<

На Волині розпочалася весняна посадка лісу. Планують висадити понад 5 тисяч гектарів

Цей запис опубліковано більш як рік тому
14:25 | 5.03.2017 / Новини /
Перегляди
8
/ Коментарі відсутні

Цього 2017-го року загалом в області заплановано відновити лісові насадження на площі 5 680 га. Станом на сьогодні вже посадженого нового лісу на площі 150 га.

Першими в області розпочали лісокультурну кампанію у ДП СЛАП «Рожищеагроліс» – там уже посаджено 8 га лісу із запланованих 32 га. А у ДП СЛАП «Камінь-Каширськагроліс» уже заліснено 30 га, – інформує прес-служба Волинського ОУЛМГ

До весняної лісокультурної кампанії 2017 року лісівники краю підготувалися заздалегідь. Ще восени минулого року провели комплекс підготовчих заходів: виконували заплановані об’єми робіт з підготовки ґрунту, готували необхідну техніку та інвентар.

Для повноцінного відновлення лісу вирощено майже більше 21 млн штук стандартного садивного матеріалу, заготовлено понад 43 т насіння, що повністю забезпечить потреби лісгоспів необхідною кількістю садивного та посівного матеріалу.

На розсадниках лісогосподарських підприємств нині проходить викопування, сортування сіянців та саджанців деревних лісових порід. Лісництва проводять посадку лісових культур.

До початку весняних лісокультурних робіт на підприємствах проводилися кущові наради щодо готовності до лісокультурної кампанії та захисту лісничими проектів лісових культур і природного відновлення.

Зокрема при захисті проектів зверталася значна увага на створення захисних та кормових ремізів на площах лісових культур.




Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер
27 Березня, Середа