<

На 46,3% з лютого зростуть тарифи на воду в Нововолинську

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:38 | 17.01.2020 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
52
/ коментарів 17

З 1-го лютого в Нововолинську почнуть діяти нові тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення.

17-го січня на засіданні виконавчого комітету Нововолинської міської ради затвердили відповідне рішення та встановили підприємству «Нововолинськводоканал» тариф на воду 28, 55 грн./м3 з ПДВ:

  • на централізоване водопостачання – 13,74 грн./м3 з ПДВ.
  • на централізоване водовідведення – 14,81 грн./м3 з ПДВ.

Нагадаємо, поки що діючі тарифи – 19, 51 грн./м3 з ПДВ.

Начальник відділу економіки виконавчого комітету міськради Роман Подлевський зазначив, що на зміну тарифів вплинули наступні чинники:

  • збільшення витрат на заробітну плату у зв’язку з підвищенням рівня прожиткового мінімуму;
  • застосування нових коефіцієнтів згідно галузевої угоди амортизаційних відрахувань;
  • збільшення вартості матеріальних ресурсів, які використовує підприємство;
  • фінансові витрати на сплату відсотків кредиту Світового банку та витрати на повернення тіла кредиту.

Дію тарифів встановили на 1 рік з можливістю начальнику водоканалу Володимиру Озімчуку коригувати їх.

“У разі протягом строку дії тарифів обсягу окремих витрат, зокрема податків і зборів, мінімальної заробітної плати, орендної плати та амортизації, цін і тарифів на паливно-енергетичні та інші матеріальні ресурси, зміни обсягу фінансових витрат, складової частини планованого прибутку, у тому числі внаслідок зміни курсу валют за наявності кредитних зобов’язань перед міжнародними фінансовими організаціями. Коригування при цьому здійснювати лише тих складових частин структури тарифів, за якими відбулися цінові зміни”, – йдеться в рішенні виконкому.

Міський голова Нововолинська Віктор Сапожніков на засіданні виконкому кілька разів зауважив, що тарифи в місті не космічні і не найвищі в області.

“Хочу сказати пару слів для тих, хто можливо потім хоче спекулювати на тих тарифах, про які ведемо розмову. Довожу до вашого відома, що сусідній Володимир підняв на 50 %, ми – на 46 % і це при тому, що замінили 24 кілометри труб і нам треба повертати кредит. Якщо сумарно взяти воду та каналізацію, у нас на 2 гривні 30 копійок менше, ніж у Володимирі”, – сказав мер.

Нагадаємо, в Нововолинську здійснили заміну водопроводу, на заміну іржавим сталевим трубам стануть поліетиленові.




коментарів: 17
  1. В нас як завжди най най краще най най дешевше най най чистіше по цілій області.А якщо кредит повернемо то ціни знизите на воду.

  2. Тобто стане майже в 2 рази дорожче, як у Луцьку, і в 1.5 – як у Києві. Ай да молодці)))

    А слабо (це до гідроканальїв) розписати структуру тарифу? Зокрема, який саме курс валют та прибутковість туди закладені??? При перевищенні яких абсолютних показників Озімчук буде тихцем збільшувати суми в платіжках???

  3. Чому не були проведені загальноміські громадські слухання? Чому питання не виносилось на розгляд депутатів міської ради? Провести громадські слухання треба негайно! В Палаці культури провести!

  4. Для пана Сапожнікова звичайно це не гроші.Враховуючи його зарплату,премії і ще деякі приховані і немалі “доходи”,це капля в морі! А для звичайних людей,які рахують кожну копійчину,це жесть!

    • Вибори мерськи вже на носі. От він і старається для вас, щоб ви знову вибрали його.

  5. І тут брехня! Зараз по лічильнику не 19.51гр м/куб,а 20.27 гр.м/куб+ 7.42 водовідведення!

    • Таки глянув в платіжку – точно, 20.27. Водоканал, а чому? Ви ж стверджуєте, що діючий тариф 19.51??? Що це за 4 гривні переплати з кожної людини в місяць???

      • То , що вони творять- глибоко аморально. Якщо громада це проковтне, треба бути готовими до все нових підвищень в цьому році. А в Нововолинську і так вже ціни та тарифи найвищі в Україні!

    • А ще маніпуляція в порівняльній таблиці з останнього фото в тому, що оті заявлені 19.51 у Нововолинську – це голий тариф, який не включає в себе обслуговування внутрішньобудинкових мереж, а 15.05 у Луцьку – включає! Голий тариф у Луцьку, згідно сайту їхнього водоканалу, взагалі 13.82!!!

  6. Дію тарифів встановили на 1 рік з можливістю начальнику водоканалу Володимиру Озімчуку коригувати їх. Тобто долар підріс і ціна на воду теж ? А в людей доходи то на місці !

  7. Мені цікаво – і якість води зміниться ? Чи буде така як сьогодні схожа на квас ?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер