<

“Автономна війна” у Нововолинську. Мешканці вимагають відключити їх від централізованого опалення

Цей запис опубліковано більш як рік тому
17:17 | 14.07.2017 / Нововолинськ /
Перегляди
7
/ коментарів 35

13-го липня активістам ініціативної групи нововолинців, які мешкають на вулиці Сонячній,1, було відмовлено у наданні дозволів на відключення від централізованого опалення. Представники влади Нововолинська та теплогенеруючого підприємства заявляють, що їхні дії законні.

Ініціативна група жителів, які бажають відключитись від централізованого опалення, вважають, що міська влада лобіює інтереси теплокомуненерго. Можливість відключення центрального опалення обговорюється мешканцями будину №1 вулиці Сонячної не один рік. Особливо актуальним це питання стало після підвищення тарифів на тепло. Люди не готові платити такі суми, а комісія з питань відключення від централізованого опалення не дозволяє їм відключитись від мережі.

Разом із мешканцями на засідання комісії прибув і Василь Гура – депутат Нововолинської міської ради, котрий теж проживає в цьому будинку. На початку засідання він поцікавився, чи є кворум. Скільки всього членів є в комісії заступник мера Нововолинська Володимир Рожелюк відповісти зміг тільки після того, як йому принесли список.

Мешканці будинку скаржаться: батареї можуть бути або ледь теплі, або взагалі — холодні. Незважаючи на це, людям все ж прийдуть платіжки за “спожите тепло”. В той же час у квартирі сусіда температура повітря нагрівається настільки, що немає чим дихати. З кранів нововолинців постійно тече гаряча вода, за яку вони теж змушені платити.

Жителі виступили з проханням розробити механізм, за яким споживачі за власним бажанням змогли б відмовлятися від послуг з централізованого опалення. Тим паче договір з теплокомуненерго завершився 25-го січня. Людей цікавить, на яких підставах підприємство надає послуги, а його керівник Анатолій Гаврилюк каже, що договори всі пролонговані згідно чинного законодавства.

Перед тим, як виносити питання на голосування, Василь Гура поцікавився, в скількох членів комісії є централізоване опалення. Проте Володимир Рожелюк дав зауваження депутату: “Задавайте питання по суті роботи комісії!”.

Також Василь Гура навів приклад сусіднього міста Червоноград у Львівській області, де такі питання вирішують за значно спрощеною процедурою. “Ми що, в іншій країні живемо?”, – спитав депутат.

Він заявив, що засідання комісії мали б провести значно раніше і тільки через наполягання людей вона відбулась. Проте її члени все одно не проголосували за відключення будинку від централізованого опалення.

На думку жителів, такі дії міської влади порушують конституційні права людини. Через це між чиновниками та нововолинцями назріває серйозний конфлікт.

Бажання споживачів економити на оплаті за тепло, встановивши автономне опалення з лічильниками, є абсолютно логічним. Але чи зможуть чиновники хоча б дати старт наведенню ладу у питанні відключення від централізованих тепломереж? – час покаже.




коментарів: 35
  1. населення намагаються зменшити (великiй аграрнiй державi стiлько не потрiбно), а воно намагаеться вижити ! i цi люди ще називають себе свiдомими ! ганьба !

  2. Шкода, що мене не запросили. Я воюю із режимом “сапогізму” за те ж, що й Ви, вже другий рік. Наказ Мінбуду, на який посилаються бюрократи – недійсний і не має сили закону. Це порушення моїх і Ваших конституційних прав та свобод. Ця колізія буде мати для міських чиновників дуже сумні наслідки – вона стане останньою у їхній кар’єрі місцевих службовців. Телефонуйте мені: 067 141 8506. Будемо подавати на В. Сапожнікова до суду за зловживання службовим становищем. Чекаю.

    • цілком підтримую Анатоля-маю офіційну відповідь міністерства-наші *царьки* маніпулюють тим,що люди не знають законодавства!!! Такі заходи потрібно проводити публічно,якщо ви бажаєте бути самими *розумними*,то не потрібно звертатись до громади.Наших *самодурів* і *царків* можна побороти тільки гуртом! Але прийде час і всіх *царьків* чекає участь Лесика Довгого і Допи-Гепи.Розкопаємо теплотрасу по Св.Володимира і Грушевського і доведемо,що гроші були вкрадені!!!! Не кажучи про все інше,що було зроблено і робиться в Нововолинську. Ганьба застойній Нововолинській владі.

      • Розкопаємо всі – де клали труби та шляхові покриття і перевіримо. Це, міському феодальному режиму не зійде із рук. Через скільки років притягують до кримінальної відповідальності Черновецького, Довгого, Клименка, Розенблата, Полякова та безліч інших злодюг? Нинішній місцевій команді, та їхнім слугам, не буде місця у Нововолинську. І “дахуючим” прокурорам теж!

  3. В гаврилюктеплі тільки видимий порядок, а бардак такий, що вам і не снилося…Нормального тепла годі сподіватися, бо всім заправляє головний, неперевершений, пан фахівець…буде ганяти людей, щоб крутили засувки й шукали причину, коли він сам і створив ту причину…

  4. А коли цей *спеціаліст* виконає постанову уряду по встановленню лічильників на тепло? 1 вересня вже скоро? Немає страху?

    • Вже виконує Коптюк втридорога. Свої ж зварники та слюсарі без роботи, по відпустках.

  5. А дозволи на *теплі підлоги*? Це теж законно? Громадяни,не соромтесь,задавайте питання?

  6. Чому магазини в будинках під*єднанні до мережі без окремого лічильника,що заборонив кабмін? Чи КАБМІН вам не *хазяїн*?

  7. Де поділись бетонні канали з теплотраси по Грушевського? Оприлюдніть технічний поект на цю теплотрасу і кошторис.

  8. Де і хто Вас навчив кидати труби в траншею і засипати їх землею? Навіщо знищили теплотрасу зроблену попередниками?

    • В Сантехмонтажі Коптюк. Знищили, бо вона ще нормально пропрацювала ще б років 100. Де б Коптюк брав “нові”-старі труби на заміну нормальних .А так по пр.Дружби, літом поміняли, осінью тільки пустили тепло – порив. 2 млн. грн. на вітер. А скільки ще прийдеться в ремонту вкласти ? А ви хочете вискочсти з цього аду (УКТМ). Наступний етап передати УКТіМ інвестору (Коптюку), встановити ще більш нереальні ціни за тепло. Потім за борги забрати квартири. А Ви тпк просто хочете відмовитись. Ні хто Вас не відпустить, квартири Ваші вже росписані. Рік-два і Ви з ними розпрощаєтесь.

  9. І запитання до громади-Може досить боятись злодюг і пора сказати СВОЄ слово? Чи вам подобається так жити,дивитись,як вмирає місто і нюхати запахи з курчака і кроноспана?

  10. Перестаньте патити взагалі. Чим скоріше всі люди це зроблять, тим скоріше ця система “ляже”.

    • Це не правильно! Вірний спосіб-відмовлятись від послуг-але потрібно робити це колективно. А жителям по Сонячній 1 порада-ви не повинні нікого і нічого просити.Крок №1 повідомити поставщика послуги про відмову-далі його проблеми.Крок№2-розробка типового проекта-на 100 квартирний будинок-*копійки*.Крок№3-знайти нормального виконавця робіт і не займатись *самодіяльністтю*.

  11. Які проблеми, поставили будинковій лічильник тепла, після нього заглушили труби, і все за тепло не платите. Робіть своє опалення, а лічильник нічого не буде накручувати.

  12. Всім дякую за коментарі.Лічильник будинковий у нас стоїть,з 150 каартир майже 80% мають субсидії і їм автономне опалення не потрібне,30 мають автономку.Чотири дні з четверга по неділю подають гарячу воду на шостий мікрорайон ,все це йде через наші батареї не залежно яка температура на дворі.Ми чотири дні платим за гарячу воду,як Гаврилюк сказав ,ми ,нічого не можемо зробити, бо будинок будувався за часів союзу.Де хто скаже ,прикручуйте засувки.Не можемо в одних квартирах жара,що відкриваємо вікна, в інших холод собачий.І ще ,в кого є субсидії він захоче автономне опалення звичайно ,ні ,бо він копійки плате.А ось ми платимо по 2500 за одне опалення і за гарячу воду яка протікає через наші батареї.По всіх областях України місьвиконкоми рішенням місцевих рад і особистого наказу міського голови дають людям згоду на автономне опалення тільки в нас Рожелюк з Гаврилюком неможуть відірвати ласий шматочок від серця.Для людей ні чого не хочуть робити, а в них в кожного автономне опалення.До речі по субсидіях держава не розрахувалася зо всіма комунальними службами .Гаврилюк відправив всіх слюсарів які мають підготолювати будинки до опалювального сезону в відпустку за власний рахунок ,а Коптюк за кошти міського бюджету міняє ржаві на гнилі труби ,цією справою займається прокуратура ,а тепер подумайте кому це вигідно.Ця проблема всього міста.

    • В інших містах люди вибрали владу думаючи,а в нас за пільговий автобус на дачі.І це не марсіани,а наші батьки,родичі і сусіди.Але не забувайте-рішення приймає не Рожелюк з Сапожніковим,або Гаврилюком,а міська Рада.Люди,які поняття зеленого не мають ні в технічних ні єкономічних питаннях,які дружно голосують за все,що їм підсунуть,як і за персональні надбавки до окладів.

    • А ще потрібно навчитись мислити логічно.Яке відношення до теплопостачання в ваш будинок має Рожелюк і К. Є організація-надавач послуг і є клієнти-включіть здоровий глузд,або послухайте,що вам радять. Ви ж не питаєте дозволу в Рожелюка,коли хліб купуєте.Деколи послухайте п.Анатоля-корисно.

      • Шановний Вова мова не йде про надання послуг, а відмови від цієї послуги в даному випадку постачання тепла. Рожелюк є головою міжвідомчої комісії яка надає дозволи на відключення. Дозволи надаються певним особам за певну плату. Скількі їх видали за 10 років пан Рожелюк відмовився надавати навіть на депутатський запит, а Ви шановний для чого тут Рожелюк. Щодо Коптюка то це бізнес притому легальний і узаконений, так що не докопаєшся. Суть в тому що на конкурс виставляються 2 фірми одна підставна, а друга Сантехмонтаж власником якої є Коптюк і в певнтй момент підставна фірма покидає конкурс і Коптюк на законих підставах виграє конкурс. За ціну яку вже обговорено зарання. І тоді вже настає саме цікавіше гроші йдуть на ремонт доріг, на заміну славнозвісних труб і все, що можна ремонтувати чи міняти. Гроші які законно були перераховані за виконану роботу, певний відсоток який був обговорений ще до конкурсу Коптюк приносить вже готівкою. І як тільки вспливає прізвище Коптюк це вже знайте – договорняк. В даному випадку йде заміна труб опалення і повинно їх міняти теплокомуненерго бо гроші за тепло люди платять в тепломережі. Замість того Гаврилюк відпускає усіх робітників за власний рахунок, а Коптюк міняє труби. Рожелюк з Гаврилюком отримують нагороди за найкращий розвиток тепломереж, Сапожніков має гроші за відкат, а Коптюк халтурить, аби скріше. Шито крито, аби живо. Криша є то чого периживати. А Ви шановний не будьте наївні. 4 тайма в кріслі мера це потрібно вміти, а ви шановні шануйте нашого мера і його світу.

        • Шановний Мешканець,дуже радий,що звернули увагу на те,шо я написав.Для початку висловлю свою солідарність Вам у всьому Вами ж написаному,за деякими виключеннями. 1.Як я шаную мера і всю його команду,яка перетворила місто в депресивний регіон?-*шаную*,навіть більше ніж *шаную* двічі зека Януковича.Доречі,дуже цікаво,а як їм сиділось всім в своїх кріслах під тим портретом? Директорам шкіл,вчителям язики колом не ставали,коли вони дітей розповідали ЩО ЦЕ? 2.Про надання послуг-Ви або не уважний,або не зрозуміли.Поясню *на пальцях*-Якщо Ви захочете відключитись від інтернету,Ви також до Рожелюка побіжите? А всі ті комісії -це порушення прав споживача,як мінімум,і прав людини-по максимуму. Ви описуєте мені ,як проводяться тендери?-кінців не знайдеш?.Смішно! Як два пальці о….Розкручують такі схеми,що Нововолинські, це як дитячі іграшки.Все- попереду. Замість розведення чвар між собою-потрібно створити реальне громадське об*еднання,на відміну від тих фейкових і династійних.

  13. Зато у Сапожнікова, Рожелюка, Гаврилюка, Савченка, Мотики, Жури – у всіх індивідуальне опалення
    в одному місці вони бачили мешканців міста

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

18 Квітня, Четвер
17 Квітня, Середа