<

У Нововолинську священик розбирав недобудову без документів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:26 | 12.06.2017 / Нововолинськ / , /
Перегляди
10
/ коментарів 49

Працівників настоятеля храму Київського патріархату підловили на гарячому – 9-го червня чоловіки без дозволів вибивали блоки у недобудові на 6-му мікрорайоні в Нововолинську.

У поліцію звернулися жителі Новововолинська, які побачили припарковану техніку біля недобудованого будинку на 6-му мікрорайоні.

Чоловіки розбирали закинуте приміщення, діставали блоки і вантажили їх на камаз. Вони проводили роботи, не обгородивши будівлі, яка тріщить по швах. Очевидці робили спроби вияснити, що відбувається, проте почули байдужу хамську відповідь від працівників.

Коли прибули представники правоохоронних органів, виявилося, що ніяких документів та дозволів на розбирання недобудови у людей немає. Проте стало ясно, що працівники виконували прохання священнослужителя місцевого храму, якому знадобилися будматеріали для спорудження нового приміщення на церковному подвір’ї.

“Дозволів не було, але священик пояснює, що мав з кимось усні домовленості і взяв матеріали на добру справу…”, – розповідає головний поліцейський міста Андрій Литвин.

Дії священика у поліції кваліфікували як самоуправство, тобто самовільне, всупереч встановленому законом порядку, здійснення свого дійсного або гаданого права, що не завдало істотної шкоди громадянам або державним чи громадським організаціям.

Стаття 186 Кодексу України про адміністративні правопорушення тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від трьох до п’яти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і попередження або накладення штрафу на посадових осіб – від чотирьох до семи неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.




коментарів: 49
    • Кого? Того що тридцять років руїни залишив і втік? будівля вже сама розсипається,хіба на огорожу…

  1. отакі в нас люди, на храм , копійки не дадуть ,а от старі блоки ,шкода! Ніщо так не підриває здоров’я українця, як добробут сусіда!

  2. А чому ж ніхто не бігає біля тієї стройки не фотографує, наркоманів які там постійно шастають, а коли хтось вирішив взяти матеріли від нає на благе діло, то зразу карати треба, зайдіть подивіться що там робиться…. вона розвалюється….

  3. І де це наркомани кучкуватись будуть,як призрак недобудови розвалиться?Мабуть в приміщенні офісу (БУГ) прихисток найдуть….Дуже автор піклується…Сам нічого доброго не робить і комусь не дасть.

  4. Цей священник збудував для міста перлину,яка служитиме духовним і виховним осередком для української громади.На всі вчинки У Бога буде своя оцінка.Але у декого свій розклад.Хай згниє розсипиться….сам не гам,і комусь не дам…

  5. І як до таких “батюшок” ходити у церкву? Видно його бізнес організація банкрот раз він краде на “добре” діло, і не важливо чи то покинута стройка чи щось інше, факт залишається фактом,а на рахунок духовного і виховного осередку релігія у цілому давно “зкотилась” і “зажралась” ібо вона стала мєлочна і платна. І я швидче повірю у духовність монаха який все жития сидить молиться, і грубо кажучи шурупає суть буття і живе при тому +100500 ррків, ось там у нього віра, а тут батюшки бізнесмени-педофіли і це не для кого не секрет.

  6. Як Коптюк краде старі будматеріали та труби, то Міська рада ще й оплачує ці роботи по завищених розцінках з міського бюджету, а потім впарює ці ж старі будматеріали та труби, як нові Громаді по завищених розцінках з міського бюджету. То це нормально.
    Ні щоб Прихожанам допомогти чи технікою, чи матеріально, так ще й образять. Якось це чиниться не по-Божому.
    Гори щебня що навезла людина з Київа для будівництва сучасного торгового центру через дорогу від «Грінфорта», Коптюк з Сапожніковим частково продали, а в основному прокрутили по завищених розцінках з міського бюджету на ремонт доріг. На будівництво церков, чи храмів не дали жодного м.куб. Тільки за гроші, через Коптюка. А в кінцевому підсумку ще й за копійки цю територію Міська рада продала Коптюку, для будівництва магазину-складу будівельних матеріалів (бувших в використанні-шутка, на рахунок б/в, хоча хто його знає).
    То це получається що Прихожани мали би через Коптюка ці матеріали купити, зараз в Нововолинську нічого безхозного немає, все що не на балансі Громади, КОПТЮКА.

    • не ходи атеїст, тебе чекають в московському патріархаті, там такі на “вес золота”

  7. А що вже попи якась вища каста? Їм можна красти?А на яке благе діло? Зомбувати людей, адже люди й так несуть останнє попам, а ті не працюючи, живуть, як у Христа за пазухою- утримуючи на людські гроші численні родини, навчаючи в уіверситетах свою численну челядь, купують дорогі авто…
    Чи перед Законом України, так само, як і перед Божим усі рівні?

  8. Напевно,той батюшка не задумувався що хтось може постраждати через це цого”на благе діло”якби рухнула та недобудова і чиїсь діти загинули.Щоб тоді писали!?!?

  9. Сьогодні без відома стару споруду ,взавтра чийсь дім . Так треба покарати тих хто довів майже збудований будинок до такого стану. Пора громаді наводити лад в місті.

  10. Люди захищають святого отця, який сам порушив заповідь… Ну це ж не серйозно. Хіба не він має бути каноном для вірян? Зразком чесності, порядності і віри?
    Люди почали писати про те які всі погані… Буг – бо написав (як він поспівати! Бу бу бу). Коптюк – бо краде… Якщо навкруги лише “гімно” то людям тре приклад на кого рівнятися… А не людина в рясі, яка порушує, як я думав, головні правила життя для віруючих людей.
    Я думаю Богу все одно ти хочеш до велитеського храму чи до маленької каплички. Він має бути в голові та серці, а не в будівлях чи іконах.

  11. В нашій державі бачу всі не крадуть а асвальт розлазиться зато всі домовились за спинами спільноти .

    • І для чого теревенити? Готується позов за наклеп БУГая.Всі належні дозволи єєєєєєєєєєєєєєєєєєєє….

  12. Перечитав всі коментарі і волосся(що залишилось)дибом стало! Люди,ви що,з дубу впали,чи йо…..сь? Одні погані-їм не можна красти,іншим можна-бо вони кращі! Це в місті ,де проблем і без цього вистачає! Начальнику міської поліції *мінус*-за безхребетність-бо доказів *злочинної*влади в Нововолинську достатньо!.Це ,не враховуючи,того,що витворяє міська влада! Того,що витворяє ТТІ передаючи конфідиціальну інформацію третім лицям.Кому?- Поліції і іншим.Ви хочете щось розслідувати,коли отримуєте незаконно інформацію?.З ким ви працюєте і на кого? Люди,просніться і зрозумійте,що вами керує *банда*!Але це ви її вибрали!І відноситься це до Нововолинської влади і громади.

  13. Священик не крав, була дійсно домовленість! І він не собі будинок хотів будувати, а недільну школу для діток. Люди, будьте людьми!

    • Яка домовленність, тьотю? Ви з глузду з’їхали, то комунальне майно, а піп тягне, що погано лежить.

  14. Всі перед законом повинні бути рівні хоч бомж хоч президент. Взяв чуже відповідай!

  15. а коли ,що ночі обкрадають квартири,магазини,кіоски….б’ють машини і палять….то це добра справа…того не бачуть…,бо це власність особи чи мешканця….а от коли власність міська…то це все ппц….стояло роками…не бачили…як би потравмувався б хтось то тоді б били б в дзвони і відхрещувалися б….нехай священиу робить свою справу і задокоментує…і не робіть з того балаган і резонанс….краще запитайте,коли мер виділить кошти на “варту порядку”щоб ми спали спокійно!!!

  16. Поповська натура у свій красі. Попи користуючись тим що “проповідують” біблію крадуть не тільки у пастви яка останнє несе в церку, але й у громадян.

  17. Це більше не за крадіжку а за те як це все в нашій країні привикли роздеребанювати державне . Батюшка мав би взяти дозвільни документи . В яких міська влада видала ухвалу по якій він мав право взяти певні матеріали

  18. А хто автор статті, щось не знайшов? Взагалі попахує якоюсь заказухою в найкращих традиціях совка. Дуже все гладко складається тут і фоточки і кореспондент. Останнє в церкву ніхто не несе, це ви попутали з філією кгб московського патріархату. А настоятелі цієї церкви зробили більше для України чим боти “Громадянин X” та “Закон Божий “, хоча я думаю це одне і те саме. Чи розбудова дійсно української церкви а не філії МП це неважливо. А скільки зібрано та передано для наших солдатів продуктів та засобів цими ж священниками – чому ніхто не про це не говорить. І до василя – називаючи священника попом, ви ображаєте не тільки його, але і всіх тих прихожан які відвідують храм. Доречі я тою дорогою постійно їзджу і розбирали недобут сотні разів, навіть А Рязанов писав про це – так гвалт наробили як тільки зачепили Київський патрархат, а в умовах гібридної війни з московією це ну дуже схоже на один з її прийомів. І невже ви думаєте, що священник просто так самовільно пішов і почав розбирати цеглу не узгодивши з громадою.

    • Пане Сергію я не бот як ви висловились. І я підтримую священиків КП. У їх допомозі на сході.

  19. А московський патріархат виганяти взагалі з країни треба – це чума

  20. Дякуємо БУГу.Хотіли обгадити Українську Церкву?А вийшло навпаки.РЕКЛАМА,хай знає все місто,що будується недільна школа (не бар)для підростаючого покоління.І всі належні документи є і були,людина яка їх мала була у відрядженні.І автор статті отримав наводку і виконав своє брудне замовлення на відмінно.За віршовану алею в парку йому заплатили набагато менше.А за це добре піднявсь.

  21. У мене виникає питання чому ця людина перед тим ,як їхати у відрядження не зробила ксерокопії документів і ненадала священнику. Щоб небуло такого казусу, як стався

    • Не змогли передбачити таку блискавичну реакцію,а чекати вони не мали наміру.І священника там на місці не було. Є така штука як( замовлення і стукач)..

  22. І стерлися ті віршики на асфальті.Де вониииии….???Хто їх бачить???Кому, яку користь принесли???І нікому в очі не коле,що а ті гроші можна було кращу ідею втілити,яка б роками служила.Хоча б дитячий майданчик .А недільна школа слугуватиме роками і багато діток скерує на добрий шлях.

    • Віршики дітки в садку вчать… Там були твори, які відслужили своє і дали поштовх для жителів міста розвиватися. Майданчик? Кожен другий майданчик в місті слугує місцем п’янок ввечері. Молодь встала і зробила алею і далі продовжує працювати для громади. А ви ? Сіли за комп’ютером і виписуєте. Що краще, а що гірше. Зробіть, щось самі а тоді розповідайте.

      Як рахується чужі гроші…)?

      • Тому прошу не розводити демагогію. Ви тут написали, яка з того користь? Допоможіть краще будувати батюшці, або дайте коштів на недільну школу, щоб не приходилося займатися такими справами…
        Я радий, що молодь хоч щось робить в місті, а не втікає за кордон.
        Тому і вас прошу бачити береги. Тре займатися не лише дітьми з маданчиками, а й з молоддю це 16-30. Їм теж йти на дитячі майданчики?…

      • Тим більше твори видатних людей,кинути на асфальт під ноги.Стенди зробити недодумались?Освітяни були в шоці.

        • Освітяни? В нововолинську – це люди, які бігають на всі заходи мера бо їм так кажуть… Не смішіть. Ви напевно теж фанат дій нашого керівника. Ви тут більше пишіть. Дивись і у вас майданчик з’явиться чи асфальт прокладуть.

          • Тобто і тут маєте важелі впливу,щоб напаскудити?

          • теж не розумію навіщо було писати вірші на асфальті, в парку, де каркають одні ворони) краще б ворон розігнати, а гроші, які пішли на фарбу- хворим діткам би віддали або тому, кому дійсно вони потрібні

    • Це точно) краще б ті віршики на стінах будинків написали, як у Львові, то б ще були) а так.. все стерлося.. марна трата часу та грошей

  23. Поїдьте у Тернопіль,Львів і повчіться.Які там скверики .квітучі клумби ,розові кущі.маленькі куточки з лавочками і все це робота не комунальників.а молоді і студентства.

    • З Вами все ясно. Самі нічого не робите але є експертом у всьому)) гарного дня. Захищайте далі… І псуйте настрій людям))

      • Антоне,робимо багато чого,але не афішуємо і гроші даємо,і за Вас молимось,щоб терпіння, розсудок, мудрість і здоров’я Вам Бог давав.Щоб лихий не підкушував Вас робити кепські справи.Приходьте до нас з добрими намірами.

  24. буг краще б перед тим як писати таку статтю- все б перевірив і написали би, що будується недільна школа і треба шукати спонсорів! а не змішали імя священника з брудом!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця