<

Трактор за 40 000 гривень через “Нову пошту”: сучасні афери для нововолинців

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:27 | 9.02.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
8
/ коментарів 7

Уже за 2017-ий рік жителів Нововолинська обдурили в інтернеті дев’ятнадцять разів. Найпопулярніший сайти для шахраїв – портали з приватними оголошеннями в Україні. Зловмисники виставляють на продаж товар, зазвичай, ціну на нього занижують, тому й швидко знаходяться покупці. Отримавши гроші, аферисти видаляють усі свої контакті дані і відповідно товар покупцю не надсилають.

Журналісти “БУГу” отримали деяку інформацію про такі махінації від нововолинських правоохоронців. Спіймати інтернет шахраїв не легко, адже банк не має права надавати інформацію про своїх користувачів. Також обманники переважно перебувають у тимчасово окупованій зоні, тобто в Донецькій або Луганській області.

Найбільша сума на яку ошукали нововолинця – 40 000 гривень. Він вирішив придбати трактор, з доставкою через “Нову пошту” (гроші надіслав одразу, але транспорт не отримав). Трактор також зацікавив учня Нововолинського ВПУ. Він надіслав завдаток понад 1000 гривень, після цього зв’язатися з продавцем він не зміг. Поліція розповіла, що переважно до аферистів потрапляють жінки, а найпоширеніші товари, які купують – мобільні телефони, планшети.

Отже, правоохоронці радять добре перевіряти продавців в інтернеті, цікавитися прізвищем та ім’ям і обов’язково зберегти номер мобільного телефону. У разі перерахунку грошей через “Приват24” або “Ощад24” також видно контактні дані отримувача, їх варто запам’ятати. Існує сайт “Чорний список України”, там є інформація про шахраїв, які вже раніше здійснювали афери. На цьому ресурсі можна пересвідчитися чи не занесена до такого списку, людина, яка продає товар в інтернеті.

Обманюють в інтернеті також через сторінки в соціальних мережах, зловмисники їх зламують і пишуть “друзям”, що потрапили у якусь неприємну ситуацію, просять терміново позичити гроші, поповнити мобільний рахунок (зазвичай, сума ця невелика – 100-200 гривень). Одночасно вони обіцяють найближчим часом кошти повернути. У такому випадку потрібно задавати людині конкретне питання на яке відповідь знає лише вона і її нема на сторінці.

Нагадаємо, що журналісти інтернет-видання “БУГ” писали про те, як нововолинців обдурюють телефонні шахраї.

Наша редакція просить читачів, які також стали жертвами подібних махінацій писати нам на пошту bugorgua@gmail.com або ж розповісти про свою ситуацію в коментарях. Ми не байдужі до беззаконня.




коментарів: 7
  1. Добрий вечір нас також обманули…Ми віслали завдаток за трактор 3500 і трактора не дочекалися оголошення було на олх з Одеси..

  2. Була подібна ситуація, якось вирішила купити айфона, дала передплату 6тис. грн. Через нову пошту прийшла посилка, коли забирала помітила що це китайська підробка яка і половини передплати моєї не стоїть, ось так, гроші назад не повернули, в міліцію не зверталась бо там сказали що таких як я дуже багато, тому маю такий гіркий урок.

    Недавно побачила що продається телевізор 40 дюймів самсунг, привезуть з Польщі під замовлення тільки треба 50% передплати, ось і задумалась, якби не ваша стаття то була б знову біда.

  3. Доброго дня чи нікому з Вас часом не телефонують з служби безпеки приват банка з номера 0918011011 і з погрозами що там щось страшне у вас на рахунках спроба взломів зараз ми вишлем Вам смс . Приходить смс на вхід в приват 24 з паролем а вони настирливо вимагають назвати його . прохання не ведіться ! номер в неті вбитий як шахраї з луганська!

  4. Батька також обікрали на олх.Оплатив на рахунок 1300грн,за трактор,мали доставити Новою поштою.Вислали смс з номером ТТ .Телефон ще в мережі 0676304349

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер