<

“Мертві душі” на шахті №9 “Нововолинська” – правда чи міф?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:30 | 15.10.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
40
/ коментарів 16

У редакцію інтернет-видання “БУГ” звернувся голова профспілки шахти №9 “Нововолинська” Василь Гура з тим, що на підприємстві виплачують заробітну плату працівнику, який давно розрахувався.

Скільки залізничних потягів з вугіллям приховали від обліку та реалізували «по своїх каналах» на нововолинських копальнях? Міністр вугільної промисловості Володимир Демчишин останнім разом оприлюднив перед українськими мас-медіа інформацію, що з першої шахти “Нововолинська” незаконно вивезли 7 тисяч тонн “чорного золота”. Проте чи був хоч один випадок, щоб проти когось з крадіїв порушили карну справу?

Міністру Демчишину відомо зовсім мало про те, що відбувається на наших копальнях. Крім вугілля, нам повідомили, що там прилаштувалися красти і гроші, зараховуючи до підземних бригад «мертві душі», які насправді працюють десь на будівництві та їздять по заробітках.

Ось що розповідає про найбільш розповсюджену та відпрацьовану схему перерахування коштів псевдогірникам Василь Гура – керівник профспілкової організації шахти №9 “Нововолинська”. Багато не треба: сфальсифікувати документацію щодо виходу працівників на роботу, а потім отримувати заробітну плату на “міфічних шахтарів”.

Можна зробити й по-іншому: влаштувати когось з рідних на роботу, а потім розрахувати, а зарплату йому залишити на рівних правах з тими людьми, які щоденно покидають свої сім’ї та спускаються в шахту, щоб отримати якусь копійку.

_DSC0211_tn

Цей чек, скоріше всього, не повинен був потрапити в руки посторонніх людей, його мали забрати з дільниці. Заробітна плата нарахована за вересень працівнику дев’ятої шахти, який розрахований з вугільного підприємства, за словами Василь Гури, в січні місяці. Отримувач коштів – син головного економіста шахти.

“Зайшов в табельну, спитав, чи працює людина з табельним номером 767. Мені назвали зовсім інше прізвище і дільницю. Коли показав чек, по реакції можна було все зрозуміти”, – розповідає Василь Гура.

Головний економіст шахти пояснює, що це звільнення з частковою (триразовою) виплатою розрахункових. Тобто це вихідна допомога. Хоч 8 місяців – трохи пізно для виплати. Адже ці кошти виділяються одразу, в інакшому випадку працівник має право подавати в суд.

Наталія Короб не знає, хто намовив сина звільнятися з частковою виплатою розрахункових і розповіла Василю Гурі, що не він один таким чином розраховувався з підприємства. Вона погодилась, що як головний економіст притримала цю суму на тривалий період протизаконно.

Жінка просила керівника профспілкової організації не афішувати це питання, бо “не любить піару”. Син, з її слів, перебуває зараз на заробітках.

Відповідно документи під час влаштування на роботу та у разі звільнення працівника підписує директор підприємства.




коментарів: 16
  1. Це ще тоді директором був Німой?
    Він знову хоче бути депутатом міської ради

  2. Німого доця Марчук,яка зараз працює на 10-тій така сама офірістка і одна тупість.

  3. а разве ее сын не такой же человек что и другие?ну с опозданием,ну и что с того?а гуре нечего делать вот и пишет всякую чушь.и,ВАСЯ,подставляй дальше нормальных шахтеров которые ездят на польшу они тебе такое спасибо скажут!

  4. А ви не задавали собі питання чого шахтарі іздять у польщу?тому що раніше шахтарська праця була престижною і високооплачуваною а зараз шахтарів мають ні за що і зарплата з дня в день меншає при тому що якість вугілля на сьогоднішній день досить непогана (ш9) от і возять сигарети бо треба якось кормити сім’ю а наше славне ДП разом з канторами обдирають роботяг так як ніколи бо чують скорий пі…ц вугільній волині

  5. Судячи зі всього голова профспілки рветься в мери міста чи в депутати, тому і риється в грязній білизні, а шахтарі від цього ще в гірше становище потрапляють, бо не зможуть під час роботи “чкурнути” в Польшу

  6. В мене складається враження, що просто дехто (ГУРА) хоче вижити Людину.Як Вам не соромно!!!!! Тут нема нічого протизаконного. Якби йому виплатили 2 чи більше разів – тоді так. А це просто всього навсього нарахували в іншому місяці. Не там шукаєте злочин. Ви прослідкуйте, що у Вас під НОСОМ робиться.
    Це просто говорить про те, що ВИ елементарно не розбираєтеся в корінцях і в заробітній платі.
    А ще продемонструйте свою заробітну плату. Нам дуже цікаво чим ви її заробляєте. Невже такими статтями????????

  7. *****, це людина ,яка розрахувалася вісім місяців назад, а гроші отримала за вересень місяць, шахтарик читай уважно статью,до чого тут ті хлопці, що їздять в Польщу.

  8. Ну і знову в усіх бідах звинувачують ДП а чому ви не поцікавитесь як відбулось скорочення, за рахунок кого? Нехай ваша НПГ надасть запит до ДП “ВВ”

  9. Гура недопив чи перепив,клоун і крапка.Його один зовнішній вигляд говопить за нього все.

    • Що ЛЮДА страшно стало, а клоунша це ти ,побільше таких людей як Вася і на шахті буде порядок.

  10. Скорочення кого?техпрацівниць прибиральниць.а на іх місце найняли охорону.поясніть будьте ласкаві що чи кого охорлняють на ДП?

  11. у меня такое впечатление что гура посланый чтобы закрыть шахту.месное руководство его еще ни разу не устроило.приезжие вообще не годятся.может он такой умный что сам хочет поруководить или он работает на демчишина и от сюда весь этот бред.ДОМА РУКОВОДИ.

  12. Слухай шахтарику, але ти не шахтар, бо шахтар такого б не написав .Гура Василь молодець,чесна, порядна людина яка переживає за людей і шахту.Вася молодець воруши те кубло ,шахтарі підтримують тебе.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця
18 Квітня, Четвер