії нашої держави є як білі полоси , так і чорні, це реальність, а ви сторонники московської церкви боїтесь реальної історії, бо історія любої церкви тісно пов”язана з історією держави ( доречі, яка ви українка, якщо навіть ім”я у вас нема і погляди у вас промосковські), а так як у москви історія повністю брехлива, то і церква московска теж брехлива, і все, що відноситься до московської церкви брехливе, я дуже багато чого можу довести

          • гггг))) ну свого імені я вам не напишу, воно не на стільки відоме, щоб виставляти його на показ))) Дали його мені в Українській Церкві, у Низкіничах і навчили писати власне ім’я з великої літери, чого і Вам, пане юрію, бажаю навчитись. Бо яка там історія, коли гіркими слізьми вмивається граматика.)))

          • мозю, мозю довести, але нічого недовозю… Ви як отой борсук з мультика, що хоче зрушити з місця вантажний автомобіль…))) Чекайте нових зомбопередач, гляньте новини – світ міняється і ляльководи міняються теж, скоро до таких як ви прийде нова інструкція для “формування свідомості”)))

        • як писати граматично я чудово знаю і усвідомленно пишу те, що вважаю за потрібне, в моїй освіті прошу не сумніватися

          • “Як писати граматично, (кома) я чудово знаю і усвідомлено (одна “н”) пишу те, що вважаю за потрібне, в моїй “освітченості” прошу не сумніватися”. В одному реченні ЧОТИРИ помилки! Сором! Нам немає про що дискутувати…

      • Юрій ,ви недоісторик,який живе незрозумілим минулим і намаигається посіяти розділ між людьми в і так важкий час. Як сказала одна людина “засуньте собі в сраку”свою історію і живіть,і думайте про майбутнє. А минуле люди переписують,як ви вигідно.
        Краще подавіться якийсь фільм.

        • шановний , прошу без образ, бо я можу образити, якщо нема що сказати , краще мовчати

  28. Хочу поцікавитися у викладачів недільної школи,які пишуть про патріотичне виховання дітей у школі,якою мовою ви вчите молитви?

  29. Дорога Нова Волинь!Вчимо дітей молитви українською,але й знаємо на церковнослов’янській мові молитви..головне, щоб від душі..

  30. Диякон Віктор читав еванглія спинився заспокойте своїх дітей це теж ненормольно, бо тих жінок і дітей немає більш в монастирі.

  31. Закінчте цю тупу переписку. Вона не веде до логічного кінця.

  32. Нова Волинь,а на якій мові молились наші предки( період православ’я в більш, ніж 1000 років мається на увазі)?

  33. Що значить “ненормальні”?Ви хоч тиждень проживіть, як монахи, коли приходять сотні, а то й тисячі з своїми сповідями чи образами на інших.Всі чогось потребують від батюшок вже і відразу!У них в кожного своє послушаніє.І вони також люди: втомлюються і хворіють, що також вплинути може на їх поведінку.Мене також колись ” одергнув” о.Вікентій, бо стала спиною до алтаря.І о.Силуан ” гримнув”, бо сповідь перетвориласб в звинувачення ближніх.” Ставайте і моліться,”- сказав.І вимолила, той момент був важливий .Треба було образитись і піти?Якщо ви хочете, щоб з вами усюсюкали і льстили, то в сектах саме так і роблять.Тільки потім звідти викарабкатись не можуть.І з Християнством це не зв’язано.Іуда був підлабузником, щоб знали.Багато хто приходить за ” требами” до церкви.Щось заажди хочуть від Бога і священиків.А віддачі ніякої.Нам треба багато вчитись.І добре, що є ця школа, де діток вчать змалку елементарним речам, які мають знати православні християни.

Коментування вимкнено, але є можливість надіслати нам повідомлення на пошту - bugorgua@gmail.com

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок