<

Медсестри і санітарки прирівнюються до «рабсили» з девізом – повинен, – колишня працівниця Нововолинської ЦМЛ

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:58 | 27.08.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
153
/ коментарів 9

Медсестра, яка раніше працювала в Нововолинській центральній міській лікарні, вирішила розповісти про свій досвід роботи в закладі та відношення адміністрації до працівників.

Нагадаємо, події довкола лікарні розгорілися після заяви лікаря-хірурга Магомеда Магомаєва, стосовно порушень карантинних норм. Його підтримала ексзавідувачка дитячим відділенням Олена Магомаєва-Варга, вона відповіла на критику збоку директора з медичної частини Олімпіади Галас.

Колишня молодша медична сестра Тетяна Гавронська, яка працювала в лікарні 14 років, не змогла залишитися осторонь. Ситуація із закладом її “зачепила за живе”. Жінка вирішила поділилась своїм досвідом роботи в НЦМЛ:

“Пропрацювала 14 років. Рік за роком чекали змін на краще. Вірили в справедливість. Ризикували здоров’ям та працювали один працівник за трьох. Але ніхто й ніколи з керівництва не вважав тебе людиною. Свобода слова і власна думка на території НЦМЛ – заборонені. Сьогодні шукаєш справедливість, завтра – роботу”.

За словами Тетяни, нарахування заробітної плати – болюча тема. В бухгалтерії були свої «закони». Додала, що недоотримувала кошти за відпрацьовані години.

“Багато дискусій і незрозумілих відрахувань. Ніхто нічого не пояснював,у них все законно. Працювала на 0.75 ставки по 190-210 годин в місяць і отримувала заробітну плату в рази меншу. Відраховували майже половину, закони в бухгалтерії свої і це прикро”, – пригадує вона.

Бо за мізерну зарплатню доводилось годувати сім’ю, купувати медичний одяг та взуття, здавати кошти на акредитацію та раду сестер. Жінка додала, що навіть не в грошах справа, а в несправедливості:

“Молодша медична сестра (санітарка) це і прибиральниця, і двірник, і буфетниця, і маніпуляційна по догляду за хворими, і навіть безкоштовна доставка документів з кабінету в кабінет. Як казав один лікар: “нижча ланка, і дякуйте, що маєте державну роботу”.

Це не лікарня – це колонія суворого режиму. Як казала Магомедівна: “окреме царство”, де не “блатні” лікарі, медсестри і санітарки прирівнюються до “рабсили” з девізом – повинен”.

Лікарів, які пішли проти системи, за словами колишньої медсестри, мало:

“Вдячна Олені Магомедівні, за те, що ще дійсно є лікарі з великої літери, одиниці але є, які пішли проти системи, яким набридло це ярмо і неповага. Сім’я Магомаєвих – це приклад на який потрібно рівнятися, де знають, що таке субординація, етика та деонтологія. Чого не можна сказати про заступника головного лікаря Галас О.М., яка так старанно коментує дописи в інтернеті”.

Жінка підсумувала, має надією, що справедливість відновиться і адміністрацію все ж відправлять на пенсію:

“Щиро вірю, що справедливості бути, і що наша медицина буде не на останній сходинці, а адміністрацію таки відправлять на пенсію”.

Читайте: відправили у відпустку за власний рахунок, немає за що жити, – медпрацівниця Нововолинської ЦМЛ.




коментарів: 9
  1. Треба було вчитися, щоб бути лікарем. І не була б санітаркою, а поважною докторинею

  2. Ну що тут сказати? Про В.В. Мороза промовчу, поки-що. Нічого хорошого немає: один “совок” та авторитарні методи керівництва. Він не зміниться – запізно у його віці. А ось за Олімпіаду Миколаївну скажу: За вами боржок. Особисто переді мною. Навіть, два. Задокументовані. Думаю, незабаром прокуратура зацікавиться.

  3. Моя покійга свекруха там працювала значно раніше, а років 20 лікуаалась. Скрвзь трнба заплатити в кигеню, скізь дати, скрвзь чееають. П вона там пропрацювала в 2 змвни. 70 літрівкровіздала. На пннсії і року не пробула. А скількох врятувала. Свої нічого не побачили. Нпзиваєтьс лікували. Хппуги харали, нормальні лікували. Джамбулатович ви крутезний, справедливий, вмілий, справедливий- таким керувати медзакладом. Хай вас і родину бережуть вищі сили! Ми знаємо ваш путь. Ви найкращий хірург. І ми вдячні.

  4. Наша лікарня то повний жах! коли моя мама лежала її навіть лікарі не встигли оглянути , як забігли медсестри і питали про благодійний внесок .
    А Галас можна сказати врятувала одне життя , але так взятки беруть всі !

  5. В Нововолинську, зокрема в міській лікарні, продовжує панувати феодальний лад.

  6. На лапу беруть усі , такий наш вкраїнський менталітет понімаєш) та й беруть бо дають

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер