<

У Нововолинську підприємець хоче спалити себе під міськрадою

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:31 | 19.07.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
4
/ коментарів 11

19-го липня під Нововолинську міську раду із мітингом вийшов підприємець Фарід Хейдармі. Про те, що у орендованому ним кіоску торгувати не можна, він дізнався тільки після того, як вклав власні кошти в ремонт приміщення.

Чоловік хоче розвивати бізнес, щоб мати можливість утримувати сім’ю. Він каже, що згадана ситуація не вписується ні в які рамки.

“Місяць тому я взяв кіоск, який знаходиться напроти “Аміго”, раніше там хлібом торгували. Договір з власником не укладав, бо він сказав спочатку зробити ремонт. Дивлюся, нормальний чоловік. Повірив йому. У нас були усні домовленості. Почав ремонтні роботи, провів воду, все офіційно. Зараз мене виселяють звідси і я не знаю, з яких причин. Витратив біля 50-ти тисяч гривень. Хто мені поверне ці кошти?

Я є співвласником ресторану “Мангал”, чесно плачу податки. Цей кіоск стоїть більше 16-ти років і нікому він не заважав, аж раптом зараз почалися якісь незрозумілі проблеми. До мене прийшли з мерії і сказали, що тут нічого не буде, я не зможу торгувати. І це тоді, коли я зробив ремонт!

Каналізацію провів, документи в мене є. У водоканалі мені кажуть: Йди, подавай на нас в суд”. Я взагалі в шоці. Взяв у них технічний паспорт дві-три неділі тому, мали підключити воду. Зараз кажуть, ніби я незаконно це все зробив, ніби комусь дав грошей. Насправді нічого такого не було, я офіційно заплатив 270 гривень за технічний паспорт.

До мера міста Сапожнікова заходив. Він сказав, що це питання не до нього. Я не знаю, до кого іти. Мене футболять то туди, то сюди. Власник зараз говорить: “Даю тобі 500 доларів і давай виселяйся. На мене тиснуть, я не хочу мати ні з ким проблем”.

Тому й ніхто не їде інвестувати у вашу країну. Я ж прибув зі своїми коштами і хотів тут відкрити бізнес, турецьку кухню. Нехай нормальні умови для підприємців створять. Хай навіть виселять, але компенсують затрати”, – розповідає житель Азербайджану Фарід Хейдармі.

Власник кіоску Олександр Каптур натомість пояснює, що підприємець провів воду без його відома, а також що про частину ремонтних робіт його взагалі не повідомили.

“Я йому запропонував повернути кошти за ремонт, так до мене зателефонувала його дружина і вимагає мало не переписати кіоск на них. Він говорить, що вклав туди біля двох тисяч доларів. Ви уявіть, що у кіоску можна зробити за такі кошти!”, – говорить власник.

Фарід Хейдармі налаштований радикально.

“Якщо мені ніхто не пояснить, що відбувається, увечері підпалю себе”, – каже він.




коментарів: 11
  1. Краще спали мерію, разом з тим з ким ти домовлявся, більше толку буде. Вітаю в Україні! А якщо сер’ьозно судячи по тому, що написано тебе кинули. Мені тільки одне не зрозуміло як ти взяв дозвіл якщо ти не власник і не маєш жодних документів на цей кіоск. На такий вид підпртємницької діяльності треба кучу іньших дозволів і дозвіл міськвиконкому саме найперше. Може в тебе на Батьківщині все просто поставив шалаш і роби, що хочеш. То у нас навіть наявність усіх дозволів не дає 100% гарантії, що ти можеш займатися таким видом діяльності. Будеш мати научку що не треба довіряти на слово.

  2. Мутна історія з тим кіоском, то “Теремно” виселии то тепер Фаріда гонять.
    Може він взагалі незаконно там знаходиться.

  3. У цієі людини є посвідка і право на проживання.. Навідь підприємець… Просто тут ясно мішає аміго… І як завжди рулять родичі нашого мера… Але тепер іхні смардючі сосиски які порчені точно не куплятиму… Бояться конкуренціі… Але є вибір у людей де харчуватись.. Тоді потрібно всіх конкурентів не знаю мабуть чуть не погрозами… Але так не вирішується і не є нормальним в інших містах на кожному кроці як не хотдоги то булочки і нічого… Пане Ярема дайте людям нормально працювати…. Коли ви вже понажираєтесь…..

  4. Очевидно, що технічний паспорт на власника Олександра Каптура, який виготовлений за наявності документів на земельну ділянку. А от хто “тисне” на самого О.Каптура? Може цей кіоск знаходиться в ореолі “Аміго”?

  5. Молодець, Фарід! Проте,не варто себе підпалювати: прибережи бензин на щось інше. ПОДАВАЙ ДО СУДУ на міську раду і на власника – судитися не горіти. Вони, місцеві комуняки, не варті того. Повір, у тебе ж діти.

  6. Шановний “мешканець” підприємець має погоджувати з виконкомом лише режим роботи. Асортимент товарів, види послуг підприємець визначає самостійно, ніхто з чиновників не вправі щось йому забороняти чи нав’язувати.

  7. Я незлопамятний але дав би тим дядькам під зад знаючи де вони живуть, і хай горять, ой ні живуть за словом….

    • І я не бажаю місцевим, владним комунякам зла. Проте. Ці “сапожніковські” аміго та бандюгани містечкового рівня, вже перейшли всі дозволені межі. Все зло у нашому місті – від них.

  8. Я власне сам бачив як ця людина працювала над тим кіоском, і швидкостті в ремонті небуло, що показує що влюдини грошей не багато, Ї… Баш.. Ти тих можновладців…

  9. Чесно кажучи це завжди було гавняне місце, там жодна точка більше 3-4 місяців не трималась. А жалюгідний власник міг би це зрозуміти, і дати нормально там працювати Фаріду. Я знаю заклад мангал їжа, обслуговування та шашлик все бездоганне, і цей кіоск також міг бути ідеальним але якби це робив Фарід.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер