<

Самовільно заблокував аварійний вихід з шахти. Причина звільнення профспілкового лідера Макарчука з “Бужанки”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:49 | 13.07.2017 / Нововолинськ / /
Перегляди
6
/ коментар 41

12-го липня лідера Незалежної профспілки шахти “Бужанська” Богдана Макарчука звільнили з роботи за порушення техніки безпеки. 

Про причини звільнення розповів інтернет-виданню “БУГ” директор копальні Руслан Шатковський.

“Із понеділка на дільниці №1 грози почали питати про виплату заробітної плати, адже у нас була заборгованість перед працівниками (160 процентів за травень і червень). Поспілкувавшись із гірниками, дійшли до порозуміння і вирішили працювати до п’ятниці. Вчора їм виплатили 25 процентів зарплати, сьогодні – 16 процентів. Люди із розумінням поставилися до того, що заробітна плата буде на цій неділі і спустилися в шахту.

У вівторок зранку Богдан Макарчук, прибігши на другу дільницю, сказав виїжджати раніше, бо о 12:00 відбудуться збори. Я з ним спілкувався і повідомив, що збори будемо робити після робочої зміни. Богдан опустився в 8:30 у вибій, попав туди в 9 30, покинув вибій о пів на 12-ту, а о 12-й вже був на стволі. Із працівником шахти самовільно загнав “козу” (вагонетка без передніх і задніх бортів) в кліть, чим блокував виїзд людей з шахти – спуск другої зміни, виїзд першої. Він з шахти не виїздив і в шахту нікого не впускав.

Тут на місці був юрист Порплиця, я особисто попросив його переговорити з Богданом і не робити всяких неправильних рухів. Диспетчер викликав наряд поліції, подзвонив на ВГРЧ про те, що заблокований аварійний вихід з шахти. Після перемовин з Порплицею Макарчук заспокоївся. Проте він порушив всі правила техніки безпеки, адже не мав права запихати рухомий склад в кліть. Тому була створена комісія з розслідуваня і на основі порушень складений наказ про звільнення його з роботи”, – прокоментував ситуацію директор шахти “Бужанська” Руслан Шатковський”.

З його слів, Богдан Макарчук хоче довести, що його неправомірно звільнили.

“Якщо так думає, хай звертається в суд”, – резюмує керівник копальні.




коментарів: 41
  1. Немає в нас в країні ні міліції, ні СБУ. Раніше за таке самовільне блокування того Макарчука не тільки з шахти вигнали б, а ще й срок впаяли. І Порплиці разом з ним. Саботажники бісові.

    • Так! Але спочатку зняли б того директора за таке керування!Порушення правил безпеки-на кожному кроці! Травматизм і смерті-а результат? Докерувались…але ж то Гунчик керує !

    • Макарчук виборюэ долю шахтарiв, та якщо йому за козу срок впаяти, то що треба iнкремiнувати УПА та Шухевичу за опiр та зброю?

  2. Краще б взяли коментарь у Мохамеджанова і спитали, як так він докерувався профспілкою, що приїхавши на збори девятої шахти отримав стусана від Васі Гури. Та такого стусана, що наложилит аж два шва. НПГУ релить!!!

    • Шановна, це не стосується ситуації на Бужанці і поведінки Макарчука. Тут пишеться про відвертий саботаж, а Ви про побиття один одного. Як їм хочеться, то хай лупцюються. А загнати “козу” – це зовсім інше!

  3. Руслан Шатковський – директор копальні, як вбачається, адміністративно заангажована людина. До того ж іще й не може розмовляти ЛІТЕРАТУРНОЮ УКРАЇНСЬКОЮ, що для державного службовця та людини із вищою освітою, насправді є неприпустимим. Пане Руслане, це Ви збудували горілчано-продуктовий міні-маркет на території дитсадка № 1? Та іще змінивши поштову адресу. А може, це був Ваш брат чи однофамілець? Напишіть.

  4. А ну пане Руслане признавайтеся де це у вас міні маркет?? А то скільки часу Вас знаю не знала шо Ви підпільний бізнесмен!!!!!!!!

  5. А ну пане Руслане признавайтеся де це у вас міні маркет?? А то скільки часу Вас знаю не знала шо Ви підпільний бізнесмен!!!!!!!! Гнати того Богдана треба вже давно в шию, разом з Власюком!!!!!!!!

  6. шатковський перестарався…дуже скоро відповісиш за незаконне звільнення людини.

    • Радиться зі свом внутрішнім голосом, бо кажуть Порплиця вже йому не авторетет

  7. Як це інтересно незаконне??? Насамперед він порушив всі правила трудової дисціпліни. На першому місці Він ГРОЗ, який прийшов невчасно на робоче місце і покинув його невчасно,це по перше а по друге створив аварій небезпеку для виїзда і опускання людей. Це мало????????

    • Аварiйну безпеку на шахтi cтворив Шатковский та Зорькiн, а Макарчук хотiв тiльки акцентувати увагу на вкрай небезпечне становище на пiдприэмствi,ШАХТАРI НЕ БИДЛО!!!!!!

    • По перше вiн лiдер профспiлка, яка забов,язана контролювати умови працi.Який дiяч взагалi видав наряд та послав людей в небезпечнi умови???

  8. А якби Шановна не дай бог на дільниці любій шось сталося люба травма не кажучи про смертельний випадок чи пожежа чи ще якась аварія в ту хвилину, то кудою мали виїзджати люди як що аварійний вихід заблоковано було Вашим чесним порядним Макарчуком. і ви будете розказувати тут шо директор перестарався?????

    • Якщо Макарчука звiльнили за козу, то Шатковского та Зорькiна за безлад в 444 лавi(люди можуть загинути), треба розстрiляти

  9. До цього шахтаря давно треба було запросити психіатра. Догрався.
    Тепер побачимо, що буде.

    • Треба запросить генпрокуратуру та держгiрпромнагляд на шахту, перевiрити стан ПБ у 444 лавi. Директор, гл.iнженер, нач.дiльницi, заступник з охорони працi- кримiнальнi справи миттэве!! Наказ Гройсмана !!!

  10. Нарешті хоч один директор звільнив баламута! Ви подивіться на результати роботи шахт! Видобуток – впав, зарплата шахтарів мізерна, порозпускали крикунів, які своїми діями закриють шахти!!! Вже набридла та політика, плітки і купа профспілок. Людей не цікавить хто буде директором чи генералом, а цікавить те, за що кормити сім’ю!!!

    • Так вiд генерала та директора i залежить рiвень зарплати та безпечнi умови працi! Та якщо на iх не звертати уваги то i видобуток впаде а крадiжки зростуть!!!!

  11. А хіба не скіповий ствол є запасним виходом,для виїзду людей при аварії?багато питань буде в дядька прокурора…вічний ветебовець таку продрочку допустити не міг…хтось заставив.

    • Справжня блокада скипового ствола то э вiдключення електроенергii, що систематически вiдбуваэться!!!!!! Та шахтарi справдi залишаються заблокованими пiд землею!!! Де прокуратура,СБУ,ВГРЗ,iнспекцiя працi??????? Шатковского на нари!!

  12. А Хусейнович побої знімав,коли по рилу хапнув,на очах всього колективу девятої?Чи страшно…Вам ніхто давно не вірить,бо ви сволочі брехливі.

  13. дякуючи цій статті люди хоч змогли об”єктивно прочитати про те, що трапилось на “Бужанці”. А на “Радарі” п.Камишнікової ні слова про “козу” Макарчука, тільки про те, який він хороший і як його незаслужено звільнили! І коментарі, які проти Макарчука і Порплиці, вона бокує і не опубліковує!

    • Як ви можете писати таку неправду про незалежну і непідкупну редакцію? /сарказм/

    • Камишнікова процює на Порплицю з Макарчуком. Вони їй платять щоб так писала.

    • Мiстера Зорiна- за жопу та на парашу!!!!!Вам цього нiяк не уникнути, на що Ви розраховуэте!!!!

  14. Баламут нi Макарчук,який захищаэ шахтарiв а Шатковский та Зорiн. Шахтарi працюють в лавi з порушеннями правил безпеки що може привести до трагiчних наслiдкiв, та не отримують своэчасну мiзерну зарплатню!!!

    • Якщо Макарчука звiльнили за козу, то за той безлад у лавi 444(люди можуть загинути) Шатковского та Зорькiна треба розстрiляти!!!!

  15. Як можна наявнiсть кози в клiтi рахуватити блокадою???? Викатуэмо козу та поiхали хто бажаэ!!!!

  16. Наявнiсть кози в клiтi- це порушеннями правил безпеки??? Шатковский то хвора та безвiдповiдальна Людина!!!!!!

  17. На Луганщiнi шахтарi страйкують пiд землею. За логiкою Зорькiна та Шатковского ix треба всiх звiльнити????

  18. ви шахтарі ? працюйте краще ,а то в людей складається враження що ви там щось робите.видубуток 100 – 150 тон. остальне приписки.то скажіть за що вам платити.зоріна скоріше посадять за те ,що він підписує рапорта з незаробленою зарплатою.вас в шию гнати з цієї шахти треба.

  19. Зорькiна закриють за крадiжку 191 ч.5,матерiал обширний, справа як завжди в полiтичнiй волi.Це як раз тi кошти яких не вистачаэ на технiчне переоснащення для видобутку 1200 т. Добу

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок
22 Квітня, Понеділок