<

П’ять вимог гірників Нововолинська до влади

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:45 | 23.11.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
3
/ коментарі 2

Шахтарі Нововолинська звернулися з вимогами та попередженням про можливі акції протесту до прем’єр-міністра України Яценюка, голови Верховної Ради України Гройсмана та губернатора Волині Гунчика.

24-го і 25-го листопада відбудеться Рада голів Незалежної Профспілки Гірників України у Києві. Попередньо на шахтах Нововолинська збирали підписи працівників вугільних підприємств на листі-зверненні до влади, у якому шахтарі поставили вимоги:

ліквідувати заборгованість з зарплати;

встановити мораторій на зміни у вугільній галузі та ДП “Волиньвугіллі”  (щодо закриття шахт і звільнення працівників);

залишити фінансування підприємств галузі у такому стані або на рівні не нижчому, ніж в 2015-му році;

підтримати відновлення виробництва на шахтах і підприємствах Мінвуглепрому України;

ініціювати встановлення режиму вільної економічної зони у Волинській області.

На час економічних перетворень шахтарі гарантують якісну працю заради кращого життя на Волині. Вже сьогодні, 23-го листопада, лист-звернення відправили голові облдержадміністрації Володимиру Гунчику.




коментарів: 2
  1. Ні фіга не буде хлопці. Ваша праця не якісна, шахти збиткові, державі легше не мати шахт ніж прокормити ватагу алкоголіків і регресників.

  2. Коли вже врешті будуть виконувати закони для людей, а не проти них. Державна служба України з питань праці (Держпраці) нагадує, що виплата заробітної плати один раз на місяць є правопорушенням, за яке передбачено відповідальність у вигляді штрафу.

    Держпраці зазначає, що відповідно до статті 115 Кодексу законів про працю України (КЗпП) заробітна плата виплачується працівникам регулярно в робочі дні у терміни, встановлені колективним договором або нормативним актом роботодавця, погодженим з виборним органом первинної профспілкової організації чи іншим уповноваженим на представництво трудовим колективом органом (а в разі відсутності таких органів — представниками, обраними і уповноваженими трудовим колективом), але не рідше двох разів на місяць через проміжок часу, що не перевищує шістнадцяти календарних днів, та не пізніше семи днів після закінчення періоду, за який здійснюється виплата.

    Виплата заробітної плати один раз на місяць є правопорушенням. Відповідальність за порушення строків виплати заробітної плати передбачена частинами першою та другою статті 41 Кодексу України про адміністративні правопорушення і передбачає відповідальність у вигляді штрафу у розмірі від 510 до 1700 грн., у разі повторного вчинення правопорушення — у розмірі від 1700 до 5100 грн.

    За інформацією офіційного порталу Державної служби України з питань праці

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця