<

Лишилися без даху над головою: потрібна допомога сім’ї з Нововолинської громади, у якої горів будинок

Цей запис опубліковано більш як рік тому
18:10 | 22.01.2022 / Нововолинськ / , /
Перегляди
6382
/ Коментарі відсутні

Мамі та її трьом діткам з Низкинич Нововолинської громади потрібна фінансова допомога для відновлення будинку, в якому повністю згорів дах.

Нагадаємо, 20-го січня о 21:54 по вулиці Незалежності у селі Низкиничі загорівся житловий будинок. Рятувальники попередньо встановили, що ймовірна причина пожежі – підпал.

У будинку мешкає Марія Пилипюк, її мама та діти: 4-річний хлопчик з інвалідністю, двоє дівчаток 9-ти та 14-ти років.

Марія розповіла журналістам БУГу, що під час пожежі вона була в гостях у Нововолинську. Вдома старша донька вчила уроки, а бабуся з двома меншими дітьми спали.

Дівчинка почула як тріщить шифер та побачила дим, тож розбудила всіх і вони вибігли на вулицю.

“Мені подзвонила донька і каже: горить будинок. Я одразу набрала 101 та зупинила на вулиці машину, щоб мене відвезли додому. На щастя, хтось з села раніше помітив полум’я і викликав рятувальників”, – сказала Марія.

Жінка вважає, що підпал вчинив її колишній співмешканець, вона з ним розійшлась, але чоловік не дає їй спокою. У вечір коли сталася пожежа він також приходив, намагався з нею поговорити, але вона не захотіла, каже Марія.

Займання виникло на горищі, де немає електромережі. Там знаходилися речі. У поліції чоловіка перевіряли, кажуть, у нього є алібі.

Зараз жінка з мамою живе в літній кухні, а дітей взяли до себе сусіди. Односельці, друзі та просто небайдужі люди почали допомогти багатодітній родині відновлювати будинок. Федір Ромнюк надав безкоштовно частину матеріалів для перекриття даху.

Загалом на відновлення потрібно близько 50 тисяч гривень. Жінка працює в садочку, тож таких коштів у них немає.

ОНОВЛЕНО 9-го лютого 2022 року.

Завдяки зусиллям односельців, друзів та небайдужих мешканців, дах вкінці січня вдалося відремонтувати. Загалом Марії перерахували 90 тисяч гривень, що повністю покрили витрати на ремонт.

Жінка безмежно вдячна всім, хто допоміг їхній родині повернутися у свій дім.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа