<

Нововолинця надурили в інтернеті на 14 тис. грн: громадянам розповідають, як уберегтися від шахраїв

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:12 | 30.09.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ Коментарі відсутні

Нововолинці продовжують ставати жертвами шахрайської схеми, відомої під назвою “дзвінок із банку” та шляхом купівлі – продажу товару через інтернет.

Попри роз’яснювальну роботу правоохоронців, жителі міста Нововолинська чи не щодня стають жертвами шахраїв, які продають неіснуючі товари, вимагаючи за них передоплату. Звісно, після отримання коштів, шахраї більше на зв’язок не виходили.

Так, до Нововолинського відділу поліції звернувся житель міста, який на сайті «OLX» опублікувавши оголошення про продаж електродуховки «Бош» вартістю 14 300 грн., надіслав її в м.Суми, однак коштів за товар не отримав.

Так, до потерпілих телефонують зловмисники і, назвавшись працівниками банківських установ, під приводом необхідності розблокування банківської картки, припинення “хакерської атаки” на рахунок, зміни пін-коду тощо просять назвати персональні дані та реквізити карток або виконати перелік дій у мобільних додатках, банкоматах чи терміналах самообслуговування.

Прокуратура Нововолинського відділу Володимир-Волинської місцевої прокуратури вкотре нагадує як діяти громадянами, аби не стати жертвою шахраїв:

  • Не повідомляйте нікому свої персональні дані, реквізити своїх банківських рахунків,
  • Не виконуйте ніяких дій на прохання “працівників банку”, адже справжні працівники банківських установ навіть у вихідні чи святкові дні не проводять жодних операцій у телефонному режимі.
  • Якщо про проблеми з рахунком повідомляє телефоном “банківський працівник” – зателефонуйте у банк та з’ясуйте ситуацію.
  • Якщо ви загубили мобільний або сім-карта перестала працювати, відразу ж заблокуйте прив’язані до цього номеру телефону банківські картки.
  • Будьте обережними, купуючи товари або винаймаючи житло через інтернет, в жодному разі не здійснювати оплату за товар або послугу шляхом перерахунку безготівкових коштів, а замовляти товар з доставкою у відділення кур’єрських служб і тільки після огляду замовленого товару оплачуйте його.

Бажаючи ж винайняти квартиру – зустрічайтеся із власниками житла, оглядайте його, укладайте договір оренди – й лише після цього оплачуйте.

Лише ваша пильність та здоровий глузд убезпечить вас від шахрайських дій зловмисників.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок