<

Шахтарі Нововолинська у понеділок відновили мітинг [ОНОВЛЕНО]

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:39 | 29.12.2014 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ 1 коментар

Мирну акцію протесту, спрямовану на захист своїх інтересів нововолинські шахтарі продовжили і сьогодні. Мітингувальники не вживатимуть алкоголю та стоятимуть допоки влада міста, області та держави в цілому, не прийме адекватних рішень по цьому питанню. 

На даний час на майдані перебуває більше трьохсот гірників, а також активісти міста, громадські організації та влада. Кількість протестуючих постійно збільшується. Мер міста Віктор Сапожніков у своєму виступі закликав працівників вугільної промисловості починати вирішення питання із обласного рівня, закликаючи їх їхати до губернатора Володимира Гунчика. Останній, зараз, знаходиться у Володимирі-Волинському, про що, схоже, пан Сапожніков не знає. Стало відомо, що губернатор по незрозумілим причинам проігнорував проблеми у Нововолинську та відправився у Луцьк.

На противагу міському голові, помічник народного депутата Ігоря Гузя Андрій Бокоч закликає мітингувальників організовувати поїздку на Київ. Пан Бокоч обіцяє допомогти з автобусами та каже, що у Київі їх зустріне Ігор Володимирович, який і очолить цю акцію у столиці України.Шахтарі оформили письмово та озвучили свої вимоги адресовані міському голові та державному керівництву.

Вимоги працівників лишаються тими ж: виплатити заборгованість, закласти кошти на фінансування 10-ї шахти, не закривати шахту № 1 а за нею й інші, дати чесно працювати, скоротити штат “Волиньвугілля”і і перестати розкрадати майно шахт.

Андрій Бадзюнь, колишній очільник Іваничівської РДА, закликав шахтарів не зупинятись на пів-дороги. Звернувся до керівництва шахт із вимогою не залякувати працівників, адже “основним джерелом влади в Україні є народ”. Бадзюнь запитав у мітингувальників, чи задоволені вони керівниками шахт та головою теркому Калістратовим, ті ж одноголосно відповіли – ні, адже сама дирекція дає злочинні установки для розкрадання майна на шахтах, про що неодноразово працівники офіційно заявляли. Юрія Калістратова, якого напередодні переобрали головою теркому, обвинуватили у прямій корупції – підкуп голосуючих, на що він нічого не зміг сказати.

В результаті акції, спільними зусиллями вирішено утворити ініціативну групу. Яка у складі із 2-3 представників із кожної шахти, представників ДП “Волиньвугілля” та мером Нововолинська Віктором Сапожніковим уже сьогодні вирушають до губернатора Волині Володимира Гунчика. 

Також, як заклик і ґрунтовний висновок із вуст Богдан Макарчука, лідера мітингувальників, працівника шахти “Бужанська”, прозвучало питання: “якщо ж наші вимоги виконають і виділять гроші, хто ними буде розпоряжатись, знову бездарне керівництво шахт, яке те й робить, що краде майно шахти? Це ще одне питання, яке терміново потрібно вирішувати!”

ббдеп07
ббдеп15
ббдеп30
ддпеп22
ддпеп19
ддпеп01
ддпеп05
ддпеп14
ддпеп20




один коментар
  1. Молодці. Борітеся- ПОБОРЕТЕ, бо правда за Вами. Пора пенсіонерам на пенсію. А об’єднання терміново скоротити, а то на одного гірника по десять начальників. На Сході хлопці боронять народ від чужих злодіїв, а тут треба боронитися від своїх.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок