<

Диму та смороду нарешті не буде? – в Нововолинську мешканці будинку 4-й рік скаржаться на кафе “Мангал”

Цей запис опубліковано більш як рік тому
15:42 | 13.04.2018 / Нововолинськ /
Перегляди
9
/ коментарів 5

Мешканці будинків у Нововолинську, що на Шахтарському мікрорайоні, скаржаться на сморід від кафе “Мангал”. Окрім того, навколо території знищили газони та порушується тиша у нічний час. Робоча депутатська комісія прийняла рішення зобов’язати власників кафе демонтувати піч, з якої йде дим.

13-го квітня відбулося засідання робочої депутатської комісії по контролю за діяльністю підприємств на території міста. На зустрічі піднімали питання скарг жителів на кафе “Мангал”, яке розташоване у будинку №18 на мікрорайоні Шахтарському.

Неодноразово мешканці будинку писали скарги в міську раду на діяльність закладу. Одна із жінок розповідає:

“Завдяки цій чудо-печі, яка розташована в пристроєній споруді, ми не можемо відчинити вікна, на балкон не вийти, ніяк не повісиш білизну. Вже 4-й рік димить. Нам смердить, а той, що орендує кафе каже, що це пахне шашлик. Зверталися і в поліцію і в державну службу з надзвичайних ситуацій, ніякого результату. Поліція каже, щоб місцева влада розбиралася, а рятувальники кажуть, що замалий об’єкт. Нам сказали, що дозволів на ту піч ніхто не видавав”.

Окрім запаху та диму, на які скаржаться люди, навколо кафе не зроблений ніякий благоустрій. Більше того, газони, які колись там були, перетворилися в болото.

“В центрі є кафе і живуть люди, проблем немає. А з нас власники сміються, опів на четверту ночі грає музика, влаштовують весілля, що аж стіни дрижать. Викликаємо поліцію, то затихають. Довкола будинку суцільне болото, ями від машин”, – додає ще один мешканець.

На зустріч запрошували орендаря приміщення, але він не прийшов. Висловити бачення вирішення ситуації насамперед дали члену комісії – завідувачу Нововолинського міськрайонного відділу ДУ «Волинського обласного лабораторного центру» Держсанепідслужби України Василю Мельнику.

“Режим не повинен порушуватися і шуму в нічний час немає бути. Потрібно це вирішувати. Та суть в тому, що це орендоване приміщення і наскільки нам відомо, власника немає в місті. Він здав приміщення в оренду, яку не потрібно ні з ким погоджувати. В цьому і проблема”, – розповів він.

Мешканці обурювалися, що попри все, необхідно знести ту піч. Наводять в приклад пекарню, яку демонтували.

“Жителям району хліб смердів, а в нас і запахи смаженого і дим”, – говорять люди.

Вирішити проблему з “Мангалом” брався спеціаліст відділу будівництва, комунального господарства і газифікації Ігор Орєхов. Люди розповідають, що він обіцяв, що орендар розірве угоду з власником. Та ніяких дій так і не відбувалося.

Присутній на засіданні комісії депутат обласної ради Борис Бабійчук висловив свої думки. Він зазначив, що насамперед міська рада повинна зобов’язати кафе провести благоустрій біля території, так як не має ні заїзду, ні нормальної дороги. Мешканці додають, що вже й трави немає, одне тільки болото.

Бабійчук також порадив викликати поліцію, якщо будуть пракувати автомобілі на газонах. І зазначив, що якщо є дим, а це викиди в повітря, то має бути дозвіл.

Вислухавши думки жителів вулиці, кілька хвилин комісія радилася і шукала вихід із ситуації.

Якщо пічку вони встановили самовільно, без усіляких дозвільних документів, то єдине рішення – знести її, – аргументував депутат міськради Руслан Соловйов.

– Повністю підтримую слова Соловйова, – додав заступник міського голови Володимир Рожелюк.

Після цих слів люди поопладували членам комісії.

У результаті обговорень комісія вирішила винести питання демонтажу печі на засідання виконавчого комітету або сесії Нововолинської міськради. Пообіцяли мешканцям, що  ситуацію із благоустроєм території та порушення режиму тиші також вирішать.

Люди зраділи обіцянкам комісії та задоволені пішли додому.

Відеозапис засідання комісії.

https://www.facebook.com/bugorgua/videos/1696288720450223/




коментарів: 5
  1. То тільки тупі люди як Книш можуть написати таке.”продайте квартиру”… Цікаво чи Книш хотів би там її купити.

  2. що тоді казати мешканцям вул.Шахтарської , будинкам наближеним до ЗПГ, U-canvas (р-н 1ї шахти) , там взагалі не зрозуміло як вони ще дихають тим їдким противним чорним димом з відходів пластиліну, але певно вже звикли та змирилися)

  3. Ти,чудо- книш,а ти хотів би там жити і що ти мелеш недалекий? Люди десятиліттями живуть в цьому будинку і прилеглих до мангалу,а тепер мають продавати свої квартири,бо каму- то нєчєм дєтєй карміть в чужій країні! То нехай своїх діток кормлять в своїй державі і травлять своїх земляків! А в кращому випадку нехай приїжджі гості з іншої держави викуплять весь мікрорайон,а мешканці тоді куплять собі інші квартири в більш екологічно чистому районі міста!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця