<

Гуртожиток “Нововолинського РМЗ” здали під заставу разом із жителями?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
16:44 | 14.09.2015 / Нововолинськ / /
Перегляди
30
/ Коментарі відсутні

Кілька днів тому адміністрація “Нововолинського РМЗ” скликала жителів гуртожитку, що перебуває на балансі заводу, на збори, де їм повідомили, що невдовзі може прийти новий власник, якому передасться майно підприємства. Оскільки кімнати у гуртожитку не приватизовані, мешканців спрямували шукати допомоги до вищих інстанцій, адже в людей є велика загроза залишитися без даху над головою.

Не відомо, чи є сенс оббивати пороги чиновників, щоб кімнати бараку стали нарешті їх приватною власністю, адже колишні працівники РМЗ говорять, що приміщення здане під заставу юстиції міста Луцька.

Про те, що гуртожиток на вулиці Нововолинській, 34, знаходиться під арештом, Світлана Цьось дізналась буквально півроку тому. Разом з чоловіком присвятили роботі на РМЗ все життя. Не перший рік вони “воюють” за передачу майна у комунальну власність та приватизацію. Не раз зустрічалися з місцевою владою і з директором заводу з цього питання разом, в одному кабінеті, однак ніхто навіть словом не обмовився, що приміщення ВЖЕ ТОДІ було під заставою. Виходить, людей водили круг пальця, скликаючи наради і подаючи вигляд, що хтось щось робить.

Зрештою, народ узагалі боїться вкладати свої заощадження в горе-барак через те, що його доля невідома. А робити ремонт треба вже, бо приміщення перебуває у жахливому стані. Стеля потріскала, лущиться штукатурка. Тут живуть сім’ї з дітьми.

_DSC0531_tn

 

_DSC0539_tn
_DSC0529_tn

“Адміністрація заводу сказала, що має бути новий власник, який, швидше всього, нас “попросить” і нам потрібно кудись звертатись, щоб зняти гуртожиток з-під застави. Наскільки я розумію, його неправомірно передали, а з іншої сторони – неправомірно прийняли під заставу. Якщо ми цього питання найближчим часом не вирішимо, то можемо опинитися на вулиці,” – розповідає мешканець бараку Юрій Поточний.

Тетяна Панчук, бухгалтер РМЗ, спробувала пояснити ситуацію: “Неодноразово самі пробували гуртожиток передати в комунальну власність, але нам не вдавалося. Просили, щоб жителі створили ОСББ – ніякої ініціативи. Одразу хочу сказати, що є спеціальна довідка, – це майно під заставою не перебуває. Я людям пояснила, що питання застави – це питання самого підприємства. Якщо би гуртожиток був під заставою, його б ніхто не зняв. Ми знаходимося в підпорядкуванні міністерства і є порядок передачі. Ситуація на шахтах самі бачите яка, в разі зміни керівника РМЗ не хочемо, щоб в людей були проблеми”.

Журналісти “БУГу” поспілкувалися з колишнім бухгалтером підприємства Лідією Паламарчук, яка уже 2 роки на пенсії. Жінка підтвердила інформацію, що обласна юстиція свого часу від заводу вимагала всі основні засоби. В цей список потрапив і гуртожиток. Майно продається на аукціоні, і деякі цехи, подейкують, вже продані.

“Колись була “заворушка”, щоб передати гуртожиток в комунальну власність. Писали листа в міністерство про дозвіл передачі майна. А звідти прийшла відповідь, що це можливо лише в тому випадку, якщо буде довідка, що воно не під заставою. Звісно, такої довідки юстиція не дала”, – розповідає Лідія Валентинівна.

На зборах з адміністрацією РМЗ жителі бараку просили показати аналогічну довідку, однак такої не знайшлося. Тепер, каже бухгалтер Тетяна Панчук, у неї є відповідний документ.

_DSC0527_tn
_DSC0533_tn
_DSC0524_tn




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

24 Квітня, Середа
23 Квітня, Вівторок