<

Кабмін виділив один мільярд гривень для зарплат шахтарям

Цей запис опубліковано більш як рік тому
01:17 | 15.10.2019 / Новини / /
Перегляди
0
/ коментарі 2

На погашення боргу по заробітній платі перед гірниками буде виділено один мільярд гривень. Таке рішення на засіданні ухвалив уряд України. Гроші будуть виділені в рамках підготовлених змін до державного бюджету на 2019 рік.

Про це 12-го жовтня повідомив міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель на своїй сторінці в фейсбук, – передає Кореспондент.нет.

За його словами, гроші будуть виділені в рамках підготовлених змін до державного бюджету на 2019 рік. Тепер документи з цими змінами передадуть на затвердження до Верховної Ради.

“Дана сума (1 млрд гривень – ред.) передбачена в проекті закону України Про внесення змін до закону України Про державний бюджет України на 2019 рік за бюджетною програмою Реструктуризація вугільної галузі, який схвалив уряд. Чекаємо швидких рішень в парламенті”, – зазначив Оржель.

Нагадаємо, що 11-го жовтня в Сєвєродонецьку гірники з трьох шахт влаштували пікет біля будівлі Луганської обласної військово-цивільної адміністрації. Акція протесту була пов’язана із заборгованістю по зарплаті.

За даними голови Незалежної профспілки гірників України Михайла Волинця, держава заборгувала шахтарям ДП Первомайськвугілля 135 млн гривень, а працівникам ДП Лисичанськвугілля – 120 млн гривень.

Також на цьому тижні в Луганській області розпочався страйк гірників шахт Новодружеська і Гірська ПАТ Лисичанськвугілля. Вони вимагали виплатити борги із зарплати.

Нагадаємо, що 3-го жовтня у стінах Верховної Ради України голова профспілки шахти №9 «Нововолинська» Василь Гура зазначив, що нововолинські шахтарі налаштовані діяти рішуче і можуть перекрити.




коментарів: 2

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

29 Березня, П’ятниця
28 Березня, Четвер