<

Депутати Нововолинської міськради закликали Президента заборонити УПЦ МП в Україні

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:14 | 14.07.2022 / Нововолинськ / , , /
Перегляди
3776
/ коментарів 15

14-го липня на сесії Нововолинської міської ради депутати звернулися до Президента України та голови Верховної ради з вимогою припинити діяльність Української православної церкви Московського патріархату в Україні.

Відповідне звернення депутати міської ради підтримали одноголосно.

Текст звернення без змін:

“Для російської федерації, яка здійснює воєнну агресію проти України, Українська православна церква московського Патріархату (УПЦ МП), як частина російської православної церкви (РПЦ), практично є останнім форпостом з підтримки держави – агресора. Діяльність Української православної церкви (Московського патріархату) (далі – УПЦ МП) носить відвертий антидержавницький та антиукраїнський характер. Будучи структурним підрозділом Російської православної церкви, яка відома своїми давніми стосунками з російськими спецслужбами, ця релігійна організація послідовно провадить розкольницьку політику на релігійному ґрунті, штучно створюючи передумови для релігійного протистояння в українському суспільстві та невпинно розповідаючи всім навкруги про жахливу міжрелігійну ситуацію в Україні.

росія цинічно використовує УПЦ ПМ і її вірян та священнослужителів (які часто самі цього до кінця не усвідомлюють) як майданчик для пропагування ідей і наративів «руского міра».

Перед вторгненням в Україну путін заявив, що УПЦ МП в Україні «утискають» і цим аргументував необхідність «навести лад в Україні».

Православна церква в росії не є церквою як такою, це певний департамент у справах релігій російської держави, а позиція РПЦ, та персонально патріарха кіріла у війні росії проти України є максимально людиноненависницькою. Від рук російських терористів, благословенних кірілом, гинуть наші сини і чоловіки, мирні люди, серед яких діти і жінки.

Визнаючи це, дві волинські єпархії звернулися до патріарха РПЦ кіріла з вимогою надати автономію УПЦ МП. Майже дві сотні священників УПЦ МП на Волині поставили свої підписи під зверненням з вимогою засудити дії кіріла силою міжнародного церковного трибуналу. Однак керівництво УПЦ МП й досі продовжує зберігати підпорядкування центру в москві, що прямо загрожує національній безпеці України.

Враховуючи наведені факти та обставини, ми, депутати Нововолинської міської  ради, звертаємося до:

  • Президента України Володимира Зеленського, Верховної Ради України з вимогою прийняти та підписати Закон, про заборону діяльності УПЦ МП в Україні;
  • начальника Волинської обласної військової адміністрації Юрія Погуляйка з вимогою негайно скасувати в установленому законодавством порядку Статути та державну реєстрацію релігійних громад УПЦ МП на території Волинської області;
  • представників УПЦ МП, які знаходяться на території Нововолинської громади, з вимогою об’єднатися з Православною Церквою України до Дня Незалежності України, 24 серпня 2022 року”.

Проєкт звернення депутати підтримали одноголосно.




коментарів: 15
  1. Не президента а ВР ,яка повинна прийняти закон про заборону сатанинської кацапської МП в Україні ,чекаємо коли в Володимирі приймуть таке звернення до ВР ,бо в нашому місті якраз і знаходиться кубло цих любитьелів рускага лайна -всі знають де .

  2. Нагріють нас , ой як нагріють..
    Люди, невже ви не розумієте , влада вже давно готувалась до цього , тому і заборонила спалювати траву, сміття і тд. Саме цим і будемо взимку грітися!!!

  3. “представників УПЦ МП, які знаходяться на території Нововолинської громади, з вимогою об’єднатися з Православною Церквою України до Дня Незалежності України, 24 серпня 2022 року” – а якщо хтось захоче обєднатися з буддистами? Що тоді будуть робити революційні матроси желєзняки міської Ради?

  4. А шо оленевод на фотці робить?
    Він же ж до тої секти ніякого відношення не має, він шаманщик

  5. Рішення неправильне. Боягузливе і нейтральне. Ми, мовляв, “за колгоспи, але не в нашому селі”. Така сама історія, як і з декомунізацією\дерусифікацією у виконанні заст. міського голови В.Скриннік, яка курує ці питання і, котра маючи повне право згідно “ЗУ Про місцеве самоврядування” ст. 37, повинна була винести ці проблеми на сесію міської ради. А не розводити підкилимну мишачу вовтузню з громадськими слуханнями, консультаціями в Інституті Національної пам`яті та іншими, як вбачається, службовими маразмами через тваринний, вочевидь, страх перед недобитими комуняками Нововолинська. Заборонити УПЦ МП в місті, мала Нововолинська міська рада, її сесія! Як це робиться в інших містах України. А то наші місцеві діячі “і рибку з`їли, і на х*** сіли”! Навіщо нам, члени НВ ОТГ, така місцева влада, яка власної тіні полохається?

    • Напередодні заборони УПЦ МП в місті Нововолинськ міська рада мала би або відмінити на території м.Нововолинська дію Конституції України або внести певні зміни до Конституції.

      • Дурень ти, як був “гостю” – так ним і залишився. Коментарі твої, тільки для недолугих та тупих. Як і ти сам, козел.

    • Пан Анатолій, скільки у ваших сутках годин, що ви стільки строчите?
      І це тільки на цьому поважному медійному ресурсі. Боюсь подумати про інші…
      Чи у вас є помічниця секретутка?

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа