<

Хочуть працювати ще й у неділю, щоб було за що жити: у Нововолинську протестували гірники ДП «Волиньвугілля»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:48 | 7.12.2020 / Нововолинськ / , /
Перегляди
15
/ коментарів 10

Нововолинські шахтарі знову протестують. Обуренні критичною ситуацією, яка наразі склалася на ДП «Волиньвугілля». Гірники 7-го грудня зібралися у приміщенні підприємства, аби вирішити, як же їм працювати далі.

Емоційно, з криками та лайкою шахтарі висловлювали своє незадоволення роботою чинного керівництва та умовами праці.

Гірники наголошували: підприємство та люди, які на ньому працюють, зараз – на межі.

Мільйонні борги за електроенергію, і у результаті цього – відключення світла, кількамісячна заборгованість заробітної плати, різке зменшення вуглевидобутку, зношена аварійна техніка – ці та інші претензії вони висловили технічному директору ДП «Волиньвугілля» Анатолію Головку, а також запитали в нього, коли ж нарешті ситуація покращиться.

У свою чергу, Анатолій Головко частково погодився із звинуваченнями шахтарів. Він визнав, що ситуація на шахтах №9 та Бужанка – дійсно критична, однак запевнив, що не все з того, що від нього вимагають, – у його компетентності.

За його словами, зараз вугільна галузь України переживає важкі часи: ціна на вугілля у порівнянні з минулим роком знизилася майже наполовину, через заборгованість вимкнули електроенергію, а без неї робота на шахтах «заморозилася», до того ж працівникам кілька місяців не виплачують заробітну плату.

«Я це все розумію. Але ці питання не в моїй компетенції», – наголосив Головко.

Не почувши відповідей на свої питання, гірники почали вимагати, аби технічний директор написав заяву на звільнення. Мовляв, він ігнорує й не вирішує проблем шахтарів та не лобіює їхніх інтересів перед вищим керівництвом.

«Ви нас не розумієте і не чуєте! Вам байдуже на наші проблеми!», – запевняли шахтарі.

Окрім цього, гірники вимагали, аби їм дозволили працювати у вихідні, зокрема, й у неділю. Аби мати змогу, видобути більше вугілля і відповідно заробити більше коштів.

«Таким способом ми зможемо видобути і продати більшу кількість вугілля й матимемо можливість розрахуватися з нашими боргами, у тому числі й за електроенергію», – переконували гірники.

Анатолій Головко зазначив, що не має нічого проти цього. Але це має бути узгоджено з вищим керівництвом.




коментарів: 10
  1. Придуркі інакше нема слів. Працювати в неділю!!! Зарплата має бути достойна без неділь.

    • Так зарплата має бути вчасно і без неділь достойною, треба збільшувати тарифи і оклади відповідно до мінімальної заробітної плати,тоді і можна навести лад в шахтах,в людей немає бажання працювати за копійки,яких і не виплачують

  2. В будній день нема що робити. Даже помитися нормально неможливо. В бані температура така як на вулиці і вода тече з двох кранів на всю баню. Зробили з нас настоящих бомжів.про санатарію я вже промовчу і так всі знають.

  3. Не смішіть. Видобутку вугілля нема,та й вугіллям назвати гірничу масу що іноді видають наші шахти не можна. Наші шахти це не місце де добувають вугілля, це місце де заробляють підземний стаж, виробляють регреси та проводять відкати.

  4. Сьомий день Бог дав відпочивати.Ми Вас підтримуємо.Але невже ви Всі не бачите що Господь попустив вірус за наші гріхи.Прийдіть у неділю Всі на літургію у церкву і Бог поможе в усьому.

  5. Бiмбер прямо в точку. Они и в будни не работали. И вдруг в выходные хотят. Да двойную оплату хотят они, вот и все.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок