<

Поріг «Нової» школи у Нововолинську переступили 683 першокласника

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:05 | 3.09.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ коментарі 4

3-го вересня у школах Нововолинська пройшли святкові лінійки з нагоди Першого дзвоника.

Цьогоріч шкільний поріг у місті переступили більше 5800 учнів, з них 683 першокласника.

Першачки відтепер будуть вчитися за новими стандартами. Освітня реформа передбачає «Нову українську школу». Навчатися учні будуть 12 років. Найменші школярі протягом двох років не підлягатимуть оцінюванню, в класах буде розташована ігрова зона і уроки будуть проходити у формі гри.

У Нововолинську ще минулого року за пілотним проектом нового Державного стандарту початкової загальної освіти працювало два класи ЗОШ №6.

Для впровадження освітньої реформи на сьогодні для перших класів нововолинських шкіл закупили меблів на 1 мільйон 284 тисячі гривень, оргтехніки на 591 тисячу та дедуктивних матеріалів на 500 тисяч гривень.

Щоправда, все необхідне для «Нової української школи» не встигло до початку навчального року дійти до класів.

Як повідомила в.о. начальника управління освіти Ольга Лакиш, перша партія парт (280 штук) уже прийняла першокласників, а решта (455) повинна надійти до 10-го вересня. Те саме стосується й дедуктивних матеріалів та підручників.




коментарів: 4
  1. 455 Парт повинно надійти після 10 вересня. Татусі готуйте здому викрутки, молотки та ключі. Відділ освіти нв. ради приготував вам справжній адд. Готуйтеся скручувати вручну парти та стільці. Ящики для одягу були лише розминкою. Готуйтеся вам самим прийдеться зібрати пошурупчику аж 455 парт та занести їх нагору. Адд почався. :-)

  2. Так вам і треба. Самі батьки винні. Навчили вчителів і директорів все за свій рахунок то чого нарікати. Розкривайте кошелькі і збагачуйте дирекцію.коли вже розуму наберетесь?!

  3. Чого нарікаєте. Самі винні. Навчили на гроші то платіть. А дирекція, виділині кошти до кишені власної. Коли розуму наберетесь?!

  4. А чому всі батьки мовчать? Чому не требують пояснення від начальника освіти? В цьому вчителі не винні.Вони з цього абсолютно нічого на мають. з них вимагає начальство, щоб усе до 1 вересня було готове, а за які кошти, їх не цікавить. Вчителі ще скільки своїх коштів у це все вкладають, цього теж ніхто не знає.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер