<

Підприємці Нововолинська знову вимагали відкриття місцевих ринків

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:15 | 30.03.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
7
/ коментарі 22

30-го березня близько 10-ти підприємців із продуктового ринку, вимагали надати їм дозвіл на роботу під час карантину. Вони прагнуть, аби їм дали можливість реалізовувати насіння, хоча б на маленькому ринку, поблизу стадіону «Шахтар».

Про це повідомляє Нововолинськ.com.ua

Свої вимоги підприємці аргументували тим, що нещодавно Кабмін дозволив агромагазинам працювати у період карантину. Тому й вони нібито також мають право торгувати насінням.

Нагадаємо, 18-го березня 30 підприємців із ринку під Нововолинською міськрадою вимагали надати їм дозвіл працювати під час карантину.

Перший заступник міського голови, секретар ради Андрій Сторонський зауважив, що наразі не заборонена онлайн торгівля й адресна доставка. Тому можна скористатися цим варіантом. Саме так і зробили чимало нововолинських підприємців, які раніше здійснювали торгівлю в окремих магазинах чи на ринках. Вони скооперувалися і створили спеціальну групу у фейсбуці, де є усі їхні контакти та опис товару, який можна купити. І люди таким чином замовлятимуть усе їм необхідне через адресну доставку.

Мітингарі запевнили, що такий варіант їм не підходить, розвозити товар фінансово не вигідно, бо заправка транспорту виливається в чималу копієчку. Також підприємці зауважили, що в інших містах України ринки зараз працюють, наприклад, у Червонограді та Чернівцях.

Сторонський наголосив, що міська влада не може дати дозвіл на роботу ринків, оскільки обмеження передбачені на законодавчому рівні. Отож органи місцевої влади не можуть його відміняти, а лише зобов’язані зробити все від них залежне, аби рішення, спрямоване на недопущення поширення коронавірусу було виконане.

“Рішення зупинити роботу ринків було прийнято на засіданні Кабінету Міністрів України. Окрім цього, прийнято закон про запровадження штрафних санкцій у разі недотримання карантину. Потрібно бути відповідальнішими. Невже досвід інших країн, наприклад Італії, де є тисячі померлих від коронавірусу вас не лякає? Це повинно заставити нас задуматися. Зрозумійте, карантинні заходи в Україні, і в нашому місті теж, введені не в догоду комусь, а саме з метою запобігти поширенню коронавірусної інфекції”, – зазначив Сторонський.

Нагадаємо, 18-го березня ринки у Нововолинську закрили на карантин.




коментарів: 22
  1. “Заправка транспорту виливається у чималу копієчку”… Ви що камазом насіння розвозите? Скільки ж того міста? За 30хв можна пройти від 15мн до 3-ої шахти.

    • “За 30хв можна пройти від 15мн до 3-ої шахти”
      Хіба що з моторчиком в д*пі – як у Карлсона.

        • Шановний, я не просто пробую – я в Нововолинську у маршрутку сідаю раз в п”ятилітку, і то вимушено.
          Від 15-го до 3-ї шахти в кращому випадку 4.5км навпростець. Пан Бімбер і пан гість льотають по місту з середньою швидкістю в 9км/год? ОК, не буду сперечатися – з дивану на гороховій тязі можна і сотню стартонути з клавіатурою в руках)))

  2. а може спробувати напружити мозок і придумати як організувати без наслідкив ?

      • по-перше, не вимагаю, а закликаю напружити мозок.. тих в кого він є, чи тих , хто забов’язаний.. а по друге, сказане -дурниця, інакше чому ви вимагаете у політиків, начальства ?

  3. Нехай пішки розносять, раз заправка транспорту дорога. Насіння не таке вже й важке.

    • Неважливе кажеш?
      Тезка, ти мабуть з покоління Z, яке думає шо закрутки на деревах ростуть?

  4. КАРАНТИН є КАРАНТИН!
    Якщо в Червонограді та Чернівцях “бардак”, то не значить, що і в Нововолинську має так так бути. В данному випадку Сторонський прав 100%. Валютчики, то вже друга “каста”, їм можна. Хоча через гроші (валюту) вірус передається набагато сильніше. А ще як пригадати з яких країн привезли цю валюту заробітчани (Італія, Польша, Іспанія, Німеччина, Франція і т.д.)

  5. Нехай баригі і самі свій товар”з’їдять,може наїдяться вже!
    Все є в магазинах і на селі!
    А на ринку непотріб!

  6. Хотілося б знати, яке мають право продавати в режимі онлайн м’ясні продукти. а саме, м’ясо та сало. без відповідних довідок санепідемстанції. Нововолинські продавці м’яса . а саме Ірина . В…..к, працює вчителем, сама не хочу обмовляти, але інших варіантів просто немає. має совіть продавати і крадене сало , звинувачую. тому що ключі від холодильної камери були тільки у чоловіка. М’ясо без довідок і не платячи роками податки.торгують під час карантину ,а ціни не знижують. Це , не торгівля а мародерство. Прикро. що ніхто не реагує відповідним чином. ні влада ні сдужби. Чому одні повинні робити усе згідно закону і згідно совісті. а інші лише для власної наживи? Прикро, що люди. котрі окупували ринок. не згідні були з підніттям цін на оренду. сьгодні , взагалі, без проблем . торгують з дому. А де вперненість чи здорову продукцію вони постачають людям по цінах непідйомних для населення., при цьому жодних податків . і жодних затрат не несуть. І що саме головне. ось ті “самі чесні”. котрі усі свої торгові справи вели не чесно, не тільки до людей, але і до працівників ринку, підставляючи при цьому відповідальних за продаж перевіренної кількості маси м’яса , коли по документах 100 кг. а продають набагато більше, підставляли іншим входом не перевірений товар . Цікаво де вони беруть 100 кг. биків? Це Наталочко Трофи….к до вас запитання. І яким чином ви ще отримуєте субсидію?. Ось де загадка. Людина більше 20 років отримує дохід. а на субсидію він не враховується. Може розкажете як це можна зробити і для інших? Шановні, думайте завжди, що у палки є два кінці, і коли обливаєте брудом людину, котра вам допогала, знайте. що і на вас знайдеться той. хто викриє усі ваші махінації і неправдиві підписи . У вас є шанс. виправити свої помилки. і вибачитись перед тією людиною (я маю на увазітого , проти кого ви збирали підписи) яка на протязі стількох років не зробила вам зла. Життя бумеранг. що посієте те і зберете.

  7. раз купують – значить це комусь треба ? так шо мозок всеж треба напружити і придумати як це робити без наслідкив.. альтернатива – згодом зробити свідомий голодомор… кляті комуняки в свій час придумали НЄП, то може і ви шось винайдете ? хоч і сумніваюсь в ваших здібностях..

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця