<

На дачному масиві поблизу Нововолинська викрали вулики з бджолами

Цей запис опубліковано більш як рік тому
10:54 | 8.05.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
37
/ 1 коментар

Поблизу Нововолинська викрали два вулики, що знаходилися на дачній ділянці масиву, що біля 5-ї шахти. Власники пасіки за винагороду просять допомогти із будь-якою інформацією про місце знаходження вуликів.

В інтернет-видання БУГ звернулася жінка Віта Володтмирівна та повідомила, що в понеділок, 7-го травня, сусіди по дачі зателефонували та розповіли, що злодії вкрали сітку паркану. Приїхавши на дачу, виявили, що зникло два вулика з бджолами, бляшаний верх, рамки, поїлки, матраци та інший інвентар для бджільництва. Це все коштує немаленьку суму.

Востаннє на дачі були у п’ятницю. Територія обгороджена парканом. Злочинці  зі сторони сусідньої ділянки зрізали паркан, сітку забрали з собою. Жінка розповідає, що це вже третя крадіжка з дачі:

“Повиносили вже все, що могли, – обурюється, – спочатку викрали балони, мангали, ложки, вилки, лопати, сапки. Тепер і до вуликів добралися. Поліція – бездіяльна. Минулого разу і рукавички та ґудзик, що від злодія лишилися – надали їм, казали, що знають чиє це. Та нічого не роблять.

Бджільництвом усе життя займався мій батько. Зараз йому 80, він хворіє, інвалід по зору. Займаємося його справою я і мій син. Коли батько дізнався, що викрали вулики, йому навіть стало погано. Люди кажуть, що це можуть бути злодії із сусіднього села – Грибовиця. І пасіку туди вивезли”.

Керівник Іваничівського відділу поліції Ігор Дорохольський у коментарі журналісту БУГу повідомив, що факт крадіжки на дачному масиві зафіксовано, на повідомлення про злочин одразу виїхали та провели усі необхідні дії. Наразі відкрито кримінальне провадження.

“Слідчий дав доручення підрозділу карного розшуку про проведення відповідних слідчих дій. Будуть опрацьовувати людей, які займаються бджільництвом, а їх багато в районі. Всі зацікавлені розкрити злочин”, – говорить Дорохольський.

Про часті крадіжки він зауважив, що це проблема, так як є багато наркоманів, які шукають легкої наживи. Дачний масив великий та ніяк не охороняється. Дорохольський зазначає, що постійно вживають заходи профілактики, патрулюють масив.

Віта Володимирівна дуже просить усіх, хто матиме будь-яку інформацію про викрадені вулики – повідомити за номером телефону 097 645 22 68, обіцяють винагороду. Вулики – українського виробництва, відносно нові – їм кілька років. Один жовтого, інший блакитного кольору.

Фото на головній сторінці – ілюстративне.




один коментар

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер