<

Депутати Нововолинської міської ради звернулися до вищих органів щодо критичної ситуації на шахтах

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:18 | 14.12.2020 / Нововолинськ / /
Перегляди
13
/ Коментарі відсутні

14-го грудня на сесії Нововолинської міської ради депутати звернулися до президента України, прем’єр-міністра, генерального прокурора, т.в.о. міністра енергетики щодо вжиття негайних заходів щодо критичної ситуації на вугледобувних підприємствах Волині.

У Нововолинську склалася критична ситуація на вуглевидобувних підприємствах ДП «Волиньвугілля». Уже декілька днів відбуваються акції протесту працівників, – йдеться у зверненні.

Із серпня по листопад заборгованість по заробітній платі становить 85,7 мільйонів гривень. Гірники обурюються неефективним управлінням та використанням коштів на ремонт та модернізацію гірничого обладнання, а також розкраданням коштів на підприємстві. Це підтверджено результатами аудит-служби Міністерства енергетики України № 03-20. 

“Так як ДП «Волиньвугілля» має стратегічне значення не тільки для регіону, але і для енергетичної безпеки нашої держави, з метою недопущення соціального вибуху, просимо: 

– виплатити в повному обсязі заборговану заробітну плату;

– не допускати відключення даних підприємств від електропостачання;

– ні в якому разі не закривати вуглевидобувні підприємства ДП «Волиньвугілля», зокрема: ВП «Шахта № 9 «Нововолинська» і ВП «Шахта Бужанська».

– передбачити фінансування на розвиток вугільних підприємств Волині.

Керівник профспілки на шахті №10, депутат міської ради Вячеслав Спиридонов запропонував внести до звернення інформацію, яка пов’язана із недобудованою копальнею. Зокрема про недопущення масового скорочення працівників.

Керівник Волинського теркому працівників вугільної промисловості Роман Юзефович додав, що у звернення потрібно додати вимогу до профільного Міністерства розробити програму подальшої долі всіх працівників, які після закриття копалень, яке рано чи пізно відбудеться, залишаться без роботи.

Як підсумував міський голова Борис Карпус, звернення доповнять цими моментами, які озвучили голови шахтарських профспілок, а також вимогу виплати заборгованості по зарплаті на “Волиньвантажтрансі”. Окремо, наголосив мер, потрібно звернутися до Литовезької та Поромівської ОТГ, на території яких розташовані шахта №9 та “Бужанська”.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок