<

Нововолинські гірники, що постраждали на шахті “Бужанська”, йдуть на покращення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
09:51 | 15.02.2016 / Нововолинськ / /
Перегляди
1
/ 1 коментар

У нововолинській копальні через брак кисню у виробці постраждали троє гірників. Нещасний випадок трапився на шахті «Бужанська» 14-го лютого близько 16:30.

Шахтарів, які ледве дихали, виявив начальник дільниці Назарук – він найпершим допомагав їм вибратися на штрек. Поки витягував людей, у самого різко погіршилося самопочуття.

До рятувальних робіт було залучено Львівсько-Волинський воєнізований гірничорятувальний загін. Працівників госпіталізували, двоє з них перебувають у реанімації міської лікарні. Їх стан оцінюють як середньої важкості. Прохідника Дукевського 80-го року народження завтра будуть переводити в палату.

Інший прохідник Роман Ващук 85-го року народження поки залишається в реанімаційному відділенні лікарні.

За попередньою інформацією, проблема виникла через погане провітрювання вибою. Коли у гірників від нестачі повітря погіршилося самопочуття, почали виходити – були на 70-му метрі. Довжина зазначеної виробки складає 149 метрів. Зараз роботи там заборонені.

Взяті проби рудникової атмосфери. Вони покажуть, який відсоток становив вміст кисню. За фактом події проводитиметься розслідування.




один коментар
  1. Там було 3% вуглекислого газу,а провітрювання здійснювалось технічним повітрям,яке йшло з компресора на відбійні молотки-вентилятора місцевого провітрювання НЕ БУЛО!!!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер