<

“Поверніть Романова!” – нова акція протесту на “Бужанці”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:05 | 7.06.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
12
/ коментарів 29

6-го червня працівники “Бужанської” відмовилися спускатися в шахту, а 7-го червня вугільники продовжили акцію протесту біля ДП “Волиньвугілля”.

З сьомої години ранку гірники зібралися на шахті “Бужанська”, від вчора роботи з видобутку вугілля на копальні не проводяться. Одна з причин – виконувач обов’язків директора Ігор Романов написав заяву на звільнення. Гірники впевнені, що зробив це не з власної волі, а під тиском.

13382325_1138963929478440_543417469_n

Більшість трудового колективу відокремленого підрозділу шахти “Бужанська” висловила своє невдоволення з приводу вчорашніх подій, які сталися на підприємстві ДП “Волиньвугілля”.

Вчора під тиском був вимушений написати заяву на звільнення за власним бажанням Ігор Романов і вже сьогодні на своє робоче місце з відпустки вийшов Павло Танчев, який буде повертати всю свою “команду” на місця. Два місяці підприємство успішно працювало без саботажників, ми перевиконали план. За ініціативи шахтарів “Бужанської” та попереднього генерального директора ДП “Волиньвугілля” Кисельова і виконувача обов’язки директора Романова переміряно склади на “Бужанці” та виявлено чотири тисячі дві тонни недостачі вугілля. Павло Танчев, в свою чергу, разом з провідними працівниками геолого-маркшейдерських служб, сфабрикувавши документацію та поставивши печатку, передали ці документи в руки міністру Насалику через Василя Гуру. Це стало підставою звільнення Кисельова з посади. Однак за результатами перевірок у нас на складах виявилося 15 тисяч 218 тон вугілля.

Хмельницький чинить тиск на працівників підприємства, які працюють під землею, оскільки “контора” шахти виступила за директора, бо ці люди були співучасниками злочинних дій. Перевіривши скипові установки шахти “Бужанської”, виявили, що вантажопідйомність нашої скипової установки не чотири тонни, а чотири і сім. Тобто за один  підйом створювалося 700 кілограм необлікованого надлишкового вугілля. Впродовж доби – це 150 тон вугілля, яке вивозилося КАМАЗами. В рік це до ста мільйонів гривень, за рахунок чого жили наші директори і отримували гарні премії, купували квартири та автомобілі. Ці перевірки пройшли у масштабах однієї шахти, а в нас колись було їх вісім. І можна було перевірити це й на шахті №9, але чогось Гура цього не робить.

Виявлено також фактів зловживань на 45 мільйонів 824 тисячі 200 гривень. Ніхто за це відповідальності не поніс. Кожен директор крав разом з апаратом управління роками. Допускаємо, що про це були повідомлені й у ДП “Волиньвугілля”.

Чому Танчев став так швидко таким провідним політичним діячем, керівником фракції “Самопомочі” в міській раді? Тому що на нашому підприємстві чоловік Юлії Вусенко, якого ніколи на шахті не було і ніхто його в очі не бачив, рахувався провідним інженером з маркетингу. Нас обманювали поки представники політичних партій отримували зарплату та відрядні, – сказав Богдан Макарчук.

13407380_1138962702811896_1523169364_n

Богдан Макарчук також розповів, що на зустрічі гірників екс-міністр енергетики та вугільної промисловості (ще під час його керування) Володимир Демчишин відверто зізнався про те, як йому набрид міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков, який щотижня телефонував, приїжджав та пропонував кандидатів на директорів шахт. Гунчик теж “пропихав” свої кандидатури. Гірники вважають, що ситуація з просуванням кадрів не змінилася. Вони готові іти під міськраду та відстоювати свої права, адже впевнені: при призначенні керівника підприємства потрібно радитися насамперед з трудовим колективом.

13401038_1138962709478562_1536037763_n

Гірники “Бужанської” вимагають:

  • відсторонити від керівництва ДП “Волиньвугілля” Хмельницького;
  • поновити на роботі Романова;
  • відкрити кримінальне провадження на Хмельницького за підробку документів та здачу інтересів підприємства на користь інтересів інших осіб;
  • на період перевірки розкрадань відсторонити від виконання обов’язків посадових осіб, з вини яких ці порушення були вчинені.
13407508_1138962689478564_1080290858_n
13407503_1138963196145180_1620899119_n
13414012_1138963192811847_50905232_n
13401412_1138963176145182_200153368_n




коментарів: 29
  1. Богдан а для чого вам Романов, коли ви його не слухаєте. Він же ж просив твоїх людей не зривати виробничий процес, тоді як ви все одно поїхали під об”єднання.

  2. Ти ,придурок, Макарчук докричишся ,що закриють і 9 шахту ,і Бужанську .Тебе люди проклянуть і змішають з гімном.

  3. Більшість трудового колективу відокремленого підрозділу шахти “Бужанська” висловила своє невдоволення з приводу вчорашніх подій, які сталися на підприємстві ДП “Волиньвугілля”. – це слова Макарчука, поясніть будь ласка коли на Бужанській близько 1200 робітників, а в проспілці Макарчука ледь 200 назбирається, це навіть не половина, це приблизно шоста частина. Хто дав право Богдану говорити від імені більшості колективу шахти.

  4. Шановні шахтарі, ви більше займеєтесь всяким деструктивом, як конструктивом.
    Вас штирить і штормить.
    Ви не поважаєте ні начальство, ні колег, ні себе.
    Вам якого директора не став – всі погані.
    Так може не в директорі діло,а?

    • Надіюсь Ви мали на увазі не усіх шахтарів, а ось цю кучку людей підписів яких ледве назбиралось 122 , та й то деякі повторюються.

      • ця кучка людей і сама не працює, а тільки кричить під “Волиньвугіллям”, і іншим не дає. Макарчуку і Порплиці, хто платить, той добрий, а всі інші завжди будуть погані. І коли це все вже закінчиться! Хоча з такою поведінкою нововолинські шахти закриють ще швидше, ніж планувалося. Кому потрібен такий чиряк як Макарчук?

  5. Дурдом!!!! Є акти, є документи, є всі підстави для відлучення ” дєятєлєй” від займаних посад, а вони все рівно як квоки сидять щей їм подібних висиджують..!!!!.. Це не кучка людей, шановний, це також шахтарі, які мають свою думку, мають свої сім’ї, і хочуть спокійно працювати..заробляти гроші для своїх сімей, а не для бандитів, які як цьому фільм: ” куплю костюм с отливом и в Ялту..” Ганьба..!!!!!

  6. Держава повинна закрити усі нерентабельні шахти, так як колись зробила у Англії Маргарет Тетчер. “Бужанка” вже не запрацює ніколи з такими активістами

    • Або на Бужанці наведуть порядок, або толку не буде.
      Вугля не дають, тільки кричать – краще закрити!

  7. Яне розумію тих,хто пише тут про людей,які відстоюють свої права,справедливість -погано! Погано пишіть про тих злодюг,які обкрадають Вас яким чхати на людей на їхні сім”ї,вони набивають свої гаманці,жируюють,від жиру бісяться а робочих ставлять за одне місце-от за це БИДЛО і пишіть погано…на зону їх, щоб їм все вернулося бумерангом,а ліпше в 100 раз гірше бо таких нічого не навчить

    • які права? їх хтось утискає? не дає працювати?
      9 шахта працює, а кучка на Бужанці все щось відстоює. то директори погані, то зарплати малі. то треба заробляти, а не кричати цілими днями.

  8. Як казала одна відома, у Нововолинську, людина-“Мені пофіг, що робити, аби нічого не робити” так і в цій ситуації, шукають любу причину, аби не спускатись під землю. А ще трохи і вже нікого й калачем не заманиш, ось це і буде початок кінця. Адже працювати на шахту на сьогоднішній день, великого ажіотажу не спостерігається.

  9. Випивші і бикуваті не можуть відстоювати інтереси.
    Це халявщики.
    Більше нічого не сказати.
    Відпрацьовують чиєсь вкинуте, бо то простіше, як вугля добувати.

  10. цікаве питання – ХТО ПЛАТИТЬ Віктору Порплиці, якщо він увесь час з народом відстоює їх права ?!?!? а патякають тут ті, в кого самого зараз земля під ногами горить, до вашого відома з 1.06.2016 р.шахта Бужанська не видала ні тонни вугілля на гора через вимкнені скіпи, аж тут раптово зняли Романова і скіпи відразу увімкнули, а ніхто не спустився,нікому видавати було вугілля, бо на злодюг ні хто не хоче та не буде працювати !!!…

  11. Вони не мають права вимикати скіповий підйом -ЦЕ АВАРІЙНИЙ ВИХІД !!!!!
    Не тільки ним вугілля з копальні видається на поверхню , а ці КАРМАНИЧИ про це не думають , що це досить серйозна загроза для життя гірників і вона не дай Бог може погубити життя ГІРНИКІВ !!!

  12. Отже по-порядку на всі вигуки -звинувачення:……………………………..Робочий процес на шахті був зірваний по причині відсутності ел.енергії на скіповому стволі з другої половини дня 31-го травня (говорять,що по всіх вугільних під-вах України,що заборгували)Але якимось дивним чином на шахту Бужанську дали дозвіл ОДРАЗУ ПІСЛЯ ТОГО ,ЯК ДИРЕКТОР РОМАНОВ НАПИСАВ ЗАЯВУ ПРО ЗВІЛЬНЕННЯ—–“…совпадєние ??? – не думаю…”,-як казав “рупор кремля кисельов”. Щодо закриття чи не закриття шахт… то повірте їх швидше закриють не через те ,що Макарчук протестує,а через те ,що результати фінансово-господарської діяльності підприємства,м,яко кажучи нікудишні.. а якими вони можуть бути коли до величезних затрат на видобуток “добавити”щей втрати у вигляді лівака. В лавах НПГ дійсно трохи більше ніж 200 чол.Але участь у акціях приймають всі АКТИВНІ працівники копальні і з “червоної” профспілки і з “рожевої” і ті ,що вже давно повиходили з профспілок щоб не платити внески. Шахтарі вийшли на роботу ОДРАЗУ ,як була написана заява на звільнення Танчевим (3-я зміна від стін ВВ поїхала одразу на роботу),а до того не хотіли видавати ані тонни вугілля,щоб нас знову не “шили в дурні”- от мовляв при Романову шахта не працювала,а повернули Танчева і пішов видобуток-ДЗУСЬКИ ВАМ! До речі всі супер-пупер знатоки вугільної справи чомусь зумисно замовчують в коментарях той факт,що по-суті планове завдання по видобутку вугілля у травні місяці було ВИКОНАНЕ(при директорі Романову) і “підвела лише зольність”. Наступного разу,коли писатимете різного роду вкидання з образами на шахтарів в першу чергу подумайте,що вони такі ж люди ,як і ви то ж спочатку підсумуйте всю інформацію,котра є в доступі ,нормально ,без емоцій її проаналізуйте і лишень потім робіть висновки.І думаю багатьох коментів тут би не було,ну якщо відкинути процент тих,кому просто подобається під маскою безкарності просто по…ти.

    • Тоді й справді давайте по порядку тільки з моменту коли шахта йшла в плані тобто 18-19 травня, і як було б далі ніхто на той час не знав. Так от, 19.05.16 на “Бужанській” після першого наряду були збори на яких пан Романов просив не їхати під об”єднання, щоб не зривати виробничий процес, адже шахта йде в плані і зірвавши виконання самі ж і постраждаєте. Ще він пропонував, якщо у вас є якісь вимоги то проведіть збори профспілки не в робочий час, складіть протокол засідання з вимогами і нехай голова профспілки сам їде в об”єднання відстоювати ваш і інтереси.
      У всякому разі це було б цивілізовано, а не як у племені ТУМБА-ЮМБА.
      Ще Романов казав якщо ваш лідер штовхає вас на такі вчинки, а самі ви не здатні думати, то грош вам ціна. Хто був тоді на цих зборах можуть це підтвердити. А закриють шахту як раз через ці мітинги і ще через той розбрат який Макарчук вніс в колектив шахти, ображаючи і принижуючи працівників інших служб не цензурними словами та сверджуючи, що ви є ніхто, тобто дармоїди, а на шахті все вирішують тільки рози та ДКТ. Я сам особисто чув і бачив з яким настроєм працюють люди цих служб. Мовляв, якщо я ніхто та дармоїд то я і працювати так буду якщо від мене тут нічого не залежить і виконаєте ви той план чи ні мені все одно.Тепер хочу, щоб хтось пояснив хто дав право Макарчуку ліпити ярлики стосовно назв профспілок то “червона” то “рожева”, адже у цих організацій є назви, а за ними теж люди, чи може знов хтось скаже непотріб. Ось так Макарчук породжує ворожнечу між цими спілками. Можливо хтось не знає, що під час одного із таких мітингів преславутий Макарчук вдарив одного з робітників через , що той потрапив у лікарню, а проти “лідера” відкрито криміналне провадження. Цікаво дуже який колір Богдан припас своїй спілці, вгадайте з трьох разів. А що стосовно того ніби на цих зборищах, важко назвати це мітингом, були представники профспілки “Захист праці” то це брехня, я уточнював у їхнього голови В.О.Смарша. Ось так ви завжди перекручуєте факти.

      • “…… Мовляв, якщо я ніхто та дармоїд то я і працювати так буду якщо від мене тут нічого не залежить і виконаєте ви той план чи ні мені все одно.”………..- з ВАШИХ слів виходить,що виконання плану було потрібне лишень “прогульникам і п,яницям”,котрі розпочали страйк а всім “тіпа правильним” і без виконання плану добре???Вам самому не дивно??? – виходить,що на шахті працює купа пофігістів якогось “рожевого відтінку”???котрим видобуток вугілля … не вперся…???

        • Виходить, що таке відношення до роботи створює, своїми образами, Богдан та й зараз і ви вішаючи ярлики з відтінками. Цікаво, а голубий відтінок для своїх приберегли? :)

        • Всім “тіпа правильним” премію років 5 ніхто не давав, навіть і тоді коли було виконання, але свою роботу виконували добросовісно. Прошу Вас не провокуйте та не перекручуйте.

  13. Собівартість вугілля на Бужанці 3000 гривень,реалізують по 800.Прямі збитки2200 з тони-ось вся економіка.Навіщо державі така шахта?закрити і непаритись з Макарчуками директорами і генералами

    • Вугілля реалізовувалось ч-з ВВ більш як по 1200 грн/т.а цифру 3000 ви де взяли-улюблений “довідник СТЕЛЯ”?

  14. Ніяка не дезінформація,якщо точно собівартість вугілля згідно перевірки міністерського КРУ по ш Бужанська 2800 гривень.А вартість вугілля залежить від зольності.Ціна вугілля з золою 50% коштує ще меньше 800

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця