<

Нововолинські шахтарі пікетуватимуть Міністерство енергетики та вугільної промисловості

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:50 | 14.12.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
2
/ коментарі 4

На спільній Раді голів “червоної” та Незалежної профспілок гірників України, що відбулася 14-го грудня у Нововолинську за участю представників місцевої влади та ДП “Волиньвугілля”, вирішували технічні питання поїздки шахтарів у Київ для продовження акцій протесту.

У четвер 10-го грудня голова місцевої організації НПГУ Сергій Демченко в міністерстві вимагав від Демчишина відстрочки призупинення закриття шахт №1 та №9. Він вважає, що позиція міністра – це бомба уповільненої дії, тому що після переведення копалень в третю групу в будь-який момент може поступити команда поставити підприємства на водовідлив.

“У них є свої економічні інтереси. Демчишин блефує, коли каже: “Десяту шахту я вам взагалі подарую”. В нього на цю копальню вже є інвестор. Вони, знаючи, що є грошові активи на Калуші, закупили 100 тисяч тонн вугілля. Виходить, Калуш забитий вугіллям до кінця опалювального сезону. Те, що ми пропонували віддати Калуш під нас, виконувати ніхто не збирається. Це виглядає так, ніби було свідомо закуплене вугілля, щоб не дати вугільній галузі Волині вижити. Друге: хоч домовилися про поставку вагонів, Дяченко з подачі Венгрина вагонів не дав на Львівщину, на ЦОФ.

Вважаю, що свідомо йде саботування міністерством роботи вугільних підприємств. Десяту фінансують, бо готують під себе. Всі наші напрацювання і пропозиції зводяться до одного: йдіть в третю групу – гроші будуть”, – виступив Сергій Демченко.

У четвер – п’ятницю 17-18-го грудня шахтарі готуються на Київ. На сьогоднішній момент заборгованість по вугільній галузі тільки  з зарплати становить 730 мільйонів гривень, якщо включити грудень – мільярд. Знаючи, що бюджету нема, а в січні шахти знову почнуть зупинятися, що не виключено, працівники вугільних підприємств намагаються не допустити до такої ситуації.

Шахтарі планують продовжити акцію протесту під міністерством, а пізніше – під кабміном. Основні вимоги: закладення бюджету на 2016 рік, призупинення закриття шахт, фінансування та реалізація, відставка радників міністра Крука і Венгрина, які, на погляд гірників, є “смотрящими” та виконують вказівки, що сприяють повному занепаду вугільної галузі.

На разі основне питання, яке вирішують шахтарі, – це фінансування транспортного перевезення.

_DSC0014_tn
_DSC0021_tn
_DSC0027_tn
_DSC0030_tn
_DSC0032_tn




коментарів: 4
  1. Судячи по настрою всіх присутніх справи дійсно невтішні.треба було стояти на митниці поки не перерахують всю заборгованість

  2. Накінець то вимоги по-суті. Маю наувазі держпідтримку. А на рахунок смотрящих, непонятно які шахтарі що рахують. Таких людей то взагалі не знають. Бачим, що повна п…. Щось ті смотрящі смотрять смотрять і ніякого толку. Один занепад.

  3. что демченко почуствовал как это не получать зарплату,ты мне ее дожен еще с 1999 года

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер