<

Комунальники Нововолинська чекають на ялинки біля смітників

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:20 | 25.01.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
2
/ коментарі 3

Мешканці Нововолинська не підтримали ідею із пунктом прийому ялинок у місті. Після різдвяних свят головний атрибут новорічного настрою опиняється на смітниках. 

Цьогоріч на  території виробничого управління комунального господарства організували пункт прийому використаних ялинок. Жителів міста просили привозити вже непотрібні новорічні дерева на територію ВУКГ.

З метою раціонального використання рослинних відходів у місті організовується пункт прийому ялинок. Хвою перероблятимуть на мульчу, застосовуючи в якості добрива, а стовбури  та гілки  дерев дробитимуть на щепу для  котелень, – йшося в повідомленні для жителів міста.

Однак, по закінченню свят смітники міста масово заповнюються новорічними «красунями».

Перероблювати головні атрибути свят на паливо – це без сумніву корисна справа. Однак, з самого початку ідея із пунктом прийому ялинок була провальною, адже легше просто винести на смітник поруч із домом. Та й звідти вивозять непотрібні дерева на те ж місце.

Саме так і відгукнулися читачі «БУГу» під публікацією про початок прийому використаних ялинок.

«Прочитавши новину, перше враження було однозначно принести на пункт прийому. Що не можна десь в центрі організувати?  На вулицю Лісну не понесу», – пише читачка Олеся.

«Та хто туди піде з тією ялинкою в кінець міста», – відгукнувся  Василь.

Завітавши на місце прийому дерев журналісти інтернет-видання «БУГ» помітили лише одне – яке ще два дні тому було головною ялинкою міста. 23-го січня її розібрали та привезли на переробку.

Заступник  директора ВУКГ Олег Голян повідомив, що дійсно жодної ялинки на пункт не привезли. Натомість на кожному смітнику можна спостерігати «гори» новорічних дерев.

«Для того щоб їх вивезти використовують спецтехніку. На території комунального господарства перероблятимуть хвою та дробитимуть листки та стовбури на паливо. Ми чекаємо доки жителі міста викинуть по-більше ялинок, щоб їх водночас вивезти на переробку», – говорить Голян.

Нововолинці, а ви вже занесли свою ялинку на смітник?

До слова, ВУКГ має спеціальну установку – подрібнювач , за допомогою якої гілки перетворюють в сировину для опалення котелень.

«Гілля з міста привозимо сюди та робимо з нього паливо, хоча раніше це було просто сміття. Ми відмовилися від системи централізованого опалення, в гаражі поставили твердопаливні котли. Тепер самостійно опалюємо півтори тисячі квадратних метрів своїх приміщення і економимо близько 30-ти тисяч гривень», – розповідав начальник комунального господарства Артем Жигалюк в інтерв’ю «БУГу».

Саме таким чином будуть перероблені і новорічні дерева, які викидають жителі міста.

Готуючись до новорічних свят люди купують хвойні дерева, гарно прикрашають, а потім викидають на смітник. Чому ви надаєте перевагу саме «живій» ялинці або сосні ? Чи вашу домівку щороку прикрашає штучна «красуня»?




коментарів: 3
  1. У мене штучна, я не розумію людей які купують ялинку, це поперше лишня трата грошей, а подруге знищення лісу. Ми українці забуваємо, що ліс це зелені легені землі.

  2. І штучна не зовсім еко. Нею треба користуватися багато років (читав, що 20 років), щоб була користь.

  3. Яка Вам різниця до чужих витрат? Я ставила штучну 15 років, цього року захотіла живу, купила, зрізану спеціально для продажу, а не десь в лісі сама зрубала) на кожний попит є своя пропозиція, тому думка про зелені легені тут ні до чого.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер