<

Батьки повідомляють, що в таборі Нововолинська отруїлися діти – офіційно інформацію не підтверджують

Цей запис опубліковано більш як рік тому
13:04 | 5.07.2018 / Нововолинськ / /
Перегляди
15
/ 1 коментар

5-го червня зранку мама 12-річного хлопчика повідомила, що забрала свою дитину з дитячого табору «Прикордонник», що поблизу Нововолинська, із симптомами отруєння. Зазначає, що вчора ввечері кілька дітей почали блювати. Інформацію про дітей з симптомами отруєння в таборі «Прикордонник» офіційно не підтвердили, та на даний момент відгукнулися три мами, які забрали захворілих дітей з відпочинку.

Як розповідає мама хлопчика Наталія Іванська, трьом дітям з його кімнати було погано. Син цілу ніч мучився, два рази блював. В кімнаті проживало четверо дітей, трьом із них було погано.

Об 11:00 головний лікар НЦМЛ Віктор Мороз повідомив, що в лікарню звернень не було.

Поки готувався матеріал, батьки розповіли, що звернулися до лікарні з температурою для надання медичної допомоги, бо хлопчику вдома почало гіршати. Його лишили в лікарні, будуть ставити крапельницю. Батьки хотіли відмовитися, однак лікарі порадили не втрачати час на лікування.

Наталія розповідає, що випадково дізналася, що симптоми отруєння були не в однієї дитини, коли забирали сина. Діти, які чергують на вході до табору, сказали, що ще вчора забирали батьки дітей, бо ті рвали і була нудота.

“Вугілля активоване сину в таборі не дали, може, не вистачило на всіх, не знаю, бо деяким дали по дві таблетки. Опівночі син дзвонив, але вихователь сказала, що ліки дали йому. Як виявилось сьогодні – це Цитрамон, Но-шпа, Панкреатин.

Не сказали вночі, що не тільки в моєї дитини симптоми отруєння, я б забрала його ще вчора. Бо діти, які були на вході в табір, розповіли, що дітей забирали, бо рвали і нудота була.

Також одній дівчинці викликали швидку, що вихователь підтвердила. Але не знаю чи з приводу отруєння, тому не буду нагнітати, може, з нею щось інше було.

Син їв бутерброд з сиром, чай, макарони, котлету, суп гороховий. На полуденок – вафлі, печиво, сік. Казав, що все на смак нормальне було. Один хлопчик з кімнати не їв обід і вечерю, то він не рвав”, – розповідає мама хлопчика.

Директор позаміського дитячого закладу оздоровлення та відпочинку «Прикордонник» Нововолинської міської ради Лариса Вознюк у коментарі журналісту інтернет-видання “БУГ” запевнила, що в таборі всі діти здорові. Інформацію про дітей з симптомами отруєння не підтвердила.

“Якщо мама каже, що дитина отруїлася в таборі, то треба ще вияснити, чи їв він щось своє. І це повинні роботи спеціальні інстанції. Є діти і з соплями, і температурою. В таборі є медики. Діти під контролем. Всі діти здорові”, – таку відповідь дала директор табору.

Разом з тим у групі фейсбук Нововолинськінфо під публікацією Наталії Іванської про отуєння дітей в «Прикордоннику» відгукнулися й інші мами.

Симптоми отруєння можуть бути не лише від неякісного харчування, але й якщо діти “підхватили” інфекційне захворювання.

Батьки відгукуються про табір добре, та ситуації бувають різні і здоров’я дітей, які проводять літній відпочинок у закладі, – чи не найважливіше. Тому такі питання мають бути на особливому контролі.




один коментар
  1. Нововолинським міськрайонним відділом ДУ “Волинський ОЛЦ МОЗУ” було здійснено лабораторне обстеження (взятття проб, мазків, змивів)у таборі відпочинку школярів “Прикордонник” з метою з’ясування причин захворювання (отруєння) дітей. На даний час не виявлено інфекції на території табору, в їдільні, на кухні та в кімнатах дітей. Також лікарем-інфекціоністом проведено огляд дітей, які перебувають в таборі в даний момент. Серед них не виявлено жодної дитини з ознаками кишкової інфекції. Протягом трьох діб у лікарню звернулася лише одна дитина з розладом шлунково-кишкового тракту. Є підозра, що ця дитина могла отруїтися продуктами або напоями, які купували їй батьки. Наголошуємо, що у таборі “Прикордонник” діти забезпеченні повноцінним збалансованим харчуванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

19 Квітня, П’ятниця