<

У Нововолинську створили муніципальну варту: представили керівника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:08 | 1.06.2021 / Нововолинськ / /
Перегляди
5915
/ коментарів 40

1-го червня представили керівника муніципальної варти Нововолинська. Ним став Сергій Смолярук.

Представники муніципальної варти зможуть фіксувати порушення правил благоустрою та паркування, деякі адмінправопорушення і виписувати відповідні протоколи.

Як розповів міський голова Борис Карпус на пресконференції для ЗМІ, на створення та функціонування нової структури були закладені кошти в міському бюджеті: 250 тисяч гривень на обмундирування і 450 – на техніку.

“Під час виборчої кампанії було багато звернень щодо безпеки міста. Один із заходів для підтримання порядку – створення та функціонування муніципальної варти”, – зазначив Карпус.

Головним завданням муніципалів є підвищення рівня безпеки на вулицях міста, дотримання правил благоустрою та паркування.

Згодом відбудеться закупівля форми, ремонт в офісі, який знаходитиметься на вулиці Святого Володимира, 3. Як сказав голова громади, шукають можливості для закупівлі автомобілів та нагрудних камер і портативних принтерів.

Керівник муніципальної варти Сергій Смолярук розповів, що йому приємно почати діяльність такої нової структури в місті, яку довго чекали.

“Ще три роки тому просив нині діючого голову, щоб ми спробували ввести таку структуру. В Луцьку вона почала функціонувати в 2016 році і мені довелося брати участь у формуванні муніципальної варти, яка кардинально за 5 років там змінила благоустрій. Позитивний досвід будемо впроваджувати в Нововолинську”, – говорить Смолярук.

Перший місяць роботи – це буде профілактика адміністративних правопорушень та інформування населення про порушення правил паркувань та благоустрою.

Варто зазначити, що будь-які заходи, пов’язані з охороною громадського порядку, будуть здійснюватися лише з поліцією. Як наголосив керівник муніципальної варти, з правоохоронцями вже обговорено співпрацю.

“Була зустріч з начальником поліції міста і він приємно вражений, що відтепер матимуть допомогу в боротьбі з адміністративними правопорушеннями”, – зазначив Смолярук.




коментарів: 40
  1. Пане Сергію. Буду дуже радий бачити Вас з підлеглими кожен четвер, суботу та неділю біля центрального ринку. Надіюсь з цим питанням буде відтепер порядок?

    • Треба, там не парканешся! Наштрафувати можна буде всяких на хороший ремонт доріг!

  2. Перед тим як штрафувати за паркування потрібно зробити паркомісця або розмітку таких.
    Якщо це зроблено для наповнення бюджету то це повний п…….
    А виглядає саме так(

    • Так у нас всі штрафи для наповнення бюджету і ще видно кучу понавидумують..

  3. 10 вартових мінімум по 15 тис грн кожному – це 150 плюс 30 на податки = 180 тис грн на зарплату в місяць – це теж є в бюджєті? А який статус вартових? Де і в якому Законі України?

  4. Це той чоловік який працював в ДСБЗ міліції і з кабінету з сейму пропали речовин доказ”долари США”,чи інший

      • Так так , саме він, навіть відео на ютубі є, як він автомобіль підпалює, а крадіжки взагалі не личать людині на такій посаді

      • Мушу тебе розчарувати: ти помилився вибором країни, раз хочеш жити у нормальному місті

  5. Знаю Сергія, він служив із моїм кумом в АТО.
    Нормальний.
    Можна бути спокійним за місто

  6. Дуже хороша справа. Муніципальна варта, яка буде опікуватися питаннями благоустрою міста – це дуже добре. Але дуже б хотілося почути про дієві рішення міської влади щодо облаштування парковочних майданчиків біля будинків. А то місць для паркування під будинком нема від слова “взагалі”, а муніципали виписують попередження. Створіть парковочні місця, або хоча б виділіть місця для паркування біля кожного будинку і хай мешканці їх облаштують, а потім складайте протоколи і виписуйте штрафи. До речі, далеко не кожна зелена трава є клумбою чи газоном. Тому попередження про адмінпорушення є безпідставними.

  7. А давайте почитаємо правові документи…що це за структура… Навіть не хочу запитувати для чого вони створюються….щоб ви не боялись за свою житло,щоб вам по голові не надавали,чи не попросили закурити в темну пору зі всіма витікаючими… А за парковку не по правилах -вже будете платити…сміття після ремонту не будете викидати як раніше…торгівля на асфальті- зникне… Чи добре це- звичайно! Але не з цього потрібно починати…

    • Уважніше читайте закони. Вони – звичайні громадяни а не правоохоронці. Створені щоб штрафувати вас і захищати від вас місцевих владців. Замість того ж благоустрою декілька мільйонів гривень з бюджету міста кожен рік піде їм. Штрафувати у місті за порушення правил благоустрою міськрада вже надала право декільком десяткам працівників вукг та інших. Розкидатися мільйонами – фішка Карпуса.

  8. Хотілось би бачити працівників новоствореного підрозділу у вечірній час на подвір”ї школи №4 ( зі сторони вул. Митрополита Шептицького). Там підлітки щовечора і у вихідні дні розпивають алкогольні напої.

    • Вони не правоохоронці. За розпиття – до правоохоронців. А “вартові” для покарання неугодних міській владі штрафами. Правда за наші ж кошти. Феодалу потрібна охорона. Боря не пора тобі за розтрату міського бюджету тихенько піти чи хочеться посидіти не у теплому кабінеті?

  9. Як можна ставити керівником мун.поліції чувака , який за гроші палив авто підприємця з Володимира-Волинського ??
    Кращого кадра не знайти ????

  10. А де паркуватись? Місць немає! Буде ближче одразу з дому пішки піти ніж шукати парковочне місце десь в сусідньому селі… В нас завжди так: нічого не зроблено, одні вимоги і санкції. Безтолково, через одне, не дуже гарне, місце все робиться.

  11. Муніціпальна варта – то новостворені нововолинські нероби-Каратєлі!!! Об’являю їм войну! .

  12. Як на мене,штучно створена посада!!!В нас маленьке містечко,а не мегаполіс!Для чого ця муніципальна варта?!

  13. Людина вчинила кримінальний злочин і фактично отримала пом’якшений вирок через участь у військових діях. Рішення суду було продиктоване часом, військовими діями і участю в них засудженим.

    Проте зараз щодо цього рішення виникають обгрунтовані питання. Чи кожен злочинець, який брав участь у військових діях автоматично перестає бути злочинцем? Чи робить це наше суспільство більш безпечим? Що це взагалі означає для нашого правосуддя?

    Легалізація і приняття суспільством цих явищ є соромом для України і кидає тінь на її визвольну боротьбу за незалежність. Участь у війні не повинна слугувати амністією для злочинців.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок