<

Ремонт нововолинських доріг: Коптюк “халтурить”, Сапожніков обіцяє, люди нервують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:50 | 15.07.2016 / Нововолинськ / , , , /
Перегляди
71
/ коментарів 13

Жителі вулиці Чайковського у Нововолинську, обурені халатним відношенням до виконання ремонтних робіт фірмою “Сантехмонтаж”, змусили працівників призупинити ремонт дороги. 15-го липня, зустрівшись з людьми, мер Сапожніков в присутності директора фірми-підрядника Коптюка пообіцяв, що робота буде виконана якісно.

Дорогою отой танкодром називають не всі. Водії жартують – легше перенести машину, аніж проїхати. “Здається, недалеко від центру живемо, а ходимо, як у забитому селі”, – бідкаються люди. Щоб пройти цей відрізок шляху, особливо після дощу, треба триматися за людські паркани.

Доки люди звинувачують міську владу за бездіяльність, чиновники рапортують, що ремонт вже розпочато. На це, буцімто, виділили 410 тисяч гривень і залучили недорогу фірму, “відшивши” луцьких фахівців, які починали цю справу (і, до слова, досить непогано з нею впорались).

IMG_9017

Нововолинці уже мали гіркий досвід із недобросовісним підрядниками, що неякісно та несвоєчасно ремонтували вулиці. Переможцем тендеру може бути лише та фірма, яка подасть найнижчу вартість виконання ремонтних робіт. Так і потрапляють на розбиті дороги підприємці, які вміють зекономити і собі, і іншим.

Шляхи ремонтуються утридорога в одного і того ж підрядника, який отримає замовлення за “відкати” певному чиновнику. І ніяка комісія не перевірить якість виконання робіт…

Не секрет, що політика проведення тендерів чітко спрямована в одному руслі: як скаже міській голова. Жодних засобів, противаг чи впливу не передбачено.

На Чайковського голим оком видно, що ремонт дороги проводиться неналежно. Та й взагалі, підрядна організація не ремонтує, а тільки руйнує дорогу. Жителі намагались вияснити, хто ж виконує роботи на даній ділянці. Відповідальної особи, яка контролює хід робіт, так і не знайшли.

І вийшло так: всі чекали коли почнуть ремонтувати славнозвісну дорогу, коли час прийшов – зупинили ремонт.

IMG_9033

“Бачите, як луцькі робили? А ці роблять як попало: подушки нема, тут одна висота, там – інша. Знову будемо звертатися за ремонтом через рік. Ми ж не просимо тротуарів – зробіть хоч раз, але нормально. Немає навіть представника, в якого можна поцікавитися про хід виконання робіт. Ось на те каміння хляпнуть асфальт – і готово”, – обурюються жителі.

Це вже “почищена” дорога, на яку сиплять щебінь.

IMG_9052

IMG_9055

“Рівненько, під лінієчку…”

IMG_9286

Біля відкритого люка ходять діти

IMG_8978

IMG_9040

А віднайдіть люки тут…

IMG_8996

IMG_9005

IMG_9007

На вулиці живуть люди похилого віку, як переступити через ці “катакомби”?

IMG_8984

Жителі вулиці запросили мера Віктора Сапожнікова оцінити стан справ з горе-ремонтом. Прибув і Анатолій Коптюк, який до того не знав, що людей така робота не влаштовує, і своїх “промахів” не бачив. Говорив, що вивіз 12 машин землі, очищуючи дорогу, проте люди впевнені – забрали наполовину менше. Підняли також питання розширення шляху до 4-х метрів, щоб автівки мали можливість розминутися. Міський голова погодився “докинути” коштів на ремонт.

“Я вам обіцяю, що у вас буде гарна дорога”, – такі слова міського голови традиційно обнадіяли.

Чиновники, вочевидь, самі розуміються на проблемах доріг краще, ніж “Укравтодор”, але продовжують працювати за старим принципом: чекаємо, коли зроблять “халтуру”, а потім стверджуємо, що фірма-підрядник усе виправить.

Яка ж відповідальність у директора “Сантехмонтажу” за неякісний ремонт і який гарантійний термін якості виконаних робіт? Окрім стандартної фрази про відповідальність відповідно до чинного законодавства – більше ні слова.

Жителі Чайковського хочуть жити у комфортних умовах, а ще –  щоб на кожній, особливо відповідальній, керівний посаді були люди професійно підготовлені, рішучі, а не зручні, залежні і корисливі.

IMG_9274




коментарів: 13
  1. Так є ж робочий проект з експертизою. Є калькуляція до цього проекту. Коштують вони майже стільки, як робота. Про які додаткові кошти меле Сапожніков? Не треба красти і дорога буде на десятки років. Толян, як в очі людей будеш дивитися після такої “роботи”? Покайся, забери відкати та використай ці кошти на дорогу.

  2. Проекти та кошториси робить також фірма Сантехмонтаж. як і на всі об’єкти, в два с половиною, три рази дорожче. І технагляд також їхній. Про яку якість можна говорити ???
    А Борисович, як завжди говорить і обіцяє одне, а сам дулю в кишені тримає. Слідуючий етап закриття шахт. І знову ж Сантехмонтаж.

  3. Шкуродери, скільки можна красти!!! Зрозуміло, чому вони відмовляють проводити тендери через Prozorro, – не буде можливості красти в таких масштабах!

  4. Шкуродери, це мягко сказано.
    А заміна теплотраси по вулиці Дружби майже на 2 млн.грн. з міського бюджету, це нормально?
    Спортивний майданчик біля 1 школи, ремонт стадіону, і це все Коптюк. С б/в трубами поки притормозили, взялись за асфальтування. Чого кругом відсутні, таблички, такі як біля хати Сапожнікова на будівництві 9-поверхівки. Об’єкт такий-то, вартість об’єкту, замовник, хто здійснює будівництво і хто технагляд. До речі гарно будують, як це Коптюк туди не вліз. Але ж там не бюджетні кошти, в власнику б/в труби та неякісний асфальт не підсуниш втридорога не впариш.

  5. Будинок біля сапожнікова Луцьк будує, майстри ночують в вагончиках. Тому й гарно виходить бо люди працюють, а не халтурять, як коптюка бригада

  6. Я не побоюся заявити: В.Сапожніков – професійний і давній брехун! Саме брехнею він і протримався стільки років на посаді міського голови. Можу підтвердити це задокументованими фактами. І не тільки. А й про вилучення у громади міста комунального майна та землі на користь родичів, свояків, “потрібних людей” і всіляких “корисних” відомств. Я щодня чудуюся: чому мовчить громада? Чому заціпило прокуратурі та поліції? Все на поверхні – нахиляйся, розслідуй і суди показовими судами.

  7. З історії розкрадання бюджетних коштів, а саме освітлення вул. Мічуріна (хто не зная землі виділені під будівництво місцевим небідним людям, від шахти №4 до Хлібозаводу, віднесені до паралельної вул. Павлова), про яке Сапожніков В.Б. на ТТІ кожних 15 хвилин прокручували, який він господар, освітив вул Мічуріна.
    Був створений кооператив “Дружній”, головою, якого став Коптюк А.В., і з благословіння Сапожнікова В.Б. було направлено 100000 грн. на рахунок к-ту “Дружній” для освітлення вул. Мічуріна, по тодішньому курсу 12500 доларів США. на сьогоднішній день 312500 грн.
    Проект та кошторисну документацію на освітлення вул. Мічуріна робила фірма Сантехмонтаж, керівник Коптюк А.В., роботи по прокладанню кабеля виконувала фірма Сантехмонтаж, керівник Коптюк А.В. Фактично кабель був прокладений для освітлення маєтку Павлова, 67 в якому проживає МОЖНОВЛАДЕЦЬ Коптюк А.В.Якщо всім виділялось по 12,5 соток під забудову, то Коптюку 2 ділянки 25,0соток)( Оце подаруночок !!! Тепер підключитись підключитись до кабеля можливо з дозволу монополіста на цей кабель Коптюка А.В. чи з особистого розпорядження Сапожнікова А.Б., а буквально місяць назад були виділені кошти на ямковий ремонт вул. Мічуріна,(не буде ж Коптюк до маєтку по ямах їздити, роботи виконувала по ремонту фірма Сантехмонтаж.

  8. Може Пора прозорість в Горкомі зробити , і пропоную вернути смертну кару . тоді будуть кошти на все !І будуть всі думати чи варто обманути народ !!!!!!!!

  9. І можна зробити народний суд , а то в нас судді бувають сильно чесні до тих в кого грошей в кармані побільше ,а не в справедливу сторону ! прикладів ой як багато знаю !!!

  10. Про події на вул.Чайковського ми будем стежити щоб цього разу без халтур і без мародерства….Хватить….і так повні кармани грошей!!!треба трохи для людей робити а то затримався сапог вже!!я кожний день хожу на тій вулиці і там ногі повиламувати можна особливо веччері!!!!!!там фонаря також треба дорогою до гаражів…один якій ви поставили мало!!!!тож прошу дорога і фонарь це ваша справа…і робіть її гідно на благо людям які вам поки що довіряють!!!!!!!!!!терпець лопне і владі нашій прийде тяжкий час…

  11. А прокуратура міста не хоче поцікавитись комунальними роботами в Нововолинську? Заміна теплотраси і новенький асфальт,який гірше радянського? І багато чого іншого.А можливо новий обласний прокурор загляне на нововолинсий сайт? Чи листа йому потрібно писати?

  12. І чого ламати дрова. Люди, хто контролює чиновника має добре зроблен роботу. На наших 34,77 тонни асфальту використали – 23.300 +_ 0,50 тонни асфальту. Решту покладуть на дорогу на тій й же території. Але громада контролювала, рахувала, і питала з кожного, хто за що відповідав. Як результат у нас нормально зробили. То хто вам тут лікар? Ваше- глядіть. Не хочете- тіштесь тим що зробили, пишіть акти невідповідності якості виконання робіт. І тягайте по судах всіх. Тоді за літ 10 мо чогось і добєтесь. У нас люди самі гляділи виділені громадою гроші. І дякували робітникам за хорошу, хай вже не відмінну, але нормальну роботу. Так то.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

26 Квітня, П’ятниця
25 Квітня, Четвер