<

Чи знайдуть у бюджеті 2020-го року кошти на добудову шахти №10 «Нововолинська»?

Цей запис опубліковано більш як рік тому
20:43 | 16.09.2019 / Нововолинськ / , /
Перегляди
5
/ коментарів 8

У проєкті державного бюджету, який винесли на розгляд Верховної Ради 15-го вересня, не йдеться про виділення коштів для шахти №10 «Нововолинська». Проте, до проєкту ше можуть подати зміни і передбачити необхідні гроші на її утримання чи добудову.

На сайті парламенту з’явився проєкт бюджету, тож БУГ проаналізував прогнозовані видатки на вугільну галузь.

На підтримку вугільної галузі, згідно з проєктом, піде майже 3 мільярди гривень.

Так на реструктуризацію вугільної галузі передбачено майже 2 мільярди гривень, на гірничорятувальні заходи на вугледобувних підприємствах 290 мільйонів, ліквідацію вугледобувних та торф’яних підприємств 660 мільйонів, наукову та науково-технічну діяльність у сфері паливо-енергетичного комплексу та вугільної промисловості 8 мільйонів гривень.

Про цільове виділення коштів на добудову шахти в загальному документі не йдеться. Чи знає щось про це директор шахти Григорій Бар?

За його словами, інформацію про те, що коштів на 10-ту шахту не передбачено, він чув, проте проєкт бюджету ще мав пройти певні погодження в комітетах і, наскільки відомо йому, кошти на шахту повинні закласти.

Для того, щоб утримати об’єкт у безпечному стані на наступний рік потрібно 75 мільйонів гривень, щоб його добудувати – близько 600 мільйонів.

Сьогодні на шахті працює більше 180-ти будівельників.

На запитання, що буде, якщо кошти на шахту все ж не передбачать, директор відповідає: «боюся прогнозувати». Скоріше за все, розповідає Бар, підприємство включать у список на приватизацію.

Що стосується зарплат працівникам, то вони ще не отримали гроші за серпень та частину вересня.

“Сьогодні все в підвішеному стані. Минулого року спочатку нам передбачили 14 мільйонів. А потім вже на початку року додали кошти. Ситуація неоднозначна”, – сказав Григорій Бар.




коментарів: 8
  1. Колись побували дев’ять шахт за десять років,а зараз будують одну двадцять пять років!
    Мабуть невдахи”керують або будують

    • ну шо ви таке кажете ! ви просто не розумієте, наскільки капіталізм ефективніше клятого соціалізму ! а шахти.. це просто, як казав Усер ( не той Усер, шо Усер, а той Усер, шо агент путіна), їх під дулом пістолета будували !

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

25 Квітня, Четвер
24 Квітня, Середа