<

«Це один на всіх біль», – батько загиблого «кіборга» із Нововолинська про вшанування річниці оборони Донецького аеропорту

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:04 | 26.01.2018 / Нововолинськ / , /
Перегляди
15
/ коментарі 4

21-го січня минув третій рік з дня завершення оборони Донецького аеропорту українськими незламними «кіборгами». Батько загиблого Героя із Нововолинська Володимир Демчук  був нагороджений відзнакою Міноборони України.

242 дні – саме стільки тривала оборона Донецького аеропорту. Попри численні бойові дії хлопці, які не мали особливої військової підготовки, до останнього стояли на захисті. Серед них і Герой із Нововолинська Вадим Демчук.

«Коли аеропорт був оточений вже зі всіх сторін син подзвонив і сказав: “Сьогодні, батя, прориваємося”. Вони йшли з голими руками і відразу закралася думка, що це мабуть дорога в один кінець.  А 20-го січня зв’язок з сином був втрачений. Він виконував бойове завдання  у районі нового терміналу Донецького аеропорту, був командиром відділення 80-ї аеромобільної бригади. Майже півроку ми жили надією, що він живий, але в кінці червня до нас надійшло повідомлення, що його тіло серед загиблих», – говорить батько Героя.

Фото тих, хто перебував у новому терміналі. Вадим Демчук справа

20-го січня у Києві  відбулися заходи із вшанування захисників Донецького аеропорту «Герої «Кіборги» 242», організовані Міністерством оборони України та  “Української асоціації інвалідів АТО”.  На зустрічі були присутні члени родин, бойові побратими загиблих бійців, волонтери, громадські активісти. Зібрано до ста родин українських Героїв, серед яких і батько нововолинського «кіборга».

«Це – один на всіх біль і ми об’єднуємося в пам’ять про загиблих. Захисники – прості хлопці з різних куточків України. В ті дні вони відчували, що вже не повернуться. Російські військові занесли вибухівку на територію аеропорту в той час, коли було домовлено про перемир’я для обміну пораненими та полоненими. 58 десантників загинули в останній день від батальйонів російських військових. Про ці події потрібно розповідати молоді», – згадує з біллю останні дні оборони аеропорту батько Вадима.

Володимир Демчук в числі 8-ми чоловік був нагороджений відзнакою Міноборони України за допомогу в активному розвитку Збройних Сил України.

Батько «кіборга» постійно бере участь в допомозі сім’ям загиблих. Був ініціатором створення громадської організації «Незламні нововолинці», яка підтримує родини героїв. Також він відстоює право на існування пам’ятника у Нововолинську всім, хто загинув в зоні АТО та на Майдані.

Вадим Демчук (другий справа) з рідними людьми

Пам’ятаємо про наших захисників. Подяка батькам, що виховали героїв!




коментарів: 4
  1. А де фото самого Героя? Ви журносволрти хоча би вчитись на журфак пробуйте.

    • “журносволоти” писати просто не вміють, гнати їх. Цікаво, а на якому факультеті вчаться такі розумні порядні люди, як ти?

      • Фото Героя на Майдані Незалежності. Прийди роззуй очі, подивись, якщо не вмієш пошуком користуватись. Не довелось його знати, але горжусь ним і завжди молюсь за упокій душі. Батькам шана і уклін за сина.

  2. Ми цінуємо наших читачів, тому спеціально для Вас додали фото Героя!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Березня, Вівторок
18 Березня, Понеділок