<

Апеляція уже скоро: нардеп Гузь закликає прийти та захистити нововолинського поліцейського Циплакова

Цей запис опубліковано більш як рік тому
11:42 | 20.02.2023 / Нововолинськ / /
Перегляди
2565
/ коментарі 3

Уже 22-го лютого відбудеться засідання Волинського апеляційного суду, на якому переглядатимуть несправедливий вирок суду щодо поліцейського з Нововолинська, який зупинив п’яного прокурора. Завдяки зв’язкам, прокурору вдалось уникнути відповідальності, а правоохоронця засудили.

Із закликом прибути до Волинського апеляційного суду у Луцьку о 08:00 та відстоювати справедливість звернувся до людей народний депутат Ігор Гузь.

“Чому правоохоронець, який виконав свій обов’язок перед суспільством і зупинив п’яного порушника за кермом, має відповідати за свої дії перед судом? Тому що порушником виявився прокурор зі зв’язками? Поліцейський Віктор Циплаков відстоює свою честь та гідність, а також рівність українців перед законом. Ваша підтримка допоможе відновити справедливість!”, – закликає парламентар.

З’явіться 22 лютого о 8:00 ранку до Апеляційного суду Волинської області у Луцьку, де буде розгляд справи Віктора.

Адреса: Луцьк, вул. Червоного Хреста,10.

Нагадаємо, у вересні 2020 року в Нововолинську правоохоронці спіймали п’яного водія, який втікав від них, не реагуючи на сирену та проблискові маячки. За кермом автомобіля Opel був прокурор Володимир-Волинської прокуратури Микола Троцюк. Прокурор поводив себе нахабно та неадекватно: спочатку він втікав від поліції, бігаючи навколо будинку тещі, а потім, помахавши правоохоронцям рукою, сів у машину та поїхав.

Коли ж його спіймали, то він відмовився проходити огляд на стан алкогольного сп’яніння, фактично визнаючи, що він п’яний.

Наприкінці квітня 2021 року стало відомо, що Микола Троцюк більше не працює в органах прокуратури. А вже через два місяці з’явилася інформація, що Микола Троцюк поновився на посаді. Натомість одному з поліцейських Віктору Циплакову, який брав участь у затриманні п’яного прокурора, Державне бюро розслідувань оголосило про підозру за статтею 162 КК України «Порушення недоторканості житла».

Суд першої інстанції визнав поліцейського Віктора Циплакова, який затримував п’яного прокурора, виконуючи свій обов’язок, винним у порушенні недоторканості житла, коли він затримуючи нетверезого прокурора, зайшов за ним слідом за огорожу. Віктору Циплакову призначили покарання у виді двох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік. Тобто, рік умовно.

З таким рішенням він не згідний, вважає його незаконним та несправедливим, тож подав апеляцію. Потерпіла сторона – теща та тесть Троцюка та сам “горе-прокурор” в суд не з’явилися.

На знак протесту, 25-го листопада до поліцейської станції у Благодатному, де нині працює офіцером громади Циплаков, прийшли небайдужі мешканці, аби підтримати Віктора Циплакова. Люди вважають, що його засудили несправедливо. А нетверезий прокурор залишився непокараним, хоча його уже звільнили із займаної посади. Людей обурило, що у нас таке правосуддя.

“Хто ж буде працювати у поліції, хто буде зупиняти таких п’яних прокурорів, якщо потім правоохоронця можуть посадити”, – запитують люди.

БУГ висвітлював події протягом трьох років. З деталями справи, можете ознайомитись за посиланням.




коментарів: 3

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

23 Квітня, Вівторок