<

Кривава річка на околиці Нововолинська смердить страшенно. Де влада?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
12:59 | 23.06.2017 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
19
/ коментарів 14

Неподалік 15-го мікрорайону міста Нововолинська люди потерпають від смороду, який поширюється від труби з рідиною, що нагадує кров.

Про проблему повідомив житель Нововолинська Роман Панасюк. Інтернет шокували фото потоків, які витікають з труби в районі 15-го мікрорайону.

Вода, забруднена різними відходами, продовжує стікати, а коли спека, то від неї поширюється страшенний сморід.

Володимир Калішук проживає відразу біля місця, звідки витікає рідина незрозумілого походження.

“Цю трубу побачив, коли нам наділили земельні ділянки, воно ще тоді все тут плавало. Став це все фотографувати, думав поїхати в Луцьк, бо тут ніхто нічого не хоче вирішувати. Заяви писали, зверталися до юриста на м’ясокомбінат. Сказали, що там забій не роблять. Звідки воно пливе, чого воно смердить, я не знаю. Раніше, як кури тут били, то було видно курячі кишки”, – розповідає чоловік.

Промислові підприємства, які вирішили заощадити на утилізації відходів, буквально знищують навколишнє середовище. Складається враження, що єдине, що має значення в наші дні, – це гроші, але ж повинна бути свідомість того, що страждають люди. Про це говорили з Романом Панасюком, який проживає на 15-му мікрорайоні.

– Запах, який відчувається, коли вітру немає, чути на всю округу. Я так розумію, у них якийсь забій був, бо видно, що вода з кров’ю. Я спеціально поліз в цей рів, щоб відзняти.

– Треба бути дуже відважним, щоб туди полізти.

– Просто набридає все це, скільки можна людей труїти?

Жителі не мовчать, звертаються в м’ясокомбінат. Труба знаходиться на землі Грядівської сільради, тому і до сільського голови Миколи Бородчука питань є багато.

“У м’ясокомбінаті заперечують, що це їхнє. Дирекція сидить в Луцьку. Ще колись як “Пан Курчак” тут працював, то і кишки, пір’я й все підряд пливло. І зараз пливе. Часом тече на півтруби, як ідуть дощі.

Очерет весною спалили, то воно тут залило повністю. Хоч би якісь труби проклали в рів, аби не розливалася та річка”, – каже Володимир Калішук.

Неприємний запах переслідує мешканців і вони запитують: коли нарешті це скінчиться і чи хтось вирішує цю проблему, де влада Нововолинська? Для початку непогано було б закликати сюди представників екологічної інспекції, щоб ті взяли забір води.

Ці шокуючі фото наочно демонструють, як гостро тут стоїть проблема забруднення навколишнього середовища. Якщо спільними зусиллями не вирішувати проблему виливання відходів, то незабаром можна опинитися у ситуації, коли ніякі фахівці чи обладнання не допоможуть.




коментарів: 14
  1. “Складається враження, що єдине, що має значення в наші дні, – це гроші” – та невже ? Значення мають европейські цінності а гроші це так…

  2. Ну, ось – “гість” тут, як тут. Всі ж знають ваше справжнє прізвище. Я колись рекомендував “БУГу” видаляти ваші коментарі. Людей, вони вже починають дратувати. Схоже, вам у нашому місті не потрібно нічого, окрім повернення “совкових” порядків… На чолі із вашим роботодавцем “гоподарницького” типу.

    • погано ви вчили м-л теорію… а ще журналіздом називаетесь… “повернення “совкових” порядків” в окремо взятому місті неможливо ! тай не потрібно.. до речі, ви журналіст з діпломом чи просто так себе називаете ?

  3. тут смердять відходи та течуть потоками, на шахтарському в озеро зливають ржаву воду….в районі другої шахти смердить пан курчак….на 15 м-ні кроноспан….в центрі руна …олійно-жировий комбінат…..З МІСТА ТРЕБА ПЕРЕЇЖАТИ !!!

  4. Жах!Жах!І ще раз жах!До чого цей Нововолинськ котиться…один сморід,ворони та ще й ріка з крові…А владі фіолетово

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

20 Квітня, Субота
19 Квітня, П’ятниця