<

Нововолинська влада ігнорує багатодітну матір, яка живе на 12-ти квадратних метрах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
19:40 | 17.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
23
/ коментарів 5

Нововолинянка Ірина Кравчук з трьома дітьми живе у кімнатці площею 12 кв. м. Жінка безрезультатно оббиває пороги різних установ – у Нововолинській міськраді їй радять стати в чергу на квартиру.

Ірина виховує трьох неповнолітніх дітей, живе у маленькій кімнаті гуртожитку біля школи №2. Загальна площа помешкання — 12 кв. м. На придбання нового житла жінка грошей не має, тому надіється тільки на допомогу міської ради. Дітям нема де не тільки гратися, а й писати уроки – у кімнату не поміщається письмовий стіл. Старший син має серйозні проблеми зі здоров’ям. Хлопчик розкладає зошити на комоді і вчить уроки.

Жінка вже рік добивається, аби сім’ї допомогли з житлом – міські чиновники розводять руками. Стукала вже всюди. Усі вони одразу відмовили, пояснивши, що вільних квартир у місті немає. Місяців три тому звернулася зі своєю проблемою до заступника мера Андрія Сторонського. Він обнадіяв, що є вільні кімнати у дев’ятиповерхівці біля автовокзалу, порадив написати заяву, відразу завірив документ. Через три дні виявилося, що кімнат нема – віддали переселенцям.

Ірина Кравчук звернулася за допомогою до народного депутата Ігоря Гузя, написала лист у Верховну Раду. З відповіддю, яка прийшла, знову поспішила до Сторонського.

Untitled-1
IMG_5634

“Він навіть не читав цього, не хотів слухати. Тоді підійшла до Сапожнікова. Міський голова з криком став пояснювати, що вільних кімнат нема та, що може хоч 10 таких листів надрукувати”, – розповідає жінка.

Мер порадив Ірині стати у чергу на отримання житла. Це просто знущання. У цій черзі стоїть і вона сама, і її мати.

Якщо на одну людину припадає менше 6 кв. м помешкання, родина може писати заяву на розширення житла.

У гуртожитку, де живе Ірина, часто появляється поліція – там, з її слів, живуть люди, які зловживають спиртним. Діти бояться ходити у спільний туалет, вона водить їх за руку.

Де у Нововолинську є така робота, щоб Ірина могла із зарплати відкласти на житло? Не кожен чоловік тут може знайти постійне працевлаштування, а що вже казати про неї, матір трьох дітей?

Така проблема – не поодинокий випадок у Нововолинську. Інтернет-видання “БУГ” неодноразово повідомляло про жителів Сонячної, 13, які проживають у невеличких кімнатах бараку та добиваються розширення житлової площі.

IMG_5642
IMG_5639




коментарів: 5
  1. Пані Ірино Кравчук! Місцева влада Нововолинська боїться, згідно рішення Іваничівського районного суду, надати інформацію про виділення квартир у період із 2004-2015 роки. Там, як вбачається, фігурують “потрібні” владі люди – прокурори, міліціянти, судді, куми, свати, свояки і слуги. І аж ніяк, очевидно, не соціально незахищені громадяни. Міський голова від справ, як вбачається, відійшов. Цапом-відбувайлом там числиться А.Сторонський. Він не має права, якщо В. Сапожніков не у відпустці, за кордоном тощо, надавати Вам відповідь. Подавайте до суду. Багатодітним матерям Держава надає безкоштовного адвоката.

  2. Угу, тут 2яке відчуття.
    Як родити дітей в гуртожиток, то це було з початку нормально, так? а як зараз то ДОПОМОЖІТЬ. Маю сумніви що Сторонського і Гузя просила допомогти робити їх.Де батько дітей?
    А з другої сторони, жаль що не можуть надати ще одну кімнату для проживання.

  3. Сначала детей нарожают а потом слезы льют, зачем рожать то столько? Когда рожала то что не знала что детям нужно жить где-то? А деньги где берет?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

16 Квітня, Вівторок