<

Справедливість не перемогла: засудили поліцейського, який, намагаючись затримати п’яного прокурора з Нововолинська, зайшов у приватний двір

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:10 | 21.11.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
24224
/ коментарів 17

21-го листопада Рожищенський районний суд визнав винним поліцейського з Нововолинська Віктора Циплакова у порушенні недоторканості житла та призначив йому покарання – два роки позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Поліцейський з рішенням не згідний та подаватиме апеляцію.

Про це БУГу повідомив Віктор Циплаков.

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що він п’яний.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що Микола Троцюк поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

21-го листопада підтримати правоохоронця до суду приїхав помічник народного депутата Ігоря Гузя, депутат облради Андрій Бокоч.

Суд першої інстанції визнав поліцейського, який виконував свій обов’язок, винним у порушенні недоторканості житла, коли він затримуючи нетверезого прокурора, зайшов за ним слідом за огорожу. Віктору Циплакову призначили покарання у виді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Тобто, рік умовно.

З таким рішенням він не згідний, вважає його незаконним та несправедливим, тож подаватиме апеляцію.

Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка та сам “горе-прокурор” в суд не з’явилися.

Андрій Бокоч зазначав, що неприпустимою є ситуація, коли правоохоронець, який слідував закону і зупинив п’яного водія, змушений тепер відповідати перед судом. А прокурор, який їздив п’яним, спокійно зумів поновитися на роботі та ще й отримав зарплату за пропуск.

Таке у нас правосуддя: нетверезий прокурор залишився непокараним, поновився на посаді ще й отримав 65 тисяч компенсації, а поліцейського, який діяв в рамках закону та в інтересах суспільства, аби такий горе-водій не їздив п’яний, засудили.

БУГ слідкуватиме за перебігом апеляції.

Читайте також:




коментарів: 17
  1. Ось тобі бабусю й День гідності та свободи! Я це і передрікав. Тримайся, Вікторе! Буде і на нашій вулиці свято, коли переможемо РФію та ліквідуємо суддівсько-прокурорську мафію.

  2. А як корупціонери усі уєхалі? А ніт, вони краще присмокталися до своїх крісел. Тільки шкода стільки пролитої крові(

    • Вірно підмічено! Простий народ. Бо непростий ніколи та нізащо хробаків кормити не ляже.
      Ще не одного нашого депутата чи його синка не закопали від вражої кулі……

  3. Циплаков один із найкорумпованіший працівників поліції Нововолинська!!! У цій події він всього себе і проявив

  4. Наші хлопці будуть гинути, а такі гниди будуть керувати і грабувати народ. Соромно та боляче і управи на них немає. То де правда, за яку ми боремося?

  5. То давайте будемо писати заяви на працівників газу та електроенерго, бо вони також заходять на подвір’я, щоб зняти показники, а потім, через те, що вони подали показники, багато споживачів залишаються без газу та електроенергії.

  6. Народ, не кипішуйте!
    Мєнтьонка судили за те, шо на приватну власність без ордера вдерся, таке нікому з вас не сподобалося б.
    За п’яну морду за кермом – це інша справа!

  7. Ось вам вся судова система…
    Я скажу з того що ми знаємо: є у Нововолинському судді справи за які приїзжає прокуратура з області і просить у судді засудити людину, при цьому що людина не скоювала злочин.

    Можливо про це буде написана і ціла стаття.

    “Просять” іспитовий термін, аби тільки не оправдальний.
    Дуже багато людей які не скоювали злочин, і суддя це бачить, але область тисне щоб засудити… і більшість засуджує суд.

    Ми знаємо дуже і дуже багато що і як усе повязано між собою.
    Тому не дивно що засудили поліцейського. Це нормальне явище більш ймовірне що під тиском.

  8. Обламаєте людям віру в суди-підуть з вилами, часи непевні…..не все коту масляна

  9. В даній ситуації я повністю на стороні поліцейського. ДБРу що, не має чим зайнятись, крім, як своїх колег топити ? Про суд взагалі. А за прокурорів тим більш. У правоохоронній системі найбільше зрадників в суді та в прокуратурі. Відчепіться від поліцейського. Він виконував свої обов’язки і робив це для того, щоб був порядок у місті. Тримайся, Вікторе. Правда на твоєму боці.

  10. Справедливість – дії по закону, порушив – відповідай. А ви що хочете мати?

  11. Про який суд в Україні ви говорите ,маєш гроші і суд та пркурор твої найближчі друзі .Вирок за гроші -це Українські суди і прокуратури .

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер