<

Керуючий Володимир-Волинською єпархією УПЦ мп поїхав до Києво-Печерської Лаври та став на захист Павла «Мерседеса»

Цей запис опубліковано більш як рік тому
21:30 | 13.03.2023 / Новини / , , /
Перегляди
2337
/ коментарів 5

Митрополит Володимир з’явився разом із настоятелем Києво-Печерської Лаври Павлом Лебедем, знаним у народі, як Паша «Мерседес» за любов до елітних автомобілів, у відеозверненні до влади, щоб не «відбирали» в УПЦ мп святиню.

У відеозвернені, яке опублікували на ютуб-каналі Києво-Печерської Лаври Паша “Мерседес” обурився щодо чергової комісії, яка прийшла від Мінкульту, в яку входили представники СБУ, МВС, яке настоятель назвав на російський лад МВД та інші. Він заперечує, що святиня є державно власністю та стверджує, що вона належить церкві, але не зазначає якої саме. Паша “Мерседес” хоче, щоб їх завчасно повідомляли про перевірку, інакше він залякує, що почнуть молитися так “усердно”, щоб Господь “показав чудо”.

На його підтримку стали митрополит Володимир-Волинський та Ковельський Володимир і митрополит Вінницький та Барський Варсонофій, щоправда, Павло Лебідь дещо призабув, які єпархії вони представляють.

Володимирський митрополит зазначив, що після руйнувань, які залиши по собі комуністичний режим, лавра значно оновилась. Та висловився проти виселення монахів.

“Те що сьогодні коїться, є дуже неприємне, дуже шкодливе і через сльози. Так давайте не робити цієї болі, а зберегти, щоб на майбутні покоління ця Лавра свідчила по молитвах преподобних велику славу, честь, достоїнство перед Богом і перед нашим українським народом”, – зазначив митрополит Володимир.

Нагадаємо, заповідник “Києво-Печерська Лавра” розриває договір з представниками УПЦ мп, яким з 2013 року, чоловічий монастир УПЦ мп мав право безоплатно користуватися культовими будівлями та іншим майном, що є державною власністю.

Відтак, до 29-го березня монастирю необхідно звільнити будівлі, які перебувають на балансі заповідника. Цей договір стосується так званої Нижньої Лаври, де розташований чоловічий монастир.

У Верхній Лаврі УПЦ мп користувалася Успенським собором і Трапезною церквою, але ці договори не продовжили з 1-го січня 2023 року.

Читатйте також:




коментарів: 5
  1. Ходіть ходіть далі тим обдроченим збоченим попАм руки цілуйте, та головне якнайбільше в кишеню кладіть!

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

28 Березня, Четвер