<

Не можуть скористатися пільговим проїздом: про дітей з інвалідністю влада Нововолинська знову забула

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:05 | 2.09.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
5
/ коментарів 6

Діти з інвалідністю, щоб доїхати до школи, не можуть скористатись пільгами у маршрутках Нововолинська. Рейси, які виділила місцева влада, не підходять по часу.

Про це БУГу розповіла голова громадської організації «Світ для дітей» Юлія Буденчук.

Вона вважає, що у Нововолинську, відмовляючи у перевезенні пільговим категоріям населення, порушують конституційні права. Рішення влади, за її словами, незаконне.

“До мене звернулася мама дитини з інвалідністю, яка проживає на 15-му мікрорайоні. Сівши в маршрутку, водій сказав їй заплатили, аргументуючи, що для пільговиків виділили автобуси. Навіть не показавши постанови. Жінці довелося заплатити за дитину і за себе. Хоча, згідно чинного законодавства, дитина з інвалідністю і її супроводжуюча має право на безкоштовний проїзд. Влад міста про наших дітей не піклується”.

Юля зауважила, пільгові рейси, які запровадили, не підходять по часу дітям з інвалідністю, які їдуть в Нововолинську спеціалізовану школу. Щоб повернутись назад, жодного пільгового маршруту не передбачено.

За інформацією міськради з 1-го вересня введені 5 рейсів маршруток для перевезення пільгових категорій:

“Жодним маршрутом ми не можемо скористатися, щоб дістатися до школи. Виходить, дітям потрібно проснутись в 5:30 щоб в 6:55, можливо, сісти в маршрутку, якщо буде місце. Потім стояти під закладом та чекати поки він відчиниться. Другий рейс в 9:12 – на уроки учні спізняться.

Є чинне законодавство. Не розумію, чим у міській раді керуються приймаючи такі незаконні рішення. В інших містах відновлено пільговий проїзд, а у нас ні”, – зазначила вона.

Юлія говорить, проблема не тільки в безоплатному проїзді, а в тому що сидячі місця зайняті і водії в транспорт не пускають. Добратися вчасно дітям до школи та батькам на роботу, важко.

“Звертаються батьки з ГО«Світ для дітей» та не знають, що їм робити. Аджеж отримують від держави не мільйони. Виплати мізерні. Якщо влада заборонила пільговий проїзд, то нехай введуть монетизацію і відшкодовують втрачені кошти.

Мало того, що людина платить за проїзд, вона ще не може сісти в маршрутку, бо місця зайняті”.

Можливо, владі потрібно закупити шкільні автобуси і не мучити дітей, підсумувала жінка.

Юлія написала звернення до мера міста Віктор Сапожнікова:

Читайте також: «Потреби дітей з інвалідністю не врахували: Нововолинську владу просять дозволити дооблаштувати майданчик у парку».




коментарів: 6
  1. Не забула, а проігнорувала.
    Це велика різниця!
    Діти – не електорат, на відміну від совковомислящих пенсіонерів і цим все сказано.

    • Не дай Бог тобі відчути те, що відчуває мама важкохворої дитини. Іти пішки і в дощ, і в сніг з дитиною на візку. Це ж яким бидлом треба бути, щоб таке написати.

  2. Омг, який гучний заголовок!
    Рейси є? Є!
    не підходить годиина відправлення? Можна цивілізовано згрупуватися з батьками інших діток, визначитися із зручною всім годиною, звернутися в виконком, там підуть на зустріч!
    Але ж нє…треба голосити на весь інтернет, шо влада забула про дітей..вигідно звучить так? Особливо перед виборами

    • Ви серйозно? Звернутися? Звернутися треба. Але влада коли графік складала то головою подумати не могла ? То це не забула? Ви якісьдивні

      Видно шо не знаєте що таке бути мамою особливої дитини

  3. “Шановна” Інна,хто і куди має згрупуватися? Є закон, де прописано, що дітки мають право на безкоштовний проїзд. Які визначені години? З дітьми їдуть не тільки в школу, але й на реабілітації, різні заняття. Про що ви можете говорити, не знаючи проблем батьків таких діток?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер