<

Остання сесія Нововолинської міської ради сьомого скликання: депутати просять скасувати карантин вихідного дня

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:38 | 18.11.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
11
/ Коментарі відсутні

18-го листопада у Нововолинську відбулася позачергова сесія міськради, яка була останньою для депутатів сьомого скликання. Ініціювала її частина обранців задля прийняття звернення щодо скасування карантину вихідного дня на території громади. Після завершення засідання депутатів міської ради попросили здати електронні перепустки.

На засіданні були присутніми 26 депутатів та ще чинний міський голова Віктор Сапожніков. Окрім питання щодо карантину, розглянули інформацію про виконання бюджету за 9 місяців та внесення у нього змін у зв’язку із перерозподілом коштів.

“Сесію ініціювали депутати і є можливість розглянути бюджетні питання, щоб не було хвостів і незавершених справ. Бо спочатку буде установча сесія (на якій прийматимуть повноваження нові депутати – ред.), а в грудні вже потрібно буде затверджувати бюджет-2021. І у нас є нагода один одному подякувати за роботу, – зазначив на початку засідання Сапожніков.

Міський голова також наголосив: “Залишаємо 3,5 млн гривень бюджету розвитку, які можуть бути використані нашими наступними колегами”.

Депутати міськради прийняли звернення до Кабміну та Верховної Ради щодо скасування карантину вихідного дня.

“Впровадження таких жорстких карантинних заходів відбулося без жодного дослідження того, яким чином це вплине на динаміку розповсюдження гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, а також без проведення консультацій, принаймні з міськими головами обласних центрів та з представниками бізнес-спільноти, які понесуть найбільші втрати.

Закриття значної кількості закладів підприємницької діяльності призведе до того, що і роботодавці, і наймані працівники,  котрі  є  жителями  Нововолинська та навколишніх сіл,  залишаться  без  місця  роботи  та засобів для існування. А це погіршить їхнє і так скрутне матеріальне становище”, – зазначено у зверненні.

Депутат Віталій Бадзюнь запропонував підготувати також звернення щодо перенесення введення обов’язкового використання касових апаратів для ФОП. Обранці його підтримали.

Це була остання нагода попрацювати на користь громади в такому складі. Частина обранців будуть і у складі нової Нововолинської міської ради.

В кінці сесії депутатів попросили здати електронні перепустки. Зауважимо, сім депутатів були відсутні, натомість у сесійній залі були присутні два майбутні депутати, які балотувалися від партії “За майбутнє”.

Обличчя депутатів міськради сьомого скликання – на фото. Усі вам знайомі?

Нагадаємо, 20 листопада відбудеться перша сесія новообраної міської ради: Борис Карпус вступить на посаду мера Нововолинська.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер