<

Сорок два учні в одному класі: як нововолинська влада економить кошти

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:55 | 14.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
18
/ коментарів 8

Семикласників Нововолинської ЗОШ №4 тепер буде 42. Міська рада вирішила об’єднати два класи в один для того, щоб зекономити державні кошти.

У п’ятницю, 10-го червня, відбулося засідання Нововолинської міської ради. Батьків та семикласників ЗОШ №4 хвилює питання про з’єднання 7-А та 7-Б. Журналістам інтернет-видання “БУГ”  вдалося поспілкуватися із Ганною Гаврилюк, матір’ю учениці:

“Я зацікавлена в тому, щоб моя донька отримувала знання. Це неможливо, коли в класі буде 42 дитини. У нас в школі навіть немає кабінету, де можна було б розсадити таку кількість учнів. Це перевищує також всі санітарні норми, адже на одного учня у класі має припадати 2,4 квадратного метра площі. Особисто за свою дитину я не переймаюсь, її приймуть у будь-яку школу, але чому повинна відривати її від навчального процесу і забирати зі школи, де вона вчилася шість років”.

Батьки обурені, адже 2015-го року дана проблема теж постала перед учнями. Таїсія Сачук, директор ЗОШ №4, запевнила, що вирішить дане питання. Проте цього року вона посилається на рішення міської ради, які затвердили з’єднання паралельних класів.

Софія Гаврилюк, відмінниця 7-А, теж дала коментар:

“Я навчаюся у 7-А класі, де 22 учня. Вчителям важко нас заспокоїти. А що буде, коли нас стане вдвічі більше? В майбутньому планую стати юристом, для цього необхідні базові знання. Вчителів, які дають необхідний матеріал, скорочують. Я б хотіла залишитись і продовжити своє навчання в ЗОШ№4, але якщо нас “зведуть” в один клас, мене батьки переведуть до іншої школи”.

Мати одного з учнів обурена, адже за її словами Андрій Сторонський дав відповідь про те, що в класі навчатимуться 32 учні, інших переведуть у різні школи. Як буде проходити відбір – незрозуміло.

Зі слів очевидців, міська рада говорить, що немає коштів на фінансування. Проте батьки учнів твердять: їм повідомили, що цьогоріч школи міста отримали 8 мільйонів гривень, 100 тисяч з яких було виділено ЗОШ№4 на закупівлю та встановлення вікон. Чому ж тоді неможливим є вирішення питання про “зведення” двох класів?

Ганна Гаврилюк стверджує:

“Я не вірю, що Нововолинська міська рада немає грошей на вирішення даного питання. Ширяться чутки, що ЗОШ №4 взагалі хочуть закрити. Але у нашому районі немає школи, крім цієї. Була ЗОШ №6, її теж закрили. Наша школа – єдина, що знаходиться у центрі. Якщо надалі почнуть закривати навчальні заклади, то згодом Нововолинськ із міста перетвориться на селище”.

Микола Остапюк, начальник нововолинського відділу освіти, повідомив:

“Це питання є відкритим і буде вирішене на засіданні виконкому. Остаточний факт затвердимо після 15-го серпня. Тоді і буде прийнято кінцеве рішення про те, чи закриють два класи, а натомість створять новий, чи ні”.

Батьків нововолинських школярів хвилює питання: як вплине на майбутнє покоління економія на шкільній освіті та хто за це нестиме відповідальність?




коментарів: 8
  1. Це неможливо. Міська влада із глузду з’їхала? Я одного разу, у школі № 3 побував на уроці в класі де були присутні 32 учні + вчителька + я. Після 45 хвилин перебування, довго відсапувався надворі, як сом викинутий на мілину. І це тільки один урок. А як дітям і педагогічному персоналу? Потрібно підключати батьків і громадськість. “Україна + Польща” готова під’єднатися. Дайте знати – коли.

  2. це ненормально,бідні вчителі і учні!!!!!!!!! дурдом , це може бути тільки в нашій країні таке, батьки бийте на сполох!!!!!!!!!!!!!пишіть жалоби !!!!!!!!!! а ще краще посадіть до Сторонського і Сапожнікова в кабінет всіх людей які в них там працюють в мерії, скоротіть їх секретарів зекономте, хай попробують а то жирують там в кабінеті по одному!!!!!!!!!11

  3. На мою думку, в першу чергу має бути зацікавлена і відстоювати честь школи, класів, дітей, батьків, вчителів-ДИРЕКТОР школи , а не “плясати ” під дудку можновладців, щоб не “вилетіти” з посади…

  4. В ЗОШ 7 теж хочуть з’єднати 9 класи. Тоді буде 44 учні. Позиція влади -“кому не подобається нехай іде в іншу школу”. Пропоную об’єднатись і звертатись у міністерство освіти.

  5. Шок! Поясніть мені, як і чим Сторонський хоче економити кошти звівши два класи? Народ, влада з бюджету витрачається тільки на харчування і то не всім, а також на підручники і то не в повному обсязі. Учні сьомих класів забуспечують себе самі тобто їх батьки. Виникає питання, які такі кошти хоче економити Сторонський? А я скажу, начому збираються економити, це звільнення вчителів та персоналу школи і в подальшому повне закриття учбового закладу. Сторонський ти, що гепнувся? Тебе люди як закриють разом зі своїм босом та так, що мало місця буде, обом!

  6. Такий дибілізм відбувається лише в Нововолинську. Тільки у нас наші “слуги”, яких ми вибирали економлять на дітях. Частенько приходиться спілкуватись із колегами з інших міст, де при кількості учнів 32 – відкривають два класи.

    Хочеться сказати нашим можновладцям: не економте на школах, бо прийдеться будувати тюрми!!!

  7. Сьгодні у Голопристанській спеціалізованій школі3 зєднали два класи 36 дітей на 70 квадратів,куди ми не звиртались одна відповідь це норма.Підскажіть будь ласка що можна зробити щоб розєднати?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер